Bu iş bitti bence yerliye devir olmaz artık
Tüprs gibi belli bir pozisyonda devamlı duracaklar ve temettü toplayacaklar. Şu an cılız temettü ama ileride daha çok olacak
Ttrak gibi anormal bir satış düşüşü ya da sektörde sıkıntı olursa öyle pozisyon değiştirirler
Bir .ok anlamadım bu kağıttan. Sarhoş gibi.
Genel kurul toplantısı sonuçlanmış
Özet Bilgi
2018 Yılı Kar Dağıtım Önerisi'nin Olağan Genel Kurul'da kabulü
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?
Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?
Hayır
Yönetim Kurulu Karar Tarihi
15.02.2019
Konunun Gündemde Yer Aldığı Genel Kurul Tarihi
18.03.2019
Kar Payı Dağıtımı Konusu Görüşüldü mü?
Görüşüldü
Nakit Kar Payı Ödeme Şekli
Peşin
Para Birimi
TRY
Pay Biçiminde Ödeme
Ödenmeyecek
Nakit Kar Payı Ödeme Tutar ve Oranları
Pay Grup Bilgileri
Ödeme
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(TL)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(%)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(TL)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(%)
OTKAR, TRAOTKAR91H3
Peşin
3
300
2,55
255
Kar Payı Ödeme Tarihleri
Ödeme
Teklif Edilen
Nakit Kar Payı Hak Kullanım Tarihi (1)
Kesinleşen
Nakit Kar Payı Hak Kullanım Tarihi (2)
Ödeme Tarihi (3)
Kayıt Tarihi (4)
Peşin
25.03.2019
25.03.2019
27.03.2019
26.03.2019
(1) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (teklif edilen).
(2) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (kesinleşen).
(3) Payları Borsa‘da işlem gören pay sahiplerinin hesaplarına giriş yapılacağı tarih.
(4) Borsada işlem gören tipteki payların hak sahiplerinin belirlendiği tarih.
Pay Olarak Kar Payı Ödeme Tutar ve Oranları
Pay Grup Bilgileri
Pay Biçiminde Dağıtılacak Kar Payı Tutarı(TL)
Pay Biçiminde Dağıtılacak Kar Payı Oranı(%)
OTKAR, TRAOTKAR91H3
0
0
Ek Açıklamalar
18.03.2019 tarihli Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. 56. Olağan Genel Kurul toplantı tutanağının
kar payı dağıtımı ile ilgili maddesi aşağıda bulunmaktadır.
Şirket tarafından 1 Ocak – 31 Aralık 2018 hesap dönemine ilişkin ve Türkiye Muhasebe / Finansal Raporlama Standartları (TMS/TFRS) esas alınarak hazırlanan ve PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. tarafından denetlenen finansal tablolarımıza göre 164.335.688 TL ana ortaklığa ait "Konsolide Net Dönem Karı" elde edildiği; Vergi Usul Kanunu (VUK) kayıtlarına göre ise 125.477.082 TL cari yıl karı bulunduğu görülerek, Kâr Dağıtım Politikamız, uzun vadeli şirket stratejimiz, şirketimiz sermaye gereksinimleri, yatırım ve finansman politikaları, kârlılık ve nakit durumu dikkate alınarak, II-19.1 sayılı Kâr Payı Tebliği ve bu tebliğ uyarınca ilan edilen Kâr Payı Rehberi'nde yer alan Kar Dağıtım Tablosu formatına uygun olarak hazırlanan ve tutanağa eklenen kar dağıtım tablosuna uygun olarak;
Türk Ticaret Kanunu'nun 519. maddesi uyarınca ayrılması gereken %5 oranındaki genel kanuni yedek akçenin, 31.12.2018 itibariyle VUK kayıtlarında mevcut genel kanuni yedek akçe tutarı sermayenin %20'lik sınırına ulaştığı için, 2018 yılı için ayrılmamasına,
Sermaye Piyasası mevzuatı ile Şirket Esas Sözleşmesinin 19'uncu maddesine ve 28.03.2014 tarihli Genel Kurul'da, ortaklar tarafından onaylanan Şirketimiz Kar Dağıtım Politikası'na uygun olarak; piyasa beklentileri, Şirketimizin uzun vadeli stratejileri, yatırım ve finansman politikaları, kârlılık ve nakit durumu da dikkate alınarak kar payı dağıtımının;
Cari yıl karından,
72.000.000 TL ortaklara birinci kar payı,
7.080.000 TL genel kanuni yedek akçe ayrılması,
Şeklinde gerçekleştirilmesine,
Ortaklara ödenecek temettü tutarı olan 72.000.000 TL'nin tamamının nakden ödenmesine;
Vergi Usul Kanunu'na hükümlerine göre hazırlanan kayıtlarımız esas alınarak ortaklara ödenecek toplam 72.000.000 TL kar payı ve 7.080.000 TL Genel Kanuni Yedek Akçe'nin tamamının cari yıl kazançlarından karşılanmasına,
Vergi Usul Kanunu kayıtlarına göre oluşan cari yıl karından pay sahiplerine ödenen kar payı ve ayrılan genel kanuni yedek akçe sonrası kalan 46.397.082 TL'nin olağanüstü yedek akçe olarak ayrılmasına; TMS/TFRS esasına göre hazırlanan finansal tablolardaki bakiye 85.255.688 TL'nin geçmiş yıl karlarına aktarılmasına;
Tam mükellef kurumlar ile Türkiye'de bir işyeri veya daimi temsilci aracılığı ile kar payı elde eden dar mükellef kurum ortaklarımıza; 1,00 TL nominal değerli hisse için % 300,000 oranında ve 3,00000 TL brüt=net nakit kar payı; diğer hissedarlarımıza ise 1,00 TL nominal değerli hisse için % 255,000 oranında ve 2,55000 TL net nakit kar payı ödenmesine;
Kar payı ödeme tarihinin 25.03.2019 olarak belirlenmesine 18.877.863,33 TL'lik olumlu oy sonucunda oybirliği ile karar verildi
Açılış ve toplantı başkanlığının seçilmesi.
2 - Şirket Yönetim Kurulu'nca hazırlanan 2018 Yılı Faaliyet Raporu'nun okunması, müzakeresi ve onaylanması.
3 - 2018 Yılı hesap dönemine ilişkin Bağımsız Denetim Rapor Özeti'nin okunması.
4 - 2018 Yılı hesap dönemine ilişkin Finansal Tabloların okunması, müzakeresi ve onaylanması.
5 - Türk Ticaret Kanunu'nun 363'üncü maddesine göre yıl içerisinde Yönetim Kurulu üyeliklerinde yapılan değişikliğin onaylanması.
6 - Yönetim Kurulu üyelerinin Şirket'in 2018 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmesi.
7 - Şirket'in kâr dağıtım politikası çerçevesinde hazırlanan, 2018 yılı kârının dağıtılması ve kâr dağıtım tarihi konusundaki Yönetim Kurulu'nun önerisinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddi.
8 - Yönetim Kurulu Üye sayısının ve görev sürelerinin belirlenmesi, belirlenen üye sayısına göre seçim yapılması, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerinin seçilmesi.
9 - Kurumsal Yönetim İlkeleri gereğince Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticiler için "Ücret Politikası" ve politika kapsamında yapılan ödemeler hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi ve onaylanması.
10 - Yönetim Kurulu üyelerinin yıllık brüt ücretlerinin belirlenmesi.
11 - Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Yönetim Kurulu tarafından yapılan Bağımsız Denetim Kuruluşu seçiminin onaylanması.
12 - Şirketin 2018 yılı içerisinde yaptığı bağışlar hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi ve 2019 yılında yapılacak bağışlar için üst sınır belirlenmesi.
13 - Yönetim kontrolünü elinde bulunduran pay sahiplerine, Yönetim Kurulu Üyelerine, üst düzey yöneticilere ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhrî yakınlarına; Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddeleri çerçevesinde izin verilmesi ve Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliği doğrultusunda 2018 yılı içerisinde bu kapsamda gerçekleştirilen işlemler hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi.
14 - Dilek ve görüşler.
Yer İmleri