Sayfa 234/996 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334734 ... SonSon
Arama sonucu : 7968 madde; 1,865 - 1,872 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI IV ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1. Bugün yazılanları okudum.
    Fon varlığı, portföy şirketinin mevcutları, Yatırımcı Tazmin Merkezi hepsi birbirine girmiş.

Olay şudur.
    Siz fon aldığınızda paranızın mülkiyetini inançlı mülkiyet esasına göre fon yönetimine devrediyorsunuz.Fon yönetimi bunu fon iç tüzüğüne göre ve yatırımcının hakkını koruyacak şekilde değerlendirmekle mükellef.
    Yani paranızın tüm yönetim hakkını ve hatta mülkiyetini fon yönetim şirketine devrediyorsunuz.

Bundan sonra ne olabilir.
    1. durum: Fon şirketi sizin paranızı fonda değerlendirir, ama şirket başka bir borcu için batar.Bu sizin paranızı yani fonu ilgilendirmez, fon SPK tarafından başka bir şirketin yönetimine verilebilir.

2.durum:Fon şirketi sizin paranızı fonda değerlendirmeden yada değerlendireceği iddiası ile çeker ve afiyetle yer.Paranız gitmiştir.Geçmiş olsun.

3.durum:Fon kötü yönetim sonucu batar.Paranız gitmiştir.Geçmiş olsun.

Bu arada YTM yani yatırımcı tazmin merkezinin fonlarla ilgisi yoktur.YTM hisse alım satımı için yada viop'ta teminat olarak aracı kurumdaki hesabınıza yatırdığınız parayı güvence altına alır.Fonla ilgisi yoktur.

Özet:Fonları herhangi bir güvencesi YOKTUR.Fon batarsa paranız batar.Fon şirketi değerlendireceğim diye çektiği paranızı yerse paranız batar.

Oldukça sıkıcı bir yazı oldu ama umarım konuyu anlatabilmişimdir.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bugün yazılanları okudum.
    Fon varlığı, portföy şirketinin mevcutları, Yatırımcı Tazmin Merkezi hepsi birbirine girmiş.

Olay şudur.
    Siz fon aldığınızda paranızın mülkiyetini inançlı mülkiyet esasına göre fon yönetimine devrediyorsunuz.Fon yönetimi bunu fon iç tüzüğüne göre ve yatırımcının hakkını koruyacak şekilde değerlendirmekle mükellef.
    Yani paranızın tüm yönetim hakkını ve hatta mülkiyetini fon yönetim şirketine devrediyorsunuz.

Bundan sonra ne olabilir.
    1. durum: Fon şirketi sizin paranızı fonda değerlendirir, ama şirket başka bir borcu için batar.Bu sizin paranızı yani fonu ilgilendirmez, fon SPK tarafından başka bir şirketin yönetimine verilebilir.

2.durum:Fon şirketi sizin paranızı fonda değerlendirmeden yada değerlendireceği iddiası ile çeker ve afiyetle yer.Paranız gitmiştir.Geçmiş olsun.

3.durum:Fon kötü yönetim sonucu batar.Paranız gitmiştir.Geçmiş olsun.

Bu arada YTM yani yatırımcı tazmin merkezinin fonlarla ilgisi yoktur.YTM hisse alım satımı için yada viop'ta teminat olarak aracı kurumdaki hesabınıza yatırdığınız parayı güvence altına alır.Fonla ilgisi yoktur.

Özet:Fonları herhangi bir güvencesi YOKTUR.Fon batarsa paranız batar.Fon şirketi değerlendireceğim diye çektiği paranızı yerse paranız batar.

Oldukça sıkıcı bir yazı oldu ama umarım konuyu anlatabilmişimdir.
    2. Maddeden emin değilim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3.  Alıntı Originally Posted by burak1987 Yazıyı Oku
    2. Maddeden emin değilim.

Parayı mevduattan çektim repo yapacağım dedi
    Yapmadı yedi durumu.
    Olurmu olur.

4. Bugün BİST'te ne oldu anlayan varmı?

Artışla başladı, bir ara baktım +1'i geçmişti.
    Ama kapanış az daha eksi oluyormuş.
    ABD'nin İHA istihbarat paylaşımını kestiği haberinden sonra düşüş başladı.
    Millete gel gel yapıp satıp kaçacaklarmı acaba?

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yapmadı yedi durumu.
    Olurmu olur.
    Bence teknik olarak böyle bir şey mümkün değil. Para fiziksel olarak aracı kurumun eline geçmiyor. Böyle bir risk olsa zaten kimse fon felan almaz.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yapmadı yedi durumu.
    Olurmu olur.
    Yapamaz, parayi ancak fon namina acilmis bir hesaba aktarip repo yapabilir. Kendine aktaramaz.

7.  Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Yapamaz, parayi ancak fon namina acilmis bir hesaba aktarip repo yapabilir. Kendine aktaramaz.
    Aktarırsa ne olur.
    Aktarırken aktardığı hesap yok yapamazsın ben bunu anladım almam mı diyecek.
    Niyeti bozan herşeyi yapar hiçbir engel yok.

8. Kar da etse, zarar da etse her gun, anapara üstünden, "fon yonetim ucreti"ni kesiyor adam, yani fonu neden batirsin. Altin yumurtlayan tavuk kesilir mi

Sayfa 234/996 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334734 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •