Sayfa 238/781 İlkİlk ... 138188228236237238239240248288338738 ... SonSon
Arama sonucu : 6247 madde; 1,897 - 1,904 arası.

Konu: THYAO - Türk Hava Yolları

1.  Alıntı Originally Posted by HİSSİYAT Yazıyı Oku
    Yanlış hatırlamıyorsam dolar bazlı şimdiye kadar gördüğüm en iyi ilk çeyrek beklentisi ortalama olarak bakıldığında .Dolar bazlı daha iyi bir ilk çeyrek hatırlamıyorum .Hatırlayan varsa bilgilendirirse memnun olurum .
    Hocam 90 milyar ozsermayesi olan bir şirket var ortada.
    Eger 1 milyar dolar kâr diyorsanız rakam guzel derim
    ancak
    beklenti 1 milyar Türk lirasi kâr bekleniyor diyorsanız bana çok güzel bir rakam olarak görünmez. Eregli demir çelik bile bu rakamın üzerinde kâr rakamı aciklayacak deniliyor. (Eregli nin ozsermayesi 82 milyar.)

Yolcu rakamları iyi deniliyor. Katılıyorum. Ama yolcu sayısının biraz daha artması halinde çok daha güzel kâr rakamı açıklayacaktır. O zaman hisseye daha da can gelecektir. Bu da tahmini Mayıs ayını işaret ediyor sanırım.
    Umarim daha iyi günleri de yakında görmeye devam edicez. Çünkü sezon başlamak uzere zaten. Sezon bitene kadar sezon etkisinin Hisse üzerinde itici güç olmaya devam edeceğini de düşünüyorum.

Tavsiye içermez kendi düşüncem dır

2.  Alıntı Originally Posted by Yalniz Mehmet Yazıyı Oku
    Hocam 90 milyar ozsermayesi olan bir şirket var ortada.
    Eger 1 milyar dolar kâr diyorsanız rakam guzel derim
    ancak
    beklenti 1 milyar Türk lirasi kâr bekleniyor diyorsanız bana çok güzel bir rakam olarak görünmez. Eregli demir çelik bile bu rakamın üzerinde kâr rakamı aciklayacak deniliyor. (Eregli nin ozsermayesi 82 milyar.)

Yolcu rakamları iyi deniliyor. Katılıyorum. Ama yolcu sayısının biraz daha artması halinde çok daha güzel kâr rakamı açıklayacaktır. O zaman hisseye daha da can gelecektir. Bu da tahmini Mayıs ayını işaret ediyor sanırım.
    Umarim daha iyi günleri de yakında görmeye devam edicez. Çünkü sezon başlamak uzere zaten. Sezon bitene kadar sezon etkisinin Hisse üzerinde itici güç olmaya devam edeceğini de düşünüyorum.

Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
    Şimdi farklı sektör dinamikleri ile kıyaslamak doğru olmaz.Ereğli nin hikayesi farklı ,demir fiyatları dolar bazlı çıldırdı.Olay özsermaye meselesi değil. Kıyaslamak bakış açısı tabi saygı duyarım.Kendi sektörümde son 2 yılda Avrupa havacılık sektörü 40 milyar euro zarar yazmış ,Thyao nun ettiği zarar bu kıyas ile zarar bile sayılmazken ,şu an beklenti tüm zamanların en iyi dolar bazlı ilk çeyrek karı na denk geliyorsa .Ortalama geçen yılın ilk çeyrek karının 3 katından fazla bir kar beklentisi varsa ve bu beklenti yıllık enflasyon üzerinde de görünüyorsa ,bu beklenen karı zayıf görmüyorum bence gerçekleşirse ilk çeyrek açısından pozitif tabi herkesin bakış açısı bir şey diyemem

3. sadece net kara bakmıyoruz.büyüme,üretilen nakit ve özsermaye artışı önemlidir.zira thy 200 milyar tl borçlu şirket.hen bunu finanse edecek ve hemde ilk çeyrekde 1 milyar tl küsur kar getirecek.ayrıca özsermayeside 90 milyar tl den 100 milyar tl ye çıkacak.

4. thy nin 200 milyar tl borcu var ama 100 uçak satsa bu borcu kapatır.borç önemli değil.elindeki uçaklar dolar karşılığı defter değeri ile takip ediliyor.bu enflasyon ve emtia krizinde ev, araba kat kat artarken uçak değerleri acaba artmıyormu.thy ucuz ama çok ucuz.

5. Yanlış anlaşılmasın öz sermaye önemli değildir demiyorum lakin farklı sektör ile öz sermaye kıyaslaması üzerinden meseleye bakış açısı getirilmesi açısından değerlendiriyorum.Kriz ortamından etkilenme kriterleri birine olumlu yansıyorken diğerine olumsuz etkiliyor ortada öz sermayenin dışında farklı sektör değerlendirmesi yaparken kriter açısından durum fark ediyor.

6.  Alıntı Originally Posted by antepli Yazıyı Oku
    thy nin 200 milyar tl borcu var ama 100 uçak satsa bu borcu kapatır.borç önemli değil.elindeki uçaklar dolar karşılığı defter değeri ile takip ediliyor.bu enflasyon ve emtia krizinde ev, araba kat kat artarken uçak değerleri acaba artmıyormu.thy ucuz ama çok ucuz.
    Ahmet Bolat elimizde 70 adet kendimize ait uçak var dedi bilemiyorum.

7. yanlış hatırlamıyorsam son açıklanan bilanço kaleminde borç 13 den 12 milyar dolara indi diye anımsıyorum.Şu an da anlık yazıyorum bakmadım

8. İstanbul'dan Antalya ve İzmir gibi tatil bölgelerine en uygun "tek yön" otobüs biletleri bayram öncesi 350 liradan, uçak biletleri 600 liradan başlıyor. En ucuz uçak biletinin 415 lira olduğu bayram öncesinde bilet bulabilirseniz bazı illere otobüs yerine uçakla gitmek daha avantajlı. Ancak bazı illerin uçak bileti fiyatları ise 2.500 liraya kadar çıkmış durumda.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım bazı hatlarda uçak biletinin otobüsten daha ucuz olduğunu söyledi. Yıldırım geçen bayramlara kıyasla bu bayram sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini söyledi.

Otobüs bileti fiyatlarında son 3 ayda yüzde 80 bir artışın olduğunu belirten Yıldırım, "Yaklaşık 500 kilometrede 300-350 lira, bin kilometrede 450-500 lira arasında fiyatlar. Bazı hatlarda uçak otobüsten daha ucuz. Otobüsle uçak fiyatı birbirine çok yaklaştı. Vatandaş birinci tercihini uçaktan yana kullanıyor.

Sayfa 238/781 İlkİlk ... 138188228236237238239240248288338738 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •