Sayfa 234/506 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334 ... SonSon
Arama sonucu : 4044 madde; 1,865 - 1,872 arası.

Konu: KCAER - Kocaer Çelik Sanayi Ticaret A.Ş

1. kocaer kar marjı yüksek bir sanayi şirketine ve yine ciddi büyük karlar yapacak bir enerji şirketine hızla evriliyor..malum enerji şirketlerinin rasyoları çok yüksek...enerji şirketlerine de her zaman güçlü talepler var..gelecekte kocaer güzel işler başaracak..tarım ,gıda ,gemicilik, liman işletmesi gibi farklı işlere de girebilecek potansiyeli var...yabancılar boşuna bu hisseyi toplamıyorlar...tahminlerime göre fonlardaki hisseler de bittiğinde göze daha da hoş gelecek hareketler sergileyecektir..belki o gün geldiğinde bu hisse çok sığ , artık sermaye artsın diyecek yatırımcı dostlarımız olacaktır...hareketleri o kadar seri olacaktır...bizim tek yapmamız gereken sabır etmektir...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. hisseler stabil iken toplanmalı...çoşku dönemlerinde de satılmalı...fenerbahçeli dostum gördüğüm kadarıyla artık bunu anlamaya başlıyor...bunu uyguladıkça da kazanacağına eminim...bunu kendimden biliyorum...borsa hayatımın ilk günlerinde fenerbahçeli dostum gibi en hareketli hisseye atlardım sonra hisse durgunlaştığında sıkılır zarardan satardım...bu şekilde bir kaç yılda iki sermayemi sıfırladım...sonradan da tecrübe kazandıkça aslında alım ve satımların tam tersi olması gerektiğini anladım...stabil iken ve sıkıcı iken hisse toplanmalı..çoşkuda da satılmalı....

ben gesanı ilk aldığımda herkes küfürler ediyordu...kocaeri 17,50 lerden de aldığımda durum buna yakın idi..insanlar bıkmıştı...atatp de durum benzer idi..ama şu anda olanları görüyorsunuz...ve bence bu kadar prime rağmen pozisyonda olduğum bu hisselerde hala çoşku dönemleri gelmedi ve bence hala ciddi yükseliş potansiyelleri var....bir çok arkadaş atatp 40-50 aralıklarına
    geldiğinde bu hissenin çıkışı buraya kadar düşünüp sattı...oysa hisse kısa sürede 144 leri gördü...

sanırım ne demek istediğim anlaşılmıştır..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. Teşekkürler abi. Anladım da işte biraz kazanıp burda olmak istiyorum ama satınca da hemen çıkacak gibi yapıp duruyor Kcaer ;))) bir yerrn biraz kszansam kafa rahatlığı ile burd aolacam. Yani endeks 12.500 e gidecdk bu net. İşte kcaerde zirvede olunca karar veremiyorum diğer hisselerde mi daha çabuk kar elde ederim yoksa kcaerin şu andaki zirvede olmasi çok da sorun yaratmayabilir ki ikilemi ;)

4. Örnek vermek gerekirse şu u anda geçen sene arz olmuş hisseleri götürüyorlar ve bakıyorum ofsym kopol gibi zirvesinden uzak hisseleri almak mı yoksa kcaeri almak mı mantikli karar vermek çok zor Ama yaptığı iş bakimindan kesinlikle kcaer

5. şu enflasyon mhasebesi bir çok yatırımcıyı terse yatıracak

özellikle temettü yatırımı yapanlar için bence çok kötü bir yıl olacak.

belki 2025 onlar için daha iyi olur..

bu enflasyon muhasebesi bizi nasıl etkiler acaba..

tabi bence.

6.  Alıntı Originally Posted by Turquaz Yazıyı Oku
    şu enflasyon mhasebesi bir çok yatırımcıyı terse yatıracak

tabi bence.
    Niye yapılıyor çok saçma. Burda kazanilan para gerçek hayatta enflasyondan etkilenmiyor mu

7.  Alıntı Originally Posted by Turquaz Yazıyı Oku
    şu enflasyon mhasebesi bir çok yatırımcıyı terse yatıracak

tabi bence.
    geçmişte şirket patronun tv lerde yaptığı mülakatlarında enflasyon muhasebesinin şirketi olumsuz etkilemeyeceğini çünkü neredeyse stoksuz ve sipariş üzerine çalıştıklarını söylemişlerdi..bu yönden rahat olmamız lazım...nuh çimento galiba enflasyon muhasebesinin kurbanı olmuş ve son çeyrekte zarar açıklamış....

enflasyon muhasebesi gerçekten de kimsenin beklemediği süpriz bir olay...bir çok şirket süpriz zararlar açıklayabilir..yatırımcıların kafasındaki değerlemeler sil baştan olacak görünüyor...henüz hangi şirket nasıl etkilenecek bilinmiyor...kendim de pek anlamadım bu konuları...bilançolar geldiğinde ak mı kara mı ortaya çıkacak...

8.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    ben kocaerin performansını bir ay önce iki hisse ile karşılaştırarak ölçmek istedim...endeksin son düşüşünde bir ara turex ,sarkuysan ve kocaerin fiyatı 29,00 tl civarlarında aynı idi...kocaerin malum zirvesi 36,22 iken 41,74 leri gördük ve şu sırada 39,60 tadir...tureksin zirvesi son bir yılda 40,10 muş...şu sıralarda ise 33,76 dadır...sarkuysanın zirvesi de 48,00 mış...şu sıralarda ise 32,00 tl dir...

görüldüğü üzere diğer iki hissenin zirveleri çok daha yukarılarda iken henüz o zirvelerini görebilmiş değiller...ama kocaer eski zirvesini de geçip yeni bir zirve oluşturmuştur...üstelik de henüz beklentilerinin hiç biri gerçekleşmedi...gerçekleşmesi ile ilgili kap haberleri düştüğünde kocaerin daha da iştahlı olacağını tahmin ediyorum...

o yüzden de ben kocaerden memnunum...
    Ben de çok memnunum Sn Keko,
    Birkac kez söyledim yine söylemiş olayım.
    Bana göre ömürlük bir sirket Kcaer..

Suanki fiyatı da temel olarak ucuz değil.Yil sonu ciro,favok,net kar tahminime göre ederinde fiyatlaniyor ama hikayesi ve beklentileri çok güçlü.O yüzden kıprasmadan bu kaliteli sirkette yatırımci olmaya devam ediyorum kendi adıma..

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..

Sayfa 234/506 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •