Originally Posted by
EKSİPNOS35
Bedelli başarıyla tamamlandı sonunda,son prosödür olarak kullanılmayan paylar satılacak,140 milyon tl kaynak Söke’yi ciddi anlamda rahatlatır,yeni fabrika tahminim ancak bu hafta tam randımanlı hale gelmiştir,uzun vadeli borç için korkulacak bir durum yok,yıllık ödemeler çok dengeli,gurubun 1 milyon tonluk kontratlı ihracatı büyük oranda Söke’de üretilen kilinkerdan yapılacaktır,ayrıca yapılan bedelli sermaye artışlarından dolayı azımsanmayacak bir vergisel avantajda elde edildi,yönetmelik ve uygulama belli,konuya hakim olan birisi varsa tam hesabı yapabilir...
Fiyat konusuna gelirsek,ben şahsen Söke ile ilgili bir dertleri olduğunu sanmıyorum,tahtada yönetim ve Tarman dışında kimse yok sayılır,ancak sıkıntı Batıda yapılan manipülasyon dan dolayı burada bir süre daha baskı olabilir,zira sermaye artışlarından sonra Söke 400 milyon sermaye ve 72 milyon Pd’ye ulaşınca buradaki fiyat artışı Batıdaki manipülasyonu sıkıntıya sokar (Batı Pd liman,enerji,Söke hepsi içinde 80 milyon usd) o yüzden burada olan mantıksız işleri bunları hesaba katarak değerlendirin derim,ancak bu işi her kim yapıyorsa sona gelindi gibi,d*****n kuyruğu iki tarafdada yakında kopar...İhracat konusundada duyumlarım Aliağa Nemrut körfezi toz duman altında,gerek Batı gurubu gerekse Çimentaş gurubu yükleme yapıyor,3. Çeyrekde beklediğimiz ihracat rakamlarına ulaşılacak gibi,sadece biraz daha sabır.
Yer İmleri