6 martta merkez bankasýnca yapýlacak 250-500 arasý olasý bir indirimle PPF lerin hiçbir cazibesi kalmayacak. Üstelikte %15 getiriden kesinti var.. Bu ne demek mesela ppf aylýk % 3 getiriyorsa nette ele geçen kesinti sonrasý aylýk %2,55 olacak.
PPF lerdeki çoðunluk dolar yada euro alýp dövize geçmeye baþlayabilir.
6 mart öncesi 3 aylýk %42 den garanti üzerinden hiç uðraþmadan baðlayacaðým ne düþünüyorsunuz arkadaþlar ?
yoksa ppf de kalmasý daha mý iyi bu 3 aylýk oran yerine ?
Faiz indirimi gelirse, borçlanma araçlarý fon getirileri aylýk yüzde 4 lere dayanabilir yada mevduat üstü getirebilir.
Deniz perþembe günü 3 aylýk baðlamaya 43 verdi. Faiz indirimi beklentisi ile HVK aldým. Ýyi mi yaptým bilmiyorum, yarýnki enflasyon verisi ile faizin düþüp düþmeyeceði belli olur. Acaba fonu satýp mevduatamý geçsem geçmi kalýrým. Büyük ihtimal enflasyon düþük gelirse 6 mart oncesi size 42 yide vermezler. Ýkilemde kalmak çok kotü.
Aslýnda siz stopaj sonrasý ele geçen nete bakarsaniz parayý 3 aylýk % 35,7 den baðlamýþ olacaksýnýz. Ben olsam ksa fonu gibi serbest fonlarla bir süre daha ppf den devam edip dövizdeki ataða karþý alým yapmak için tetikte beklerdim. 3 aylýk (en az 55/56 almadan ki öyle bý oran yok) baðlamak büyük cesaret bana göre..
Son düzenleme : cennetyolu; 02-03-2025 saat: 20:53.
Fonlarým %10 stopajlý.zaten þu da var sadece þu tusiad olayýndan mb 10 milyar dolar satmýþ deniyor.faiz indirimi yaparlarsa dövizde hareket kaçýnýlmaz.ppflerden iyi kazandýk.devir tekrar döviz olacak diye düþünüyorum bilmiyorum yanlýþ mýyým..3 ay sonra dövizde %9 net artýþ ( mevduatta %9 getirecek çünkü ) bence çok fazla olasý durum.
Nkolay bono aldým biraz 154 gün vadeli veriyor, biraz uzun vade arayan için uygun görünüyor.
Yer Ýmleri