6 martta merkez bankasınca yapılacak 250-500 arası olası bir indirimle PPF lerin hiçbir cazibesi kalmayacak. Üstelikte %15 getiriden kesinti var.. Bu ne demek mesela ppf aylık % 3 getiriyorsa nette ele geçen kesinti sonrası aylık %2,55 olacak.
PPF lerdeki çoğunluk dolar yada euro alıp dövize geçmeye başlayabilir.
6 mart öncesi 3 aylık %42 den garanti üzerinden hiç uğraşmadan bağlayacağım ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ?
yoksa ppf de kalması daha mı iyi bu 3 aylık oran yerine ?
Faiz indirimi gelirse, borçlanma araçları fon getirileri aylık yüzde 4 lere dayanabilir yada mevduat üstü getirebilir.
Deniz perşembe günü 3 aylık bağlamaya 43 verdi. Faiz indirimi beklentisi ile HVK aldım. İyi mi yaptım bilmiyorum, yarınki enflasyon verisi ile faizin düşüp düşmeyeceği belli olur. Acaba fonu satıp mevduatamı geçsem geçmi kalırım. Büyük ihtimal enflasyon düşük gelirse 6 mart oncesi size 42 yide vermezler. İkilemde kalmak çok kotü.
Aslında siz stopaj sonrası ele geçen nete bakarsaniz parayı 3 aylık % 35,7 den bağlamış olacaksınız. Ben olsam ksa fonu gibi serbest fonlarla bir süre daha ppf den devam edip dövizdeki atağa karşı alım yapmak için tetikte beklerdim. 3 aylık (en az 55/56 almadan ki öyle bı oran yok) bağlamak büyük cesaret bana göre..
Son düzenleme : cennetyolu; 02-03-2025 saat: 20:53.
Fonlarım %10 stopajlı.zaten şu da var sadece şu tusiad olayından mb 10 milyar dolar satmış deniyor.faiz indirimi yaparlarsa dövizde hareket kaçınılmaz.ppflerden iyi kazandık.devir tekrar döviz olacak diye düşünüyorum bilmiyorum yanlış mıyım..3 ay sonra dövizde %9 net artış ( mevduatta %9 getirecek çünkü ) bence çok fazla olası durum.
Nkolay bono aldım biraz 154 gün vadeli veriyor, biraz uzun vade arayan için uygun görünüyor.
Yer İmleri