Sayfa 239/773 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339739 ... SonSon
Arama sonucu : 6180 madde; 1,905 - 1,912 arası.

Konu: THYAO - Türk Hava Yolları

1. Dün yine Bofa ters köşe yaptı.sabah 3 milyon lota yakın artı iken öğleden sonra 4.5 milyon lot eksi ile kapadı.. Teknik olarak 40 tl nin üstü artık olması gerekiyor. Bu kadar kurum strong buy tavsiyesi verip hedef fiatlarını 53- 55 tl cıvarı gösterirken THY nin buralarda daha fazla oyalanmasını beklemiyorum. Bu arada THY nin sermayesi 1385 milyon. Oldukça düşük..Ereğli 3500 milyon. Buda bizim avantajımız..

2.  Alıntı Originally Posted by HİSSİYAT Yazıyı Oku
    Şimdi farklı sektör dinamikleri ile kıyaslamak doğru olmaz.Ereğli nin hikayesi farklı ,demir fiyatları dolar bazlı çıldırdı.Olay özsermaye meselesi değil. Kıyaslamak bakış açısı tabi saygı duyarım.Kendi sektörümde son 2 yılda Avrupa havacılık sektörü 40 milyar euro zarar yazmış ,Thyao nun ettiği zarar bu kıyas ile zarar bile sayılmazken ,şu an beklenti tüm zamanların en iyi dolar bazlı ilk çeyrek karı na denk geliyorsa .Ortalama geçen yılın ilk çeyrek karının 3 katından fazla bir kar beklentisi varsa ve bu beklenti yıllık enflasyon üzerinde de görünüyorsa ,bu beklenen karı zayıf görmüyorum bence gerçekleşirse ilk çeyrek açısından pozitif tabi herkesin bakış açısı bir şey diyemem
    Hocam yanlış anlaşılmasın. Ben tahmin edilen bilancodaki kâr rakamlarınin daha yuksek olmasıni beklerdim. Çünkü THY bu sene iyi başladı havacilik sektörüne. Giderek daha da iyileşecek tir. 2019 yılında dolar ile bugun ki dolar arasında baya fark var. Ayrica piyasadaki gayrimenkul ve arabalarin fiyatlarida artmış. Dolayısıyla yapacağı kâr rakamı da bir hayli artmalıdır diye düşünüyorum. 90 milyarlik bir şirketin güzel kâr yazması gerekir. Heleki THY gibi müthiş bir özelliklere sahip bölgesindeki en iyi havayolu olduğunu düşünürsek. Taşıyabileceği yolcu kapasitesi, havalimaninin büyüklüğü ve merkezi konumda olmasi nedeniyle tum imkanlariyla baya yüksek durumda görünen bir şirket. Artık bu saatten sonra destan yazmasını bekliyorum THY şirketinin.

Tavsiye içermez kendi düşüncem dır

3. ilk çeyrek karlılığı çok önemli değil. Nisan, Mayıs uçuş verileri daha önemli. Ocak/Şubat uçuş verileri ve doluluklar ile kargo miktarı belli. Marttaki güçlenme olmasa hala 30lu rakamların başında olurdu. Esas hikaye olan yaz dönemi için Nisan-Mayıs uçuş verileri ve bilhassa doluluk oranı iyi fikir verecek, 2Ç bilançoyu da şekillendirecek olan bu veriler çok önemli. Martta dolulukta pandemi başından beri en iyi doluluk oranı. Yaz aylarında %80 üstünde doluluk oranı oluşması ihtimali görünüyor artık. Son fiyat hareketi de 1Ç bilançoda 500 mü yoksa 1.500 mü kar olacak fiyatlaması değil. Benim gözüm 2Ç uçuş verilerinde.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Somewhere in the moon
    Gönderi
    7,050
    bugün 40 görürmüyüz
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
    Dürüstlük çok pahalı bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin

5. Tombul Kuş türbülansa yakalanmadan uçuyor hayırlısı

6.  Alıntı Originally Posted by Dvk_Psh Yazıyı Oku
    bugün 40 görürmüyüz
    40 rakamlari hiçbir şey degil hocam. THY hissesini son birkaç aydır yabancilar topluyor zaten. Henuz yabanci oranı %37 civarlarinda sanırım. Çok oncesi THY nin iyi donemlerine bakarsak eger %60 lari görmüştü diye hatırlıyorum sanki. Ayrica o zamandan bu yana THY hergun surekli olarak büyüyor her yönüyle. Avrupa da böyle bir havayolu şirketi şuan yok. O yüzden uzun vadede çok şey kazandiracak yatırımcısına.

40 lı rakamlara takılmayın derim. Kısa vade bakiyorsaniz diyecek bir şey yok. Ama dediginiz rakamı er yada geç bir şekilde aşacaktır. Önümüz yaz ayı ve iyi bir sezon bizi bekliyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Somewhere in the moon
    Gönderi
    7,050
     Alıntı Originally Posted by Yalniz Mehmet Yazıyı Oku
    40 rakamlari hiçbir şey degil hocam. THY hissesini son birkaç aydır yabancilar topluyor zaten. Henuz yabanci oranı %37 civarlarinda sanırım. Çok oncesi THY nin iyi donemlerine bakarsak eger %60 lari görmüştü diye hatırlıyorum sanki. Ayrica o zamandan bu yana THY hergun surekli olarak büyüyor her yönüyle. Avrupa da böyle bir havayolu şirketi şuan yok. O yüzden uzun vadede çok şey kazandiracak yatırımcısına.

40 lı rakamlara takılmayın derim. Kısa vade bakiyorsaniz diyecek bir şey yok. Ama dediginiz rakamı er yada geç bir şekilde aşacaktır. Önümüz yaz ayı ve iyi bir sezon bizi bekliyor
    Ben bugün icin demistim sn Yalniz Mehmet
    THY isimiz cok daha yolun basindayiz....
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
    Dürüstlük çok pahalı bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin

8.  Alıntı Originally Posted by Dvk_Psh Yazıyı Oku
    Ben bugün icin demistim sn Yalniz Mehmet
    THY isimiz cok daha yolun basindayiz....
    Sorduğunuz sorunun cevabını balinalar bilir. Sn Dvk Psh. Buyukler ne isterse o olur

Sayfa 239/773 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339739 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •