Sayfa 234/751 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334734 ... SonSon
Arama sonucu : 6007 madde; 1,865 - 1,872 arası.

Konu: TRCAS - Turcas Petrol

1. Hisseyi tamamen AL-SAT amaçlı trade ediyorlar. Ha bu arada kazara yükselirse iyi oluyor ellerindeki senetler değerleniyor.

Bugün
    9,00 dan al 9,30 dan sat
    9,05 den al 9,25 den sat
    9,12 den al 9,22 den sat

Tersine dönüş
    9,19 dan sat 9,03 den al
    9,16 dan sat 8,96 dan al

son vale 8,80 lerden tekrar topla

Yarın ki hareket yukarı açıp aşağı vermek yazarsınız kenara.
    Eğer tersi olursa TAHTANIN OYUNCULARI BURADA HABERİNİZ OLSUN ama onlar için sorun değil ellerindeki hisse değerlenecek daha yukarıdan basacak. Yok benim dediğim gibi olursa hafta boyunca ve defalardır yaptıkları seans içi yukarıdan sat aşağıdan al devam eder...

Thinkt ile aynı düşüncede olduğum için artık yazmanın anlamsız olduğunu düşünüyordum ama yine patladım. DAYANAMADIM

2. 2 Ay pozisyon aldığım borcun dibine vurmuş, bilançosu pazar filesi olan Ak Enerji ye bak Turcas'a bak. Ama kafama sçym bendeki oranları farklı.

3.  Alıntı Originally Posted by bigdata Yazıyı Oku
    Shell de olası aşağıdaki durumu yaşar mıyız??

https://twitter.com/degeryatirim/sta...B5pSFEQrw&s=19
    Akaryakıtta stok zorunluluğu 20 gün müydü? Turcas'ta ne kadar stok var şimdi bakmadım ama öyle fabrika depo stoğu gibi malı yüksek fiyattan aldım 1 yıl depoda bekledi zarar yazdı gibi bir durun olmamalı mantıken. Stok sürekli dönüyor ve ucuza da alsa pahalıya da alsa onu belli bir kar marjıyla satıyor. Petrol fiyatının artması veya düşmesi dönemsel kar zarar yazdırsa da bu karlar veya zararlar kalıcı olmaz diye düşünürüm. Daha önceden yazıldığı üzere petrol fiyatının düşmesi stok zararı yazdırsa bile işletme sermayesi finansman ihtiyacını aşağı çekeceği için faiz giderlerini düşürmesi gerekir. Stok karı veya zararı şirketin uzun vade değerlemesine (enflasyona karşı koruma dışında) çok etki etmemeli diye düşünüyorum. Önemli olan bayilerin sürekli dert yandığı maktu kar marjlarının iyileşmesi ve işletme sermayesi zorluklarının aşılması, burada da olumlu gelişmeler var. Sn. thinktt'nin yetki ve sorumluluk alanına girdiği için güzel haberleri kendisi verse daha iyi olur ama kısaca Temmuz EPDK fiyatlandırma raporuna göre maktu kar marjlarında belirgin iyileşme var, petrol fiyatı düşerken maktu marjların artması % olarak kar marjlarını belirgin şekilde iyileştirmiş görünüyor.

4. Akla mantığa uygun hareketler olana kadar HADİ BANA EYVALLAH, size bol kazançlar dilerim. Benim uğraşmam gereken başka kır çiçekleri var.
    KALIN SAĞLICAKLA;

5. Petrol fiyatı ve dolayısıyla akaryakıt fiyatı artarken üzerine bayi ve dağıtıcı kar marjını artırmak akaryakıt fiyatlarını daha da yükseltip toplumun tepkisini çekebileceği için, marketlerde olduğu gibi akaryakıt istasyonlarında da bu dönem biraz cepten döndürün fazla para kazanmayın diyerek marjları düşük tutmuş olabilirler. Şimdi petrol fiyatları düşerken kar marjlarını biraz artırsalar bile akaryakıt fiyatlarındaki düşüş sırasında bu göze batmayacağı için bayilerin finansman ve karlılık sorunlarını ancak çözüyor olabilirler. İlerleyen aylarda da maktu marjlar yüksek seyrederse esas faaliyet karları bundan pozitif etkilenecektir.

6.  Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Petrol fiyatı ve dolayısıyla akaryakıt fiyatı artarken üzerine bayi ve dağıtıcı kar marjını artırmak akaryakıt fiyatlarını daha da yükseltip toplumun tepkisini çekebileceği için, marketlerde olduğu gibi akaryakıt istasyonlarında da bu dönem biraz cepten döndürün fazla para kazanmayın diyerek marjları düşük tutmuş olabilirler. Şimdi petrol fiyatları düşerken kar marjlarını biraz artırsalar bile akaryakıt fiyatlarındaki düşüş sırasında bu göze batmayacağı için bayilerin finansman ve karlılık sorunlarını ancak çözüyor olabilirler. İlerleyen aylarda da maktu marjlar yüksek seyrederse esas faaliyet karları bundan pozitif etkilenecektir.
    Son raporun linki var mı ? Kaç olmuş maktu brüt kar ?

7.  Alıntı Originally Posted by Diplomat Yazıyı Oku
    2 Ay pozisyon aldığım borcun dibine vurmuş, bilançosu pazar filesi olan Ak Enerji ye bak Turcas'a bak. Ama kafama sçym bendeki oranları farklı.
    Bizim santral çalıştırılmıyor, çalışanlarda para basıyor.. bknz Ak enerji( çok borçlu o ayrı konu)

8. İlk 9,24 dönüşüne benzer bir günlük bar oluştu… Yapı kredi nin niyeti önemli. Bir süredir takas o kuruma gidiyor.

Sayfa 234/751 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334734 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •