Sayfa 237/500 İlkİlk ... 137187227235236237238239247287337 ... SonSon
Arama sonucu : 3997 madde; 1,889 - 1,896 arası.

Konu: USAK - Uşak Seramik

1.  Alıntı Originally Posted by caferak Yazıyı Oku
    Bedelliye katılirsan para verip ortalama düşürmüş olursun.
    Bedelliye katılmayıp da aynı parayla gidip şu anda 1,20 den kağıt alırsan da ortalama düşürmüs olursun, dediğin rakama gelir.
    Kısaca para koyduktan sonra değisen birşey yok.Sadece bedelliye katılirsan şirkete yardımcı olmuş oluyorsun finansal konuda.

SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Değişen birşey var hocam.
    1.20 den almakla 1 tl den almak aynı şey mi?

Benim bedelliye param var ise neden 1.20 den alayım? Ha diyeceksiniz ki rüçhanı satıyorsun o parayla da alıyorsun.ama ne kadar alıyorsun? Devede kulak.maliyet de 1.20.

Bugün bir arkadaşıma yaptığımız hesap.
    1.70 tl maliyetli 30 bin malı var.30 bin de rüçhan hakkı var.
    Bedelliye katılırsa :
    39.226 lota 39.226 tl ödeyecek.69.226 lot malı olacak .toplam dip maliyeti de 1.30 olacak.
    Bedelliye katılmaz ise
    rüçhanı satacak 30 bin*0.26=7.800 tl alacak+39.226 tl de parasını koyacak.toplam parası 47.026 olacak ve bu parayla
    39.188 lot *1.20 den alacak.toplam lotu 69.188 olacak ve maliyeti de 1.42 olacak.
    Yani daha çok paraya daha az malı olacak.
    Bu hesap son kapanış fiyatına göre yapılmıştır.yarın fiyat değişirse hesap da değişir.
    Burda bedelli oranı önem kazanıyor.%130
    Bol kazançlar.

2.  Alıntı Originally Posted by Enelif Yazıyı Oku
    Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.
    Son olarak şunu netleştirmek istiyorum.
    Rüçhan hakkının tam olarak olayı nedir?yazdıysanız da anlamadım: )
    Hani bedelliye katılmazsam rüçhanı satıp cebe atıyorum ya peki bedelliye katılırsam rüçhan ne olacak.bedelliye katıldık rüçhan gitti öyle mi.
    yani demek o ki bedelliye katıldık rüçhanın faktörü,bize artısı nedir.bunu da anlarsam olayı çözücem
    Hem bal hem kaymak olmuyor burda.
    Rüçhan hakkı ortaklara verilen süreli bir hakdır.
    Patron diyor ki benim malımın ederi 1.20 ama sen benim ortağımsın gel bana zor günümde destek ver .ben de sana öncelikli ve daha ucuzdan hisse vereyim.ortaklık oranın değişmesin.yok katılmak istemezsen bu hakkını satabilirsin.ama ortaklık oranın düşer.
    Bedelliden nedense bizim piyasamızda öcü gibi korkulur.Bedelsiz ise bayram gibi karşılanır.
    Oysaki bedelli candır.şirkete can suyudur.sıcak nakittir.
    Eğer siz bu şirkete ,patronlarına ,yöneticilerine güveniyorsanız ve yatırım yapıyorsanız ,ortak oluyorsanız şirketin menfaati sizin menfaatinizdir.

3.  Alıntı Originally Posted by Black Diamond Yazıyı Oku
    Değişen birşey var hocam.
    1.20 den almakla 1 tl den almak aynı şey mi?

Benim bedelliye param var ise neden 1.20 den alayım? Ha diyeceksiniz ki rüçhanı satıyorsun o parayla da alıyorsun.ama ne kadar alıyorsun? Devede kulak.maliyet de 1.20.

Bugün bir arkadaşıma yaptığımız hesap.
    1.70 tl maliyetli 30 bin malı var.30 bin de rüçhan hakkı var.
    Bedelliye katılırsa :
    39.226 lota 39.226 tl ödeyecek.69.226 lot malı olacak .toplam dip maliyeti de 1.30 olacak.
    Bedelliye katılmaz ise
    rüçhanı satacak 30 bin*0.26=7.800 tl alacak+39.226 tl de parasını koyacak.toplam parası 47.026 olacak ve bu parayla
    39.188 lot *1.20 den alacak.toplam lotu 69.188 olacak ve maliyeti de 1.42 olacak.
    Yani daha çok paraya daha az malı olacak.
    Bu hesap son kapanış fiyatına göre yapılmıştır.yarın fiyat değişirse hesap da değişir.
    Burda bedelli oranı önem kazanıyor.%130
    Bol kazançlar.
    Öncelikle emeginiz icin teşekkurler,hesabınizda doğru şu anki fiyatlara göre.
    Genelde diğer bedellilerde çoğu zaman birsey değısmediği icin ezber bi yazı oldu benimkisi,bu nedenle özür dilerim.

4.  Alıntı Originally Posted by caferak Yazıyı Oku
    Öncelikle emeginiz icin teşekkurler,hesabınizda doğru şu anki fiyatlara göre.
    Genelde diğer bedellilerde çoğu zaman birsey değısmediği icin ezber bi yazı oldu benimkisi,bu nedenle özür dilerim.

estafurullah hocam ne demek
    sohbet edip birbirimizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz sadece.

usak dan ocak ayı için ümitliyim bu arada.yeter ki yatay piyasa olsun.umarım elinde olan kazanır.
    saygılar sevgiler

5. Bu kadar alımla nasıl düşebiliyor?
    y.t.d.

6.  Alıntı Originally Posted by hissedar Yazıyı Oku
    Bu kadar alımla nasıl düşebiliyor?
    çünkü her alımın karşılığında bir o kadar da satım var

satım olmadan alım olmaz ki.

7. bugün tahta satıcılı bu arada.
    pala
    marbaş-info-A1 2 milyon satmış
    alnus-gedik 1.2 milyon almış.

8. bu arada dğer taraftan pala 1.3 milyon rüçhan almış.vardır bir hesabı herhalde.
    ytd

Sayfa 237/500 İlkİlk ... 137187227235236237238239247287337 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •