Bizimki çok sıkıştı,bu gece belki zıplama yapar,yarın zaten tatil,genellikle tatilleri sever !!!...ytd.
Bizimki çok sıkıştı,bu gece belki zıplama yapar,yarın zaten tatil,genellikle tatilleri sever !!!...ytd.
Sayın aşil olmuş mu?
Biz geçen sene dayağı dixie düşerken yemişiz..
Buradan yükselmeye başlarsa ne olur?
Yıllar önce gitmiştim 5 yıldızlı bi otele tatil için. Lobide gördüğüm rakam yanlış hatırlamıyorsam yine öyle 100 dolar civarına tekabül ediyordu günlük. Dolar çok daha ucuzdu tabi o zaman. Aslında geceliği 80-100 dolar 5 yıldızlı her şey dahil bir otel otel için çok abartı bir fiyat değil. Asıl problem bizim epey fakir oluşumuz.
Bir de yabancıya çok uçuk indirimler yapıldığı yazılıp çiziliyor her tarafta. O da dengeleri değiştiren bir faktör. Benim lobide gördüğüm rakamlardan direk kalan turist yoktur belki de. Otel sahipleri o parayı bir yerlerden çıkarıyordur yoksa kim niye zarar ettiği işletmeyi açık tutsun yani... (öbür ihtimal de karapara aklama)
Otellerin içinde çanta, cüzdan vs hediyelik eşya satan dükkanlar var. Bizim milletimiz oralarda 5 kuruş harcama yapmaz çünkü aynı malı başka yerde daha ucuza bulacağını bilir. Odaya kesinlikle ekstra yiyecek/içecek söylenmez çünkü fiyatlar kol gibi euro ile.
Turistler buralardan alışveriş yapıyorlardır da oteller yaptıkları o indirimi oradan çıkarıyorlardır diye tahmin yürütüyorum. Öbür yandan buraya gelen turistler ekstra harcama yapıyorlar mıdır ondan da emin değilim. Genelde fakirlerin geldiği görüşü hakim.
Turizm bir anlamda turist düdükleme sektörü bu ülkede. Otel sahipleri de üstüne binemeyeceği müşteriyi pek sevmezler. Bizimkiler bik bik bik bir sürü soru sorarlar pazarlık yaparlar. Turist öyle mi, ne alırsan 100 euro :d
Evet bu ana senaryoyu takip ediyoruz, bir de tam tersi var 65 lere düşen, ona da ara ara göz ucuyla kesik atıyoruz.
Burada tuhaf bir ZZ var 4 ü oluşturan..kısa kaldı biraz ma ZZ nin son C si bariz bitti, onun altına artık salmamalı diyoruz ve eğer orası dipse sonrasında 1-2 arıyoruz..1 ler itki olur ya da diyagonal olur..bizimkisi ya bir ending diyagonal ile 1 i çizdi 2 deyiz, ya da hala çok nadir şekilde bir genişleyen diyagonal 1 çiziyoruz ve onun da 1-4 ü oluşuyor..hikaye bu..
Ben daha minik, son dalgaya bakıyorum saatlik bazen dakikalık, zaten ana senaryo belli tekrarlamaya gerek yok anlamında..
8-14 Mayıs arası 100 bin nüfusa karşılık gelen toplam vaka sayısı
![]()
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer İmleri