Olaylara bakışınız çok naif...
Badem lerde bu sorun olmaz.
. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olaylara bakışınız çok naif...
Badem lerde bu sorun olmaz.
. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
Sevmediğim biri idi. Başarılı insanların ufak tefek hataları görülmez, gittiği iyi olmuş, gelen daha parlak biri bence.
Ben de Atatürk'ün bu konuda sözü var mı diye bakıyordum 2 güzel söz buldum.
>>>>
Başarıda insanın önemi:
Yeni kuruluşlar için bina, para, ortam olanaklarından söz edilmesi üzerine söyledikleri:
– Gerekli sebeplerde hata ediyorsunuz! Bana, yeni bir kuruluş oluşturacağınız yerde cansız maddelerden söz ediyorsunuz; halbuki bana adamdan söz etmelisiniz! Filân yerde Ali Bey var, deyin; onu, gözümde canlandırın! Eğer bu Ali Bey istenen adamsa binayı da, parayı da, etrafına toplanacak kitleyi de yaratır. Taşa toprağa değil, insana değer verin!
1933 (Atatürk’ten B.H., s. 59)
İş bölümü:
İnsanlar bireysel olarak çalışırlarsa başarılı olamazlar.Çünkü Allah insanları yaratırken onlara öyle bir muhtaçlık vermiştir ki, her insan hemcinsi insanlarla çalışmaya mecbur ve mahkûmdur. Bu ortaklık faaliyeti, âdeta bir ilâhî gereksinim olunca, amaçlan birleştirmenin nasıl zorunluk olduğunu kolayca anlarız.
1923 (Atatürk’ün S.D.II, s. 125)
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Bu gazsızlık problemi İsrail gazının TR den geçmesi için kamuoyu ayarlama işine benziyor...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
6.909 daha artmis kasa.
Toplam da 421.152
Parayı Mezara Götüren yoktur ama Paranın Mezara götürdüğü çoktur.
"Çıktı Açığı" son zamanlarda çok duyduğum bir terim. TCMB bir sözlük yayınlamış, orada çok kullanılan terilmlerin açıklamaları var. PDF dosya indirilip saklanabilir.
<<<<<
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...d-2ba67f35f2c4
Çıktı Açığı (Output Gap)
Bir ekonomide gerçekleşen çıktının potansiyel seviyesinden farkı olarak tanımlanan çıktı açığı, ekonomideki fiyat baskılarının değerlendirilmesinde önemli bir para politikası değişkenidir.
Enflasyon hedeflemesi rejiminde merkez bankaları gerçekleşen enflasyon yerine geleceğe ilişkin enflasyon beklentilerine göre politikalarını şekillendirmektedir. Buna göre, çıktı açığının pozitif olduğu alanlarda, talep fazlalığı nedeniyle ekonominin kapasitenin üzerinde çalıştığı ve bunun talep yönlü enflasyonist baskıya neden olabileceği tahmin edilmektedir.
Buna karşılık, çıktı açığının negatif olduğu alanlarda, ekonomideki zayıf talepten kaynaklanan arz fazlalığı veya atıl kapasite olduğu ve bunun da enflasyonda düşüşe neden olabileceği tahmin edilmektedir.
İstifa ile birlikte mal varlığı hareketlerini de isteyip, hesap sorsalar yeter,
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne istifası kardeşim ,görevden almanın adına istifa diyorlar
TV'de cumhurbaşkanı vardı, yeni nesil Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni anlayamıyor vs dedi, salondan alkış aldı.
Tekrar o tarafa yönelim olunacak gibi.
Son dönemde namaz filan kılmıyorsan bu ülkede sana ekmek yok havası oluşmuştu. Yunus Emre'ye de vurgu yaptı.
Gençlerin Türkiye'den kaçmayı düşünmesi normal.
Yer İmleri