Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Ben düşüncelerimi söylüyorum. Yanılma olasılığım da çok. Benden etkilemiş olmayın. Ama siz de aynı düşüncedesiniz sanırım. Fakat ben düzeltmeyi yılbaşı sonrası olarak görüyorum. Ancak piyasa bu her an her şey olabilir. Ve hepimiz bunun farkındayız. Söylemeye dahi gerek yok. Bol kazançlar
Bundan eminim gerçekleşme tarihi olarak bugünü göstermişti çünkü ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rbh Fon yöneticisi Avşar Radi Sungurlu.
Gayet tecrübeli bir isim. Katılım hisse fonlar, katılım endeksi kriterlerine uyan hisseleri portföye alabiliyor. Bu hisselerin çoğuda likit olmayan, hacimsiz hisseler. Çoğu günlük işlem hacmi 1 milyon altında.Geçtiğimiz 20 yıl içerisinde, sektörün birçok alanında analist, kurumsal finansman uzmanı, araştırma bölümü müdürü, fon yöneticisi, portföy yönetim müdürü ve üst düzey yönetici olarak çalıştı. Bu süre zarfında, aralarında dünyada türünün ilk örneği olan ve Dow Jones Indexes ile işbirliği sonucu kurulan borsa yatırım fonu ve Katılım Endeksi’nin de bulunduğu, birçok yatırım fonu ve diğer finansal ürünlerin tasarımı, kurulumu ve operasyonlarını yürüttü.
https://albarakaportfoy.com.tr/tr/yonetimkadrosu
Böyle hisselere, fazla oranda ve miktarlarda fonda yer verilirse, fonlardan yüklü çıkış yapan olduğunda veya fondaki hisselerden bazılarını portföyden çıkartmak istediklerinde, hacimsiz kağıtlar tabana kilitlenebiliyor, satılamayabiliyor. Fon büyüklüğü düşükken problem olmaz ama, hacimsiz kağıtlara bol miktarda yer veren fonlarda, bu durum fon büyüklüğü arttıkça problem olur.
Zaten katılım temalı olmayan bazı hisse fonların da, kapta dağılım açıklamama nedenleride bu yüzden. Bu durumda olup açıklayanlarda, genelde zorunlu oldukları son işlem günü(sanırım 6. işgünü) kapa dağılım raporu gönderiyorlar.
Bu ilk 6. iş gününde de varsa böyle bir durumdaki hissede değişiklik yapılmış oluyor, dağılım raporları ile arkadaşların hazırladığı excel tablousundaki değerler ile açıklanan günlük fon değerleri arasındaki sapmanın nedenlerinden biride budur.
Saygılar.
Yer İmleri