-
Baltık Kuru 2665.00 -267.00 -9.11% 12/15
Baltık Capesize 3272.00 -688.00 -%17.37 12/15
Baltık Panamax 2744.00 -135.00 %-4,69 12/15
Baltık Supramax 2542.00 -8.00 -%0.31 12/15
Baltık Handysize 1564.00 -2.00 -0.13% 12/15
--
-
--THY, dünyanın kambiyo zararını yazacak....ama hisse gidiyor...neden?...aksa ciddi kambiyo zarar yazacak...sasa keza daha çok?...en çok gidenlerden neden?...
--kambiyo karına bizler tavız...başkaları ise esas faaliyet karı ve sürüdürülebilirlik peşinde...
--denizcilik karlılığı sürdürülebilir mi?...1--1.5 sene kuru yük gemisi enflasyonu olma ihtimali yok mu?...herkes sipariş geçmiş olabilir...
-
Bugün ozel bir gün akşama fed var yarın merkez bankası var.pek çok yatırımcı endişeli olduğundan oyun dışında beklemek istedi.sirketin piyasa değeri 1.6 milyar yıllık karı 1 milyar üstünde gelecek.zararda iştiraki yok.denizcilikte navlunlar dibin dibini görse dolar bazlı kar olduğundan orda da sürdürülebilir kar olacak.e kağıdını almayalım.niye çünkü kasası dolar dolu faaliyet karını da ben beğenmiyorum huylaniyorum.e tamam o zaman holdingi bisver 180 milyonluk bir fona 110 milyon piyasa değeri ile ortak olmak mantiklimidir onu tartisalim
-
Geçen bilancodan bir ay önce burda günlerce kambiyo zararını konuştuk.8.70 den 6 aylik kapanmıştı.kurda sanırım 8.30 falandı.o zaman kambiyo zararından korkuyordum.en zayıf yönümüz oydu.navlunlar tavan tavan gidiyordu.sonra bir ay içinde kur atak yaptı 8.88 den kapadık çeyreği.kambiyo zararı kalmadı artı yazdık.su anda oransal olarak en fazla kambiyo karı yazan şirketin.topu topu iki ay içinde tüm paradigma degisti
-
Şu anda üçüncü çeyrek karı belli gibi bir şey.onun zaferini yaşamadan başka tartışmalara gerek yok.cok erken.2022 nin ilk üç ayında konuyu bol bol tartışırız.
-
Şirket daha bu yıl içinde sermaye artırımı yaptı yüksek sermaye eklendi. 3ayda yatırılan sermayenin kaç katı değer kazanması gerekirdi ki?
Ben yatırım işine uzun vade bakan birisiyim günlük al sat yapmam. Kuru yük endeksleri düşer artar ancak döviz bazlı getirisi olan bir şirket olması güzel. 2 gemi siparişi ile faaliyet gelirlerinin artırılması hedefleniyor. Eğer navlun fiyatlarını olumsuz etkileyecek kalıcı sorunlar yok ise yatırımın neticesine bakacağız. Fikirlerim kimseye tavsiye niteliğinde değildir,herkes kendi kararını vermelidir.
-
Ben kagitda 2 lerdeyken 3.5 4 hedefi verirken hedef verilmesin deniyordu.6 ay olmadı bu hafta 3.80 den döndük.denebilirki kasasında dolar var dolar bazlı fiyatlandırma.e ben de tam da o nedenle bu kagitdayim kasasında dolar olmasa elbet bu kağıdı almazdım.borsa risktir.subatdaki bilancoyu hepimiz göremeyeceğiz.satanlar elbet olacak.eski arkadaşların pek çoğu yapmıyorlar.buyuk ihtimalle sattılar.sorulacak soru bu bilanço zamanına kadar beklenir mi.misal yarin 4 olsa ne yapmak.lazim
-
Misal diğer kağıdım olan doholde de hemen hemen aynı oranda düşüş oldu.e ikisi de kasasında dolar tutuyor ama diğer paradigmalari tamamen farklı. Farklı alanlarda faaliyetlerde bulunuyorlar.ama ikisinin de yatırımcıları dün aynı oranlarda kağıtları yukselttiler bugün de düşürdüler.e bu durumda fed Di merkez karariydi bunlar etken değildir şirketlerin dinamikleri etkilidir THY aksa falan daha iyidir diye analiz yapmak ne derece dogrudur
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri