Originally Posted by
environment60
Hocam her sabah düzenli olarak sizin yazılarınızı okuyorum. Sözlerinizin ne kadar tecrübe barındığı her halinden belli, hani derler ya işin kurdu olmuş o misal, Hocam Kartn hissesini duymuşsunuzdur, şuan %50 ye yakın zarardayım, bu hisse hakkında yorum yapabilir misiniz? Eğer oluşturmuş olduğunuz konu başlığı ile ters düşüyorsa, cevap vermek istemiyorum derseniz saygı duyarım.
Sevgili kardeşim, KARTN yıldız pazarda işlem gören bir hisse ancak en zirve olan 133 tl den şu anki 50 tl ye %60 düşmüş olmasına rağmen temel rasyolar açısından hala çok pahalı gözüküyor çünkü bu düşmüş haliyle bile defter değerinin 7 katına yakın bir fiyattan ve 28 F/K gibi çok yüksek bir rasyodan işlem görüyor. Karşılaştırma yapman için bir "Kıymet" hissesi olan İSCTR örneğini vereyim: İSCTR şu anda defter değerinin 0.3 katından ve 3 F/K'dan işlem görüyor, seninkinde bu oranlar sırasıyla 7 ve 28. KARTN 2020 yılında 137 milyon tl net kâr elde etmesine rağmen piyasa değeri şu anki düşmüş haliyle bile 4 milyar tl ye yakın (2020 kârının 28 katı). Tedavüldeki hisse oranı %21 civarında ve sadece 16 milyon adet olduğu için bu hisse hem spekülatiftir hem de sıkıştırılmış (suni olarak yükseltilmiş) hisseler grubundadır. Siz hem çok zamansız hem de çok pahalı bir fiyattan bunu almışsınız ve yukarıdaki gerçekler ışığında size hiç bir öneride bulunmam mümkün değil zira alım zamanı ile alım fiyatı daha en başta sizin son derece aleyhinize olmuş (daha Bismillah der demez gol yemişsin). Ya kağıdın maliyete gelmesini / kâra geçmesini bekleyeceksin ki ne kadar bir süre olacağını hiç kimse bilmiyor, ya da %50 zararı alıp çıkacaksın. Tabii elde tutmaya devam edersen hisse daha da aşağıya pekala gelebilir, ki bunun da olup olmayacağını hiç kimse bilmiyor.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri