Originally Posted by
sazeli
Dow da 23 bin altını bekler onlar.......23 bin altına sarkarsa malzeme çıkmış demektir..... yandik bittik batıyoz öldük geberdik iflas ettik.Şimdide merkezin reservlerinden bir şeyler üretmeye çalışıyorlar.Ben senin cebindeki paranın miktarını biliyormuyum .....borcun derdin alacağın altının doların biliyormuyum ??????????????? merkez bankasıda öyle bir şey ortalıkda bir takım rakamlar gezer onlar göstermeliktir.Doları yüksekten kakalama taktikleridir.Yabancı borsadan çıkabiliyormu çıkamaz çünkü 7 tl ödemesi lazım.Bakın şu olduğu zaman tehlike vardır.Ukrayna doğal gaz borcunu Rusyaya ödeyemedi hatırlayın işte o zaman o ülkede sıkıntı vardır.Eğer bir ülke İMF den borç alıyorsa o ülkede sıkıntı vardır.İMF den borç almayan iki ülke var biri Rusya diğeri Türkiye , maaşlar hesaplara yatmaz ise sıkıntı vardır.Bunlar şakaya gelmez.Adam diyor İMF ye ihtiyacımız yok diyor.Kuduruyorlar.Yani bunlara bakacan , Tosunun altında buza arama ..........Buzdağının üstüne değil , altına bakacan ne kadar derine iniyor.Her şey güllük gülistanlık mı elbette hayır ama korona krizi dünyayı vurdu Türkiye iyi yani durum gayet iyi .....Hastaneler şehir hastaneleri fabrika gibi çalışıyor.Bunlar güzel şeyler.Siyasi açıdan yazmıyorum propagandada yapmıyorum böyle şeyleri sevmem tarafsızca değerlendiriyorum.Artılarımız eksilerimize göre fazla iyi yani markette makarna bulgur kıtlığı yok.Paran varsa biftek de var ızgarada var.
Hangi şehir hastanesi nasıl çalışıyor? Bursa Şehir hastanesinde 5 göz kliniğinde sadece 1 göz doktoru var. 20 diş hekimi kliniğinde sadece 4 tane diş hekimi var, bunların sadece 1 tanesi Türk. Polikliniklerdeki hintli, endonezyalı, pakistanlı doktorlarla tercüman aracılığıyla konuşmak dert anlatmak zorunda kalan hasta ve hasta yakınlarını dinlediniz mi? Ben çok gezdim yabancı ülkeleri, orada doktora mühendise verilen diplomalar parayla satılır. Tırnağımı bile yabancı doktora göstermem.
Bu şehir hastaneleri; enerji santralları, paralı köprüler ve elektrik dağıtım şirketleri gibi KARHANEler. Yatırımı yapan firmalar geçen sene Sağlık bakanlığının 56 milyar lira bütçesinden 6 şehir hastanesi için 38,6 milyar lira kira aldı.
Çalın çalın kendiniz oynayın.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri