Sayfa 235/1032 İlkİlk ... 135185225233234235236237245285335735 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,873 - 1,880 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. HALKB son 9 aydır son derece şiddetli bir satış dalgasına maruz kalarak 15.37-7.31 düşüşünü yapmış bir hissedir ve bu satış dalgası henüz sona ermiş değil, şu anda da hisse 7.90'larda kıllatıyor. Yabancıların elindeki hisselerin dolar bazlı değeri son 5 yılda %90 düşmüşken, halen devam etmekte olan devasa satış dalgası 9. ayını doldurmuşken, son 9 ayda hisse TL bazında %50 dolar bazında ise %60'a yakın düşmüş durumdayken yabancıların hala hisseyi satmaya devam ediyor olması söz konusu olabilir mi?
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    CV si MB baskanligi yapmaya muktedir olmayan birini tepeden inme MB baskani yaparsan olacagi bu. MB baskanlari korkusuz, cesur, zamani iyi kullanan kisilerdir. Ozellikle FED baskanlari bir cok konuda ilkleri yapmistir. Eger MB 24 nisanda ki toplantisinda 200 - 225 baz puan artirim yapip normallesme adimini atsaydi bugun kurun olabilecegi seviye 4.10 - 4.20 olabilirdi.

Oysa ki kurun bize zarari faizlerden daha cok. Dolarda ki Her 1 krsluk artis reel sektore 2.2 milyar TL yuk bindirirken faizlerin 1 puan artmasi 10.5 milyar ek yuk getiriyor.

Bir de 0.75 puan nedir. Ne etkisi olacak. Agresif yapacaksin ve ileride yavas yavas indireceksin. Kural budur.

Ancak oyle goruluyor ki Erdogan ve TCMB kafalarinda bir plan cizmisler ve bu plan dahilinde birileri cok zengin oldu.

Neyse ki zararin neresinden donsek kar. Artik bu yonetimin degismesi gerekiyor normallesme icin.
    Son derece gerçekçi yorumlar bunlar. TCMB Başkanı bildiğim kadarıyla Güzel Sanatlar mezunu biri, tam manasıyla ekonomi tahsili görmemiş bir adam. Neyine güvenerek onu Başkan yaptılar ben çözemedim, herhalde" ipler hep bizde olsun" yaklaşımıyla bu cihete gittiler.

Faiz artırımının agresif bir şekilde yapılıp tedrici bir şekilde zamana yayılarak küçük adımlarla düşürülmesi gerektiği konusunda %100 haklısın. Yakın geçmişte Brezilya Reali dolar karşısında 4.25'e çıktığında Brezilya Merkez Bankasının attığı adımı emsal almaları gerekiyordu. Bu örnek kabak gibi önlerinde duruyordu ama onlar görmezden geldiler ve bunun faturası maalesef tüm halka çıktı. Brezilya MB aynen dediğin gibi bir yol haritası izledi ve akabinde Real dolar karşısında 4.25 ten 3.0'a kadar geriledi.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Bu zamanda bunu yapacaklarini sanmam. Eger bunu yaparlarsa Eylul de Taperingi unutsunlar.

Italya, Ispanya ve Portekiz in basini cektigi bu ulkeler AB ye yuk olmaya devam ediyorlar. Almanya, Fransa Hollanda calisiyor, cabaliyor bunlar sefasini suruyor ve hic akillanmiyorlar.
    Önümüzdeki sonbaharda başlaması planlanan tapering (normale dönüş, piyasadaki aşırı likiditenin geri çekilmesi) zaten revizyona uğradı bile. AMB taktik değiştirmek zorunda kaldı zira AB'deki ülkelerin ekonomik büyümeleri yeniden alarm vermeye başladı.

4.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Yalniz bu yuzde 29 olan kamu borcu kriz ve iflas durumunda yukselebilir. Ispanya da kamunun borcu yuzde 35 lerden kriz sonrasinda yuzde 100 lere dayanmisti.

Benim hesaplamalari gore kurun su anda olmasi gereken seviye 3.95 4 civaridir. Burada Turkiye de ki enflasyonu katip ABD de enflasyonu cikardim.
    İspanyanın kamu borcu yüzdeleri şu anda aklımda değil ama yorumun %100 doğru. Negatif ekonomik ortamda bu rasyo çok çabuk kötüleşebiliyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    933
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    HALKB son 9 aydır son derece şiddetli bir satış dalgasına maruz kalarak 15.37-7.31 düşüşünü yapmış bir hissedir ve bu satış dalgası henüz sona ermiş değil, şu anda da hisse 7.90'larda kıllatıyor. Yabancıların elindeki hisselerin dolar bazlı değeri son 5 yılda %90 düşmüşken, halen devam etmekte olan devasa satış dalgası 9. ayını doldurmuşken, son 9 ayda hisse TL bazında %50 dolar bazında ise %60'a yakın düşmüş durumdayken yabancıların hala hisseyi satmaya devam ediyor olması söz konusu olabilir mi?
    Değerli arkadaşım,
    Yaklaşık 25 yıldan fazla borsada yatırımcıyım. Yorumunuzu görünce yazmadan edemedim. Borsada yatırımcı olmak inanın bu kadar detaylı analizleri gerektiren bir konu değil.
    Ne kadar çok derin analize girersen piyasa yapıcılarının etkisine o kadar çok girersin. Temeli sağlam hisselerde trendi takip etmek kazanmak için fazlası ile yeterli. Sağlam hisselerde trent yönünde pozisyon almak varken nereden çıkartıyorsunuz Halkbank gibi saatli bomba olan hisseyi.

Zaman en kıymetli yatırımınızdır. Sevdiklerinizle bu serveti yemek varken neden strese sokuyorsunuz kendinizi.

Affınıza sığınarak sizi bu konuda eleştirmek istiyorum. İngiliz atlarının koşacağı yarışta arap atına para yatırıyorsunuz.
    Z a m a n ı S a t ı n A l a m a z s ı n !

6.  Alıntı Originally Posted by paRs Yazıyı Oku
    Değerli arkadaşım,
    Yaklaşık 25 yıldan fazla borsada yatırımcıyım. Yorumunuzu görünce yazmadan edemedim. Borsada yatırımcı olmak inanın bu kadar detaylı analizleri gerektiren bir konu değil.
    Ne kadar çok derin analize girersen piyasa yapıcılarının etkisine o kadar çok girersin. Temeli sağlam hisselerde trendi takip etmek kazanmak için fazlası ile yeterli. Sağlam hisselerde trent yönünde pozisyon almak varken nereden çıkartıyorsunuz Halkbank gibi saatli bomba olan hisseyi.

Zaman en kıymetli yatırımınızdır. Sevdiklerinizle bu serveti yemek varken neden strese sokuyorsunuz kendinizi.

Affınıza sığınarak sizi bu konuda eleştirmek istiyorum. İngiliz atlarının koşacağı yarışta arap atına para yatırıyorsunuz.
    Eleştirileriniz için tşk ederim. Bu hisseye ve bankaya güvenim tam. Yüksek risk taşımasına rağmen hisse fiyatı bana hala cazip geldiği için geçen 15 Kasım'da pozisyonumu açtım. Aradan 6.5 ay geçmesine rağmen şu ana kadar işler yolunda gitmedi ancak yıl sonuna kadar kısmen de olsa işlerin yoluna gireceğine inanıyorum. Sabırlı davranmak ve hisseye zaman/fırsat tanımak gerekiyor. Kısa vade bazlı hareketlerin benim için kıymeti harbiyesi yoktur, makul bir vade bazında yatırım yapmak esastır. Benim açımdan olayın özeti budur.

7. Doğal olarak her borsacının/yatırımcının risk iştahı, algısı, karakteri, beklentisi, hedefi, stratejisi farklıdır. Herkesin kendine özgü bir stili var. Bu hisse için benim risk algım; tüm kötü beklentilerin halihazırda hisse fiyatına yansıtıldığı yönündedir ama bu algı pekala yanlış çıkabilir, bunun doğru olup olmadığını zaman gösterecek. Bu riski göze almış olmalıyım ki (bu risk bana makul gelmiş olmalı ki) hissede 10.22 maliyetle beklemekten rahatsız olmuyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Citi'nin bu hafta raporu cikti. 35 sayfalik

* HALKB hedef fiyatını 13.50'den 9.45'e indirmiş..........
    Citi hedef fiyatlar konusunda hemen her zaman ters köşe olan bir kurum, aynen Goldman Sachs gibi. 7 ay kadar önce Kasım ayının ilk haftasında hisse 12 tl civarında iken hedef fiyat olarak 17 tl vermişti Citi ve gayet olumlu bir rapor yayınlamıştı. Bu raporun daha mürekkebi kurumamışken ve üzerinden henüz 3 hafta geçmişken 29 Kasım'da hisse 8.60'a düşüverdi. 8.60'dan 11.44'e çok kısa bir sürede zıpladı ama akabinde süzüle süzüle 7.31'e kadar göçtü hisse ve şu anda momentumu o kadar zayıf ki 8 tl'nin bile üzerine atamıyor kendini. Peki, ne oldu? 7 ay önce hisse 12 tl civarında iken 17 tl hedef fiyat vermiş olan Citi tam anlamıyla ters köşe oldu çünkü hisse 17 tl ye çıkmak yerine tam tersini yaparak 7.31 tl ye göçtü (Not: Citi geçen Şubat ayında hedef fiyatını 17 tl den 13.5 tl ye düşürmüştü ama bu hedef de karavana oldu çünkü hisse 13.5'e çıkmak yerine 7.31'e düştü). Şimdi de hisse 7.90'lardayken hedef 9.45 tl diyor. Demek ki hisse ya 5 tl ye göçecek ya da 15 tl ye fırlayacak. Citi'ye asla güven olmaz.

Sayfa 235/1032 İlkİlk ... 135185225233234235236237245285335735 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •