İki gündür akyatirim ve yatırım finansin aldığı mallardan yaklaşık 3 milyon lot bir yere virman olmus son genel takas paylaşacak bir arkadaş var mi
Çok ilginç günler bizi bekliyor. Migros kanımca en büyük hatayı kipayı aldıktan sonra çağrıdan muaf olma yolunu seçerek yaptı. Türkiye'nin bu dönemde yaşadığı olaylarda kanımca migrosun hesaplarını şaşırttı. Düşünün migros kipayı almadan nerdeyse 1 hafta önce spk kipaya sermaye kaybı nedeni ile ihtar gönderiyor, sonra migros kipayı alıyor ve migros sermaye kaybını öne sürerek çağrıdan muaf olmak istiyor. Bu olaylara tesadüf diyebilen biri var mı aramızda? Sonra ülkeninde içinde olduğu durumun etkisi ile uzayan bir RK ve arkasından spk süreci başlıyor. Migros ikinci hatayı RK onayından sonra Mart ayında çağrı muafiyeti için başvurarak yapıyor. Bu arada kipanın gayrimenkülleri Şubatta çıkan yönetmelik gereği (Ben bunda Cumhurbaşkanı başta olmak üzere spk vs tüm kurumlara yaptığımız başvuruların etkisi olduğuna inanıyorum. Sonunda yatırımcıyı dinleyip bu yönetmeliği yapanlara sonsuz teşekkürler) yeniden değerleniyor ve Migros bunları kendi hesaplarına gelir yazarak 900 milyonluk kar açıklıyor. Bu arada migrosun çağrı muafiyeti için başvurduğu gerekçeler ortadan kalkıyor ve spk kararı geliyor.
Şimdi burada önemli olan bu durumda neler yapmalıyız. Kanımca herkes kendi kararını kendi vermelidir. Bu işin sonunda büyük risk vardır sonucunda büyük getiri veya götürü olabilir.
Migros kipanın gayrimenküllerini kendi varlıkları içinde göstermiştir. Sn İzmirlinin dediği gibi bir birleşme ihtimali olabilir. Ayrıca kipanın yazdığı zararları vergide kullanmak için belli bir süresi var diye biliyorum. Aramızda mali muşavir olanlar bu durumu bizlere daha iyi açıklayabilirler. Ben patronların isteyerek borsa yatırımcılarının lehine karar alacaklarına inanmıyorum.Eğer bir açık bulabilirlerse bunu kullanmaktan kaçınmayacakları kanaatindeyim. Çağrıda vermek işin en kolay kısmı. Vermemek ise yüksek riskli ve bir o kadar da yüksek getirisi olabilecek bir durum.
2.30 cagri fiyati uc asagi bes yukari
Cagridan kesinlikle mal almazlar tahminim.
Cagri doneminde yukari yonlu sert hareket olur,geri donusude aynen.
Gecen yil satis kesinlestiginde 16-17 bandinda olan migros suan 26-27 bandinda
Hesap kitap bilmeyen kipacilarin sirtina bu sismis migrosu yukleme derdinde spekcgm.
Güzel yorum umarım birçok ortağımız özeti anlamıştır.
Bende aynı kanıdayım.zaten son iki gündür tahta oldukça volatile
Ben çağrıya kadar - salı günü oldukça hareketli seanslar yaşayacağımızı sanıyorum
D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çağrıya pek mal alacaklarını sanmıyorum. Beklenti büyük zira
Birleşme ve Kottan çıkma iki.ayrı kmu değil
Tam tersine birleşmeden sonra. Kottan çıkılıyor şuan tansas hissesi yok firma fa yok dyhol de yok
Soyle 2 ayri konu:
Yuzde 98 gibi gerekli orana ulasir ve kottan cikmak icin basvurabilir ve ortada kipa hissesi kalmaz
Yada bu 98 orana ulasamaz ve migrosla kipayi birlestirmeye karar verir ve ortada kipa hissesi kalmaz.
Ilk durumda kottan cikma tebligine gore kipa hissesine lot basina belli bi fiyat odenir (son ay,6aylik ortalama vs gore)
Ikinci durumda ise bir birlesme orani belirlenir ve kipa hissedarina lotu karsiloginda migros hissesi verilir..
Bu iki durum birbirinden cok farkli sonuclar dogurabilir sn izmirli
Ytd
Sayın analiz sever
Anadolu grubu eğer dışarıdan hisse toplayıp 95.5 olan oranını 98 e yükseltecek se bunu bist e bildirmesi gerekmiyor mu
Kendi adına değil bir fon adına alıp yaptığını varsayalım yüzde 2.5 hisse alacak tahtadan
Buda kabaca 33 milyon lot ediyor
Tahtadaki satış kademelerinde oldukça çok açık pozisyon yazıldığını ve sımsıkı silindiğini bildiğimizden. 33 milyon lot toplamaya çalışan bir grubun hisseyi en az 3-4 tavan yaptırması gerek
O da bence garanti değil
Saygılar
Yer İmleri