Sayfa 238/1002 İlkİlk ... 138188228236237238239240248288338738 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 1,897 - 1,904 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. gecen gün demistim
    son 2 aydır endeks gercekten cok iyi profosyoneller tarafindan yonetiliyor
    bugün bi kac trader dedigim konu hakkında yorum yazmış kuşlu sitede
    yatirimcilari bezdirmek icin ellerinden geleni yapiyorlar
    aman dikkat edin paraniza..

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Orada bir hata var ortalama değer 7,21 olabilirmi
    Dolar 7,21den aşağıya düşmediki
    7,1952 ye kadar düştü

3. MB Kuru nasıl belirliyor onu buldum
    Durum şu
    "Gösterge Kurlar; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından her iş günü, saat 15.30'da belirlenir.

Gösterge Niteliğindeki Kurlar Nasıl Belirlenir?

2 Ocak 2015 tarihinden itibaren Merkez Bankası; 1 ABD doları karşılığında, Türk Lirası döviz kurunu şu şekilde belirler

Öncelikle 10.00-15.00 arasında her saat başı, bankalararası döviz piyasasında 1 ABD doları karşılığında Türk lirasına kotasyon* veren bankaların alım ve satım fiyat ortalamalasını alır.
    Ortaya çıkan bu 6 değerin de ortalamasını alarak bir "orta değer" tespit eder.
    Orta değere iskonto ve prim uygulayarak alış ve satış kurlarını belirler.

Kur Ortalamaları Hesaplama Saatleri nelerdir?

10.00: 1’inci Ortalama
    11.00: 2’inci Ortalama
    12.00: 3’üncü Ortalama
    13.00: 4’üncü Ortalama
    14.00: 5’inci Ortalama
    15.00: 6’ıncı Ortalama

Benzer şekilde diğer döviz kurları için de, uluslararası piyasalardaki çapraz kurların 10.00-15.00 arasında alınan 6 değerinin aritmetik ortalaması ABD doları orta değerine uygulanarak diğer döviz kurları için de orta değerler hesaplanmakta, her bir döviz kuru için belirlenen orta değerlere iskonto ve prim uygulanarak ilgili döviz kurlarının döviz alış ve döviz satış değerleri belirlenmektedir."

Mesele bugün 7,21 nasıl bulundu.Onu merak ettim.
    Saat başlarında hepmi düşmüş bu

Gerçi 10 ila 15 arası 7,25 ila 7,21 arası gidip gelmiş.Ortalama genede 7,21 olmuş.

4. merill robotunun 120 binden 98 bine kadar olan düşüşte tam endeks 120 bine geldignde işlemini durdurdugunu soylemistim
    cogu yan tahtata merill alıcılıydı ve tahtayi kaldiran algo merill’deydi
    merill devreden cikinca yapı kredinin lanet robotu devreye girdi ve ortalıgı darmaduman etti
    bu kadar detayi ky goremez ama bizim gibi günlük trade edenler bu robotlara karşı ayakta kalmaya calisiyoruz ama gercekten zorlaniyoruz
    bu yüzden fonlar bulunmaz hint kumaşı
    petkim tüpraş gibi hisseler pztside taban yerse brüt takasa girecek yani anlayin durumu ...
    testere piyasasi hala devam ediyor mal kaptirmadan sakin ve panik yapmadan yolunuza devam edin
    borsanin %30 u teknik temelse %70 psikolojisidir
    siz aman yeter dediginiz an hersey tersine donebilir

5. pazartesi petkimin tabanda 23 MİLYON lot satıcısı var

6. eurobond fonları tarafında sepetim 0.25% günlük ortalama
    ppf yerine koydugum defansif değişkenler şimdilik 0.09% günlük ortalama ile gidiyor.
    hisse yogun fon sepetim maalesef endeksin 1.30% kadar altında kaldı bu hafta çok kötüydü. ( benim fonlar 1.14% endeks 2.44% degerler persembeden persembeye)

Önümüzdeki hafta bistte geri çekilme devam ederse, hisse yogunları artıracağım. (1120 altı biriktir /üstünde bekle )
    eurobond fonlarını artırmayı bu hafta yapmayacağım. ( 7.10-7.15 altında kapanış olan günlerde artıracağım )
    defansif değişkenleri düzenli artırmaya ve ppf ile değiştirmeye devam şimdilik.. ppf'ye kıyasla getirileri oldukça yeterli görünüyor.

elimdeki fonlar fil,eib,sua,ıpv,dbh,tkf,mac,mps

Herkese iyi tatiller.
    Son düzenleme : hellistheothers; 21-08-2020 saat: 22:55.

7. Eıb % +0.022
    tau % - 0.50

8.  Alıntı Originally Posted by onur1064 Yazıyı Oku
    gecen gün demistim
    son 2 aydır endeks gercekten cok iyi profosyoneller tarafindan yonetiliyor
    bugün bi kac trader dedigim konu hakkında yorum yazmış kuşlu sitede
    yatirimcilari bezdirmek icin ellerinden geleni yapiyorlar
    aman dikkat edin paraniza..
    Onur merhaba anladığım kadarı ile sizde teknik analiz programı var gibi. Eğer varsa merak ettiğim bir konu var. Eğer cevaplarsan sevinirim. Bu hafta borsanın yükseldiği günlerdeki işlem hacmı ile düştüğü günlerdeki işlem hacmına bakabilir misin?

Sayfa 238/1002 İlkİlk ... 138188228236237238239240248288338738 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •