Bergen - Sen Affetsen Ben Affetmem
Tanrım kötü kullarını
Sen affetsen ben affetmem
Bütün zalim olanları
Bütün zalim olanları
Sen tanrısın, affedersin
Bağışlarsın, kulum dersin
Sen tanrısın, affedersin
Bağışlarsın, kulum dersin
Neler çektim, sen bilirsin
Bütün zalim olanları
Ağlatıp da gülenleri
Terk edip de gidenleri
Sevilip de sevmeyenleri
Sevilip de sevmeyenleri
Ümidimi kıranları
Bu dünyayı yakanları
Ümidimi kıranları
Bu dünyayı yakanları
Dar günde bırakanları
Boynu bükük koyanları
Sen affetsen ben affetmem.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEYERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
ABD'nin politikasinda degisiklik olmaya basladi Turkiye'ye karsi. Turkiye'nin savasi kinamasi, Ukranya'ya drone vermesi (onlari da koyamiyorum artik, ama yeni killerim var), Rusya ile arabuluculuk yapmaya calismasi, Bogazlari kapamasi, bitik NATO'nun canlanmasi, ABD gozunde Turkiye'nin degerini artirdi. Buyuk balik varken kucuk balikla ugrasamiyorlar, iclerinden gecti global diktator.
Kapitalizme donersek... Halk Bankasina yariyor bunlar. Mahkemesinde tabi ki ya juri suclu bulacak, ya sucunu kabul edip uzlasacak ama F16 gibi konularda hisse prim yapiyor ABD ile iliskiler duzeliyor diye. Sahte olsun olmasin farketmez.
Yani bana her taraftan kazandiriyor bu global diktator. E peki kazandiriyor, niye 800 dolarlik havyarlarini yemiyorsun diyebilirsin.
Yemem.
Butun parasini kapitalistlere kaptiran cakma anti-kapitalistlerin aksine Rusya'nin malini kullanmam ben. Her yedigim havyar onun daha fazla sosis yapip ustumuze atmasina sebep olacak cunku. Nasil?
Nebati: Vatandaşımızın alım gücünü eskisinin üzerine çıkaracağız
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
ÖZETLE
Kiralık kapitalle kapitalizm, kiralık felsefeyle bağımsızlık olmaz! En zor iş, çağdışı insan malzemesiyle çağdaş işler yapmaya kalkışmaktır. Otuz yıl sonra, ya teknolojik insan olacaksınız ya da gereksiz insan. Mesele bu kadar basit.
Batı'daki dini mezhepler teolojiktir ve zihinseldir ! Bizdekiler ise siyasaldır!
Meşrulaştırmak için teolojisi arkadan gelir.
Sünnilikte düşünmenin D'si yoktur ! Adı üstünde teamülcüdür!
Allah'tan, uygulamacı olan elin oğlu bize teknoloji satıyor da, onu alıp kullanıyoruz. Satmasa ne yapacağız? Yüz elli milyar dolar ihracatımız var amma, üç yüz milyar dolara yakın da ithalatımız var! Bunun anlamı şudur!
Bir liralık mal satıp, iki lirayla geçineceksiniz.
Yer altı kaynaklarımızı sattık! Yer üstündekileri de sattık! Şimdi havayı betonla doldurup onunla geçinmeye çalışıyoruz. Gelin görün ki, bunu dert eden kimse de yok.
Niyazi Kahveci ( Adnan Kahvecinin yeğeni)
Şeyhlik, şıhlık kavramı, beş bin yıl önceki totemizm kavramının insana dönüşmüş halidir. Bu toplumda şeyh, şıh çok, fakat tek filozofumuz yok. O nedenle hayatı okuyamıyoruz.
Biyolojik yönden aklı bozuk insanların evliyadır diye peşlerinden koşup, -“Benim halim ne olacak?” diye soranlarımız var!
Batılıları sömürgeci diye eleştiriyoruz! Fakat onlar kendi insanlarını sömürmüyorlar.
Biz ise dışarda değil, içerde sömürgeciyiz. Kendi insanımızı sömürüyoruz yani.
Adam ilahiyat profesörü olmuş! Yaptığı iş, VİP Cenaze Namazı kıldırmak, VİP Umre ziyareti düzenlemek. Anlayış olarak Halâ Farabi'yi aşamamış.
Dört bin yıl önce yaşayan Sümerler'in kafasına sahip.
Bilimin, tarihin ve sosyal bilimlerin bir felsefesi vardır ! O nedenledir ki, Ülkemizde bir felsefe üniversitesi açılması şarttır. Buna teoloji felsefesi de dahildir. Kur'an üzerinde bütünsel bir çalışma yapmadığımız, daha açık bir ifadeyle, Kur'anın hedefi nedir, karakteri nedir sorularına cevap bulmadığımız sürece, bin beş yüz yıl öncesine takılır kalırız.
Aklımızın çapını genişletmeden mevcudun dışına çıkamayız! Türkçe' de (bizde) akıl nedir ve nasıl çalışır diye bir kitap yok! Oysa Batı'da binlerce var!
Şunu kafamıza iyice yerleştirelim ! 21.nci Yüzyıl'da dinsel düşünme diye bir şey yoktur, olamaz. Çağımız, akılcı ve bilimsel düşünme çağıdır. Atatürk, İslam'ı çok iyi anlamıştır ! Ruhunu ve özünü (felsefesini) anlamıştır !
Memento mori
Yer İmleri