Sayfa 231/662 İlkİlk ... 131181221229230231232233241281331 ... SonSon
Arama sonucu : 5290 madde; 1,841 - 1,848 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Soooome-where o-ver the raaaain-boooow
    Gönderi
    4,385

İSCTR günlük, 13.92 ye kadar alıp 25 kademe vermişler, piyasa biraz mal almış gibi, toplantıdan ne çıkacak bakalım, şapkadan tavşan çıkacak hali yok!

3. (Yenileme)Şimşek:Bu dönemde, yeni program çalışmaları çerçevesinde toplumun bütün kesimleriyle, iş alemi ile de, finans sektörü ile de, sendikalarımızla da, bütün kesimlerle istişare edeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu dönemde, yeni program çalışmaları çerçevesinde toplumun bütün kesimleriyle, iş alemi ile de, finans sektörü ile de, sendikalarımızla da, bütün kesimlerle istişare edeceğiz. İnşallah ülkemizin yatırım, ihracat, üretim, istihdam noktasında güçlü bir şekilde, toplumda refah artışını sağlayacak bir modelle yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyesi bankaların yöneticileriyle TBB'nin Akmerkez'deki yerinde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü.

Toplantı sonrası gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Şimşek, "Bu dönemde yeni program çalışmaları çerçevesinde toplumun bütün kesimleriyle, iş alemi ile de, finans sektörü ile de, sendikalarımızla da, bütün kesimlerle istişare edeceğiz. İnşallah ülkemizin yatırım, ihracat, üretim, istihdam noktasında güçlü bir şekilde, toplumda refah artışını sağlayacak bir modelle yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Bugün gerçekleşen toplantının bir istişare toplantısı olduğunu belirten Şimşek, Türkiye ekonomisini ve bankacılık sektörünü konuştuklarını söyledi.

Şimşek, "İlginiz için teşekkür ediyorum. Doğrusu bu kadar ilgi olacağını (basının toplantıya ilgisi) beklemiyordum. Bu aşamada söyleyeceklerim bunlar..." ifadelerini kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

İSCTR günlük, görünüşe göre toplantıdan tavşan çıkmamış gibi, piyasada biraz mallanmış, kötü kapatabilir,

İSCTR eşleşme, tahmin ettiğim gibi Meksa Yatırım 10 kademe alttan bugün hiç görmediği fiyattan eşleştirdi!

6. Bakan Şimşek-TBB Yönetim Kurulu toplantısı -AA

Bakan Şimşek-TBB Yönetim Kurulu toplantısı

- Toplantıda, küresel ekonomik görünüm ile Türkiye ekonomisi, bankacılık sektöründe yaşanan son gelişmeler ve geleceğe ilişkin beklentiler ele alındı

İSTANBUL (AA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu ile bir araya geldiği toplantıda, küresel ekonomik görünüm ile Türkiye ekonomisi, bankacılık sektöründe yaşanan son gelişmeler ve geleceğe ilişkin beklentilerin görüşüldüğü bildirildi.

Şimşek, TBB üyesi bankaların yöneticileriyle Birliğin Akmerkez'deki yerinde bir araya geldi.

TBB'den yapılan açıklamaya göre, toplantıda, küresel ekonomik görünüm ile Türkiye ekonomisi, bankacılık sektöründe yaşanan son gelişmeler ve geleceğe ilişkin beklentiler görüşüldü. Toplantıda, TBB Yönetim Kurulu tarafından bankacılık sektörünün gündeminde yer alan konular hakkında görüş ve öneriler Şimşek'e sunuldu.

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Türkiye ekonomisinin gücüne ve geleceğine inandıklarını, 22 ülkeden yatırımcının da yer aldığı bankacılık sektörünün imkanlarını rekabet, yenilikçilik, sürdürülebilirlik prensipleri çerçevesinde, Türkiye için değer oluşturmak ve kalkınmanın finansmanına destek olmak üzere kullanmaya devam edeceklerini belirtti.

Açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in de makroekonomik istikrarın sağlam bir zeminde oluşturulmasına ve korunmasına, piyasaların ve finansal sektörün sağlıklı olarak işlemesine, sektörde dayanıklılığın daha da arttırılmasına verdiği önemi ifade ettiği aktarılarak, şöyle denildi:

"(Bakan Şimşek) Yatırım, üretim, istihdam ve ihracata sektörün verdiği destek için teşekkür etmiş ve devamını istemiştir. Sektörün daha sağlıklı işlemesi için gereken adımların atılacağını ifade etmiştir. Ayrıca, yeni dönem ekonomi politikası öncelikleri ve hedeflerine ilişkin görüşlerini üyelerle paylaşmıştır. Yapıcı ve samimi bir ortamda geçen toplantının bundan sonra mutat olarak yapılmasının yararlı olacağı hususunda görüş birliğine varılmıştır."

"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

7. "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

8. Rus Rosneft ve Çinli CNPC, petrol ticareti ödemelerinde yuan ve rubleye geçti -AA

Rus Rosneft ve Çinli CNPC, petrol ticareti ödemelerinde yuan ve rubleye geçti

ST. PETERSBURG (AA) - Rus petrol şirketi Rosneft, Çinli CNPC şirketiyle petrol sevkiyatı ödemelerinde yuan ve rubleye geçildiğini bildirdi.

Rosneft'ten yapılan yazılı açıklamada, Rosneft Başkanı İgor Seçin ile CNPC Başkanı Dai Houliang arasında St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında bir görüşme gerçekleştirildiği belirtildi.

Görüşmede özellikle Rusya'nın Çin'e yönelik petrol sevkiyatlarının ele alındığı bilgisine yer verilen açıklamada, "Rosneft'in CNPC'ye yılda 40 milyon tona ulaşan petrol sevkiyatının ödemelerinde ulusal para birimlerine geçilmiştir." ifadesine yer verildi.

Diğer bir Rus enerji şirketi Gazprom da Eylül 2022'de, CNPC şirketiyle doğal gaz sevkiyatı ödemelerinde yuan ve rubleye geçilmesi konusunda anlaşma sağlandığını bildirmişti.

Rusya, finans sistemine yönelik Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle uluslararası anlaşmalardaki ödemelerde dolar ve avrodan uzaklaşmaya çalışıyor.

Yaptırımlar nedeniyle Batılı ülkelere yönelik enerji sevkiyatları düşen Rusya, başta Çin olmak üzere Asya piyasalarına yönelik sevkiyatlarını artırmak istiyor.

Sayfa 231/662 İlkİlk ... 131181221229230231232233241281331 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •