Sayfa 235/564 İlkİlk ... 135185225233234235236237245285335 ... SonSon
Arama sonucu : 4509 madde; 1,873 - 1,880 arası.

Konu: GLRYH - Güler Yatırım Holding

1.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    sn. meseleci06

konulari hem teknik hemde ruchan acisindan çorba ettiniz. kusura bakmayin ama hakikaten öyle

simdi sirketin piyasa degeri acisindan.öyle saçma sapan bir noktadayiz ki, özetlersek

sirket bugun 2.40 fiyat x 120 milyon sermaye = 290 milyon piyasa degerinden islem goruyor.

290 milyon - 90 milyon yeni nakit girisi = 200 milyon GERCEK piyasa degeri ile islem goruyor.

57 milyon kar 12 aylikta bakinca 3.5 fk ile islem goruyor. Yani bir araci kurum ve bir biyoteknoloji sirketi olan sirket 3.5 yillik karina islem goruyor.

ki muhtemelen 3 aylik bilancolar ile bu fk 3 hatta daha altina bile gerileyebilir.

boyle sacma sapan bir is ve tekrar ifade ediyorum bu kar tertemiz vergisi odenmis faaliyetten gelen net kar. Hedef, inveo, özak, gözde gibi karlari degerlemeden gelen sirket karlari ile kiyaslanamaz yani.

yarin itibariyle 2-3 gun murat gulere suprizlerim olabilir. bu fiyatlardan ortakliga uzun vadeli talibim. birincil piyasada satisa cikacaklar da dahil.

elimizde para basan bankacilik disi araci kurumlar icinde ilk uce giren bir araci kurum ve pandeminim en gozde sirketi covid vakalarinin tavana vurdugu su donemde biyoteknoloji sirketi var. girisim sermayesi ve portfoy yonetim sirketi yolda izinleri cikmis. bundan iyisi şamda kayisi. hele şu donemde

yatırım tavsiyesi değildir
    Tam olarak Güler yatırımcısı olmamın nedenlerini yazdınız. Güzel tespit,iyi bir temel analiz.

2. 120 m lotu olan şirket 1 m lot işlem görüyor, ilgi çok düşük, bu şekilde herkezi ezmeye çalıştıkça alan satan da olmuyor, a1 capital sermaye artırımı- halka arzı, rtalb a ödeme ve karşılığında lotların alınışı haberlerinin gelmesi ile ve temmuz ayında ana pazara geçme durumu olursa 10 tl ler konuşulabilir, bekletecem sizi konumunda şu an, ben olsam bu fiyatlardan şirket olarak 12 m lot toplar ana pazarı garantilerdim, ama mg günahını bermez zannımca. yatırım tavsiyesi değildir.

3. Şu an yaklaşık olarak gülere göre rta 2.5 katı fiyattan işlem görüyor, 250 m rta hissesi bedeli, a1 değerlemesi 1 milyar desek 600 de ordan rta dan alacağı 50 milyon yaklaşık 1 milyar ediyor desek, 8.3 fiyat yapar, en kötü 5 olmalı kısa da, kendi düşüncem dir, rakamlar kendime göre tahminlerimdir doğru olmayabilir, yatırım tavsiyesi değildir, kendime notumdur, sadece paylaşmak istedim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    bugun rtalb piyasa değeri 1 milyar TL sadece elimizdeki RTALB paylarini satsak kabataslak 250 milyon yapar (ki bu piyasa degerini kesinlikle hakediyor)

biz ise su an (300-90) : 210 milyondan islem goruyoruz.

ortada bir tuhaflik oldugunu goren ne kadar az yatirimci var ???

5.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    bugun rtalb piyasa değeri 1 milyar TL sadece elimizdeki RTALB paylarini satsak kabataslak 250 milyon yapar (ki bu piyasa degerini kesinlikle hakediyor)

biz ise su an (300-90) : 210 milyondan islem goruyoruz.

ortada bir tuhaflik oldugunu goren ne kadar az yatirimci var ???
    Bence de tuhaflık var. Daha iyi bir yerlerde olmalı; ama bunun patronun yarattığı imajla da ilgisi var. Bu nedenle her zaman hak ettiğinden düşük seyredecek. Bu her zaman bu fiyatta kalacak anlamına gelmemeli, sadece matematiksel olarak gelmesi gereken yerlere gelemeyeceğinden bahsediyorum.

Bu çeyrek bilançolar önemli; hatta çok önemli. Belki de öyle iyi olacak ki, kötü imajlar falan silinecek... Yüksek çeyreklik kâr için ortam son derece müsait. Bu gerçekleşirse yeni bir hikâye yazılabilir.
    Tüm yazdıklarım şahsi fikrimdir. Yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirilmemelidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    bence hem a1 capital hemde rtalb nin bilancosu gayet iyi gelecek.

tahminlerimi soyleyeyim bakalim tutacak mi ?

a1 capital 1Q = 18 milyon
    a1 capital 4Q Toplami : 90 milyon

Rtalb 1Q = 18 milyon
    Rtalb 4Q Toplami : 70 milyon

Güler 1Q = 16 milyon
    Güler 4Q Toplami : 60 milyon

Hesaplamalari ortalama baz alarak yaptim. Bakalim burda not olarak dursun. Ama ozellikle rta sağlik tarafinda ekstra bir kar beklentimde yok degil ama dahil etmedim hesaplamalara

Bu hesaba gore, bu fiyatlarla
    Rta : 14 fk
    Guler : 3.5 fk (sermaye art. olmadigi icin 1Q icin)

a1 capital ise : tahmini 14 fk ortalama piyasa degeri 1.25 milyar civarinda olmali

Alıntı Originally Posted by Amateur Yazıyı Oku
    Bence de tuhaflık var. Daha iyi bir yerlerde olmalı; ama bunun patronun yarattığı imajla da ilgisi var. Bu nedenle her zaman hak ettiğinden düşük seyredecek. Bu her zaman bu fiyatta kalacak anlamına gelmemeli, sadece matematiksel olarak gelmesi gereken yerlere gelemeyeceğinden bahsediyorum.

Bu çeyrek bilançolar önemli; hatta çok önemli. Belki de öyle iyi olacak ki, kötü imajlar falan silinecek... Yüksek çeyreklik kâr için ortam son derece müsait. Bu gerçekleşirse yeni bir hikâye yazılabilir.

7. Ben RTA adına Q1 için biraz daha fazla ümitliyim; ama rakam veremem...
    Q2 de ona yakın gelir.
    Tüm yazdıklarım şahsi fikrimdir. Yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirilmemelidir.

8. A1 25, Rta 24, güler 22 diyorum bende, a1 iyi gelmeli çok iş var orada ytd.

Sayfa 235/564 İlkİlk ... 135185225233234235236237245285335 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •