Sayfa 24/682 İlkİlk ... 1422232425263474124524 ... SonSon
Arama sonucu : 5451 madde; 185 - 192 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Armadayı yakalamamız için tökezlemeden 20 lirayı geçmemiz gerekiyor.Yıllar içerisinde defalarca geçip geriye düşmüştük.
    Bir ara Armada yükselince Arenaya ,Arena yükselince Armadaya geçiş yapılsa müthiş kazançlar bırakıyordu.
    Hiç Armada almadım ama hep fiyat artışı karşılaştırdım.
    Farklı iş kollarında olabilirler.Temelleri çok farklıdır bilmiyorum
    Bilimsel olmayan bir karşılaştırma sadece benimkisi.
    Şimdi böyle yazdık ya yarın düşüş olursa kulaklarım çınlamasa bari :)
    Hakkımızda hayırlısı olsun.

2.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Güncel fiyatı 3.125 ile çarpınca bölünmemiş fiyatı hesaplıyorum.Tam doğrumu emin değilim.
    Şayet doğru ise meşhur 40 lara geldik sayılır.
    Çok takılmadan gider inşallah ve maliyeti yukarda olanlarda sevinir inşallah.

Baya bir karın ağrısı çekmiştik önceden o fiyatta ama sonrası güzel bir çıkış olmuştu.
    O zaman Brightstar beklentisi yoktu.Ya da vardı biz bilmiyorduk.Brightstar web sitesi güncel değil.Oraya da bir el atmaları gerekir bence.

Merkez Bankası verilerine göre, 19 Kasım haftasında 3 milyar 262 milyon TL olan banka ve kredi kartıyla yapılan ‘elektrik-elektronik eşya, bilgisayar’ harcaması, 26 Kasım haftasında 5 milyar 213 milyon TL ile rekor kırdı. Haftalık artış oranı yüzde 37,4 oldu.

https://www.google.com/amp/s/www.soz...i-6810664/amp/

https://www.google.com/amp/s/www.mil...urunler-ucacak

https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?...dashboard/5274

Gazetelerin bazıları yazmış ama verileri tam olarak bulamadım resmi sitede .
    Ytd.Yazdıklarım tavsiye içermez.Tavsiye verecek düzeyde finansal okur yazarlığım yok.

Ytd

Burada bazı çapsız arkadaşlar , USD olmuş 13-14 kim bilgisayar , laptop , telefon alacak diye yazmıştı .

Hemen piyasadan işin profesyonellerinden aldığım duyumu söylüyeyim , piyasada ya stokçuluk var , yada arz talebi karşılıyamıyor. Şu an tüm mobil cihaz ve IT ürünler yok satıyormuş. Distribütörler gelen malı anında satıyorlarmış. Hatta talebi tam da karşılıyamıyorlarmış.

Döviz kurunda ani yaşanan hareketler , son tüketici fiyatlarına 1-2 ay gecikme ile yansıdığından , mallar zamlanmadan herkes mal kapma yarışına girmiş sanırım. Dolayısıyla Ekim ve Kasım ciroları gayet güzel gelir bence. Fiyat artışı belki Aralık ayına yansır ama Aralık ayı da klasik olarak en çok ciro yapılan aydır.

Dolayısıyla , son çeyreği de gayet güzel bir ciro ile kapatacağız. Aralık ayına Brightstar cirosu da eklenecek. Aralık ayında 70-75 milyon USD civarında bir ciro sürpriz olmaz. Son çeyrek cirosu da 170-175 milyon USD arası olabilir.

Yani mevcut kur ile 2.4 milyar TL civarı bir son çeyrek cirosu bizi bekliyor olabilir.

Brighstar KAP haberinde , uzun bir metin ile durumu açıkladı şirket. Brightstar'ın FAVÖK marjının %3,7 olduğunu söylediler. Arenanın 2020 yılı FAVÖK marjı %3,2 idi. Yani Brightstar birleşmesi ile , FAVÖK marjımız %3,5 seviyelerine , hatta oluşacak sinerji ile beraber %3,7-3,8 civarına bile çıkabilir.

2022 beklenen ciro 1 milyar USD. %3,7 FAVÖK marjı ile FAVÖK tutarı 37-38 milyon USD olur. Şu an Arena piyasa değeri , 94 milyon USD. Yani FD/FAVÖK 2,5 civarında. Dünyanın hiçbir yerinde , büyümesi bu kadar hızlı olan , büyüme potansiyeli bu kadar çok olan bir şirketin FD/FAVÖK oranı 2,5 olmaz. En az 10 olur. Hadi 10 çok hayalcilik olur diyelim , 10 olmazsa da 7-8 olması lazım.

Yani şu anki değerin 3 katı. 2022 sonuna kadar fiyat hedefim 30 liradan aşağı değil. Üstüne çıkma ihtimali de yüksek.

2021 12 aylık bilançoda ilk göstergeleri göreceğiz. Ama tam olarak 2022 1. çeyrekten itibaren gerçek göstergeler başlayacak. Bu iş sabır işi arkadaşlar. Sağa sola bakmadan sabretmek lazım.

Daha Türkiye'de tam dijitalleşme başlamadı. Potansiyelin belki daha %5-10'u kullanıldı. 5G teknolojisinin gelişi ile , IoT yaygınlaştıkça , veri depolama ihtiyacı arttıkça , online alışveriş ve ödeme arttıkça ( Paynet ) bu sektör büyümeye devam edecek.

Bu sektörün en büyük oyuncularından biri olan Arena da büyüyecek. Böyle 90-100 milyon USD piyasa değerinin ne kadar komik kaldığı anlaşılacak.

2022 zıplama yılı olacak ama gerçek değer 2023'de bulunacak gibi geliyor bana. Bu gerçek değer de 400-500 milyon USD arası bir yerdir.

Bekleyelim görelim. Bu sıkıntılı günler geçince gerçek değerlemeler ortaya çıkacak. Borsanın hergün %1-2 artmasının sebeplerinden biri de bu. USD bazında dibi gören Borsa artık gerçek değerine ulaşacak. Şu an değerinin altında kalan BIST 30 hisselerinde bir hareketlenme var. Bankalar hala daha yükselişe ayak uyduramadı. Bir de onlar başlarsa , endeksin nerelere ulaşacağını göreceğiz.

3. 12,80 üzeri haftalık kapanış bizi 15'lere kadar götürür gibi görünüyor grafikte. Teknikçi arkadaşlar ne diyor bu konuda ?

4.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    12,80 üzeri haftalık kapanış bizi 15'lere kadar götürür gibi görünüyor grafikte. Teknikçi arkadaşlar ne diyor bu konuda ?
    Üstadım siz az dokunsanız tahtaya,13.500 kapatırız 😅

5. 4 dk dır işlem yok.son işlem saat 13.41.
    Ya haber havası var ya da toplantıya girdiler :)
    Bakalım ne karar çıkacak.
    Ytd.

6. Bu havalar yabancı gelmedi bana dejavu oldum.
    13 üstü kalıcı atar inşallah.

7.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Üstadım siz az dokunsanız tahtaya,13.500 kapatırız ��

Valla dokunuyoruz ara sıra ama oraya kadar ancak Ömer Musa amca yada başka bir para babası götürür hızlıca.

Ama hızlıca da olmasa gideceği yer çok daha yukarı. Sadece zaman ihtiyaç var. Piyasanın gelecek olan güzel bilançoları görmesi lazım , haber akışına bakması lazım.

Bilançoyu USD tuttuğumuz için 31.12.2021 bilançosu 3. çeyrekten çok farklı gelecek. Hem USD arttığı için , hem de Brightstar konsolide olacağı için.

O yüzden kimse bu şirket 3 ayda nasıl bu kadar bilanço büyümesi sağlamış diye düşünmesin.

30.09.2021 tarihli 3. çeyrek bilançosunda USD kuru 8.87 idi. Bu seneyi ise herhalde 13,50 civarında kapatacağız. Yani sırf kur artışından dolayı bilanço %50 büyüyecek.

Bunun üstüne bir de Brighstar gelecek. Onun katkısı ne olur bilemem ama herhalde o da %25-30 civarında büyütür bilançoyu.

Yani 4. çeyrek bilançosunda tüm kalemler , 3. çeyrek bilançosuna göre en az %75-80 daha yüksek gelecek.

Kasadaki para , alacaklar , borçlar , öz sermaye hepsi o oranda büyür. Borç biraz daha fazla büyür çünkü Brightstar için ödenen 26,5 milyon USD muhtemelen uzun vade kredi olarak alındı. O yüzden uzun vadeli borçlarımız artacak 350-360 milyon lira civarı.

Öz sermaye çıkacak 1,2-1,3 milyar liraya. Yani şu andaki borsa fiyatımız ancak defter değerimizi karşılıyor. PD/DD 1 şu anda. Bu kadar kar edip , büyüyen bir şirketin 1 PD/DD oranında kalması mümkün değil.

Bu arada sabah BofA satıcıydı döndü alışa geçti ama belli olmaz yine satyışa geçebilir. Havaya göre pozisyon alıyor. Satıcı artarsa satıyor , alıcı gelince alıyor.

Deutche'de mal kalmamıştı. 2-3 gündür seyrediyordu , bugün o da ufak ufak alıma geçti. Biraz daha burada güç toplayınca tekrar yukarı yapıp 13 üstüne çıkacak sanırım.

8. Endeks 2000 puanın üstüne de gördü hayırlısı ile. İnşaallah çok daha yukarılara gidecek.

Bu arada İnfo'daki arkadaş vedalaşmaya karar verdi herhalde. Hayırlısı olsun. Erken gidiyor ama vardır bir bildiği. Bence elinde mal kaldıysa daha fazlasını kaptırmasın buralardan.

BofA bir öyle bir böyle ama tahtaya alıcı gelirse BofA bugün 100 bin lot net alışla kapatabilir günü. Hatta üstünde.

Sayfa 24/682 İlkİlk ... 1422232425263474124524 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •