Sizi çok iyi anlıyorum zira bende bir zamanlar tüm portföyümü yanlış zamanda yanlış bir şekilde tek bir hisseye yatırmış ve tam 6 sene boşa kürek çekmiştim.
Kendi adıma 3 ay önce hisseye girdim ve maliyetimde 16-17 arası diyim (tam rakam vermiyorum) demek istedigim zamanlama çok önemli ve hissenin bu kadar zamanda kâr bırakması bile benim açımdan ve benim gibi hissede pozisyon alanlar için oldukça iyi.
Hedefim ise yıllarca kasasını milyonlarca dolar ile doldurmuş,Maslak,B.Çekmece arsaları Alkent projeleri gibi çok kıymetli menkuller edinmiş bu şirketin artık gerçek değerini borsadaki hisse fiyatına yansıtacağını düşünüyorum.
Ben Alarko Holding şirketleri içinde yer alan Algyo’nun 1 pd/dd ile işlem gören her ne kadar bir Gyo şirketi olsada İçinde ciddi turizm ve finans yatırımları olan bu şirketin kısa orta vadede grubun diğer iki şirketinin pd/dd yetişeceğine inanıyorum.
(Alcar: 12 pd/dd Alarko: 2.86 )
Bir zamanlar aynı durumu Zorlu grubunda yaşadım önce Vestel ve Vesbe uçtu gitti,sonra aşırı borçlu olan grubun enerji şirketi Zorlu enerji aylar sonra onlara yetişmişti.
Yani ne diyeyim bilmiyorum bu şirketin finansal durumu,rasyoları “iyi degil” gerçekten daha ötesi mükemmel durumda.
Şu ana kadar bilançoları çok iyi gelen bir sürü şirket var lakin hepsi zaten çok uçuk pd/dd ve f/k ile işlem görüyorlar hisselerde pozisyon almakda yürek ister yada tecrübesi olmayan borsada hiç batmamış tecrübe yaşamamış yeni yetme yatırımcılardır.
dd altında derinliği olmayan Algyo gibi nerdeyse bir kaç hisse kaldı bunlarda diğer uçup giden yan hisseler gibi illaki beklenen hareketlerini yapacaktır.
İnşallah.
Y.t.d.
Yer İmleri