-
Sergio Leone'nin yonettigi, Robert De Niro, James Woods ve Elizabeth McGovern'in oynadigi ve Ennio Morricone'nin soundtracklerini yaptigi Once Upon a Time in America (Bir Zamanlar Amerika - C'era una volta in America) 1 Haziran 1984 tarihinde vizyona girdi.

https://www.youtube.com/watch?v=mzhX2PD6Srw
Noodles: We should have known, huh? You can always tell the winners at the starting gate. You can always tell the winners, and you can tell the losers.
(Perché, non si capiva? I vincenti si riconoscono alla partenza. Riconosci i vincenti e i brocchi. Chi avrebbe puntato su te?)
"Duyduguma gore buyuk bir yildiz olmus. Anlamaliydik degil mi? Kazananlar, cikis anindan bellidir. Tipki kaybedenler gibi."
-
Meksikali bir avukat olan Antonio Battaglia, Trump marka tuvalet kagidi uretecegini acikladi.
Slogani ise "Suavidad sin Fronteras - Sinirsiz Yumusaklik"

http://www.nbcnews.com/business/cons...sident-n766846
-
"Senin de bu komplonun icinde olabilecegini dusunduk," dedi Bayan McKisco. Bezgin gozlu, genc ve guzel bir kadindi, insanin cesaretini kiran bir ciddiyeti vardi. "Komploya kim dahil, kim degil bilmiyoruz. Kocamin oldukca kibar davrandigi bir adam , meger oyunun bas kisilerinden biriymis... resmen kahramanin sag koluymus."
"Komplo mu?" diye sordu yarim yamalak anlamaya baslayan Rosemary: "Ortada bir komplo mu donuyor?"
"Bilmiyoruz ki, tatlim," dedi Bayan Abrams, enine boyuna bir kadinin sarsintili kikirtisiyla. "Biz dahil degiliz. Balkondan seyrediyoruz."
Sırma sacli, kadinsi tavirli, genc bir adam olan Bay Dumphry atildi: "Abrams Ana'nin kendisi bir entrika zaten." Bunun uzerine Campion monoklunu ona dogru salladi: "Hadi ama Royal, agzindan cikana dikkat et."

"We thought maybe you were in the plot," said Mrs. McKisco. She was a shabby-eyed, pretty young woman with a disheartening intensity. "We don't know who's in the plot and who isn't. One man my husband had been particularly nice to turned out to be a chief character ... practically the assistant hero."
"The plot?" inquired Rosemary, half understanding. "Is there a plot?"
"My dear, we don't KNOW," said Mrs. Abrams, with a convulsive, stout woman's chuckle. "We're not in it. We're the gallery."
Mr. Dumphry, a tow-headed effeminate young man, remarked: "Mama Abrams is a plot in herself," and Campion shook his monocle at him, saying: "Now, Royal, don't be too ghastly for words."
-
Italyan Ronesans ressami Domenico Ghirlandaio'nun dogum yil donumu (2 Haziran 1448)
Ritratto di una ragazza (Portrait of a Girl, 1490)
-
Fransiz aristokrat, felsefe yazari ve erotik edebiyat'in onemli yazarlarindan Marquis de Sade'in (Donatien Alphonse Francois le Marquis de Sade) dogum yil donumu (2 Haziran 1740)
"Bir kizin anasinin karnindan cikar cikmaz ebeveynlerinin istencinin kurbani olmasi gerektigini, son nefesine kadar boyle kalmasi gerektigini soylemek sacma olur. Insan haklarinin ve kapsaminin bunca ozenle derinlestirildigi bir cagda genc kizlar ailelerinin kolesi olduklarina inanmak zorunda degillerdir, bu ailelerin onlar uzerindeki nufuzu kesinlikle bos bir kuruntudur. Boyle ilginc bir konuda dogayi dinleyelim, dogaya cok daha yakin olan hayvanlarin yasalari bize bir an icin ornek olsun. Hayvanlarda ebeveynlik gorevleri ilk fiziksel ihtiyaclarin otesine uzanir mi hic?" Yatak Odasinda Felsefe

"It is absurd to say that immediately a girl is weaned she must continue the victim of her parents' will in order to remain thus to her dying day.It is not in this age of preoccupation with the rights of man and general concern for liberties that girls ought to continue to believe themselves their families' slaves when it is clearly established that these families' power over them illusory.Let us consult Nature upon so interesting a question as this, and may the laws that govern animals, in much stricter conformance with Nature, provide us for a moment with examples.Amongst beasts, do paternal duties extend beyond primary physical needs?" Philosophy in the bedroom
-
Fransiz ressam Charles Zacharie Landelle'in dogum yil donumu (2 Haziran 1821)
Ninfa di Diana (Ismenie, Nymph of Diana, 1878)
-
Ingiliz yazar ve sair Thomas Hardy'nin dogum yil donumu (2 Haziran 1840)
"Cogu erkek, kadina baska yoldan sahip olamayacaklari icin evlenirler; cogu kadin da, bir erkege sahip olmadan evlilik durumuna gecemeyecekleri icin kocaya varirlar. Amaclari apayri olmakla birlikte, iki tarafca kullanilan yontemler birbirine esittir."

"It appears that ordinary men take wives because possession is not possible without marriage, and that ordinary women accept husbands because marriage is not possible without possession; with totally differing aims the method is same on both sides."

Cok ozlenen kadinsin, nasil cagirirsin beni, cagirirsin ,
Soylersin ki sen artik o eski sen degilsin,
Benim icin tek olan biriydin, dersin ki degistin,
Fakat baslangictaki gibi gunumuz apaydin.
Duydugum sen olabilir misin? Ben yaklasirken kente
Ayakta durarak beni bekledigin yere
Bakayim o halde: evet, o bildigimsin oylece,
Hatta o ilk gok mavisi entarinde!
Ya da meltem midir sadece, halsizliginde
Gelirken bana islak cayirlar arasindan,
Cozulmussun sen bir kere solgun hasretsizlikte,
Duyulmaz misin bir daha ne uzaktan ne de yakindan?
Sendeleyerek ilerlerim boylece ben,
Etrafimda yapraklar dokulurken,
Kuzey ruzgari aliclardan ince ince sizarken,
Ve o kadin beni cagirirken.
Thomas Hardy
-
Italyan empresyonist ressam Federico Zandomeneghi'nin dogum yil donumu (2 Haziran 1841)
Figure femminili (The Female Figures, 1894)
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri