Sayfa 242/1000 İlkİlk ... 142192232240241242243244252292342742 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 1,929 - 1,936 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    2 farklı alım yaptığım için muhtemelen ilk aklımdan kar yaptı diğerinde zarar ama ortak bakmıyor demek ki.
    o zaman birinde kar küçük diğerinde zarar büyük ama yine de yüzde 10 ödüyorsun yani Mustafa bey zararda yüzde 10 size ödeniyor diyor ben sanmam vergi dairesi ödesin kara ortak zararda yoktur

2. Borsada hareket genele yayılıyor gibi 2 seans diğer hisselerde bıst 30 ve 100 dışı

3.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Fonlara ilişkin tebliğ Madde 14

Katılma paylarının değeri
    MADDE 14
    (1) Katılma paylarının itibari değeri yoktur.
    (2) Fon birim pay değeri, fon toplam değerinin katılma paylarının sayısına bölünmesiyle elde edilir.
    (3) Fon birim pay değeri, katılma paylarının alım satımına esas teşkil eden fiyattır.
    (4) Fonların birim pay değerinin günlük olarak hesaplanması ve ilan edilmesi esastır. Bilgilendirme dokümanlarında hüküm bulunmak kaydı ile aynı gün içinde iki fiyat açıklanabilir. Kurul katılma payı fiyatının günlük olarak hesaplanmasına ve açıklanmasına bu Tebliğde belirtilen haller dışında da istisna getirebilir.
    (5) Para piyasası fonları ile kısa vadeli borçlanma araçları fonları dışındaki fonlarda, katılma payı alım satım emirleri, emrin verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. Para piyasası fonları ve kısa vadeli borçlanma araçları fonlarında ise, alım satım emirleri en son ilan edilen birim pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilir. Bununla birlikte, bilgilendirme dokümanlarında belirtilmek koşuluyla, para piyasası fonları ve kısa vadeli borçlanma araçları fonlarında katılma payı alım işlemi ve satım işlemi farklı birim pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilebilir.
    (6) Bilgilendirme dokümanlarında belirlenen esaslara göre hesaplanan birim pay değeri, katılma paylarının alım-satım yerlerinde duyurulur.
    (7) Bu Tebliğin 31 inci maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilen durumlarda, Kurulca uygun görülmesi halinde, katılma paylarının birim pay değerleri hesaplanmayabilir ve katılma paylarının alım satımı durdurulabilir.
    (8) Fon katılma payı sahiplerine temettü dağıtılması mümkündür.
    üstat helal size ya hani kimya işindeyim diyorsunuz ya bırakın üstadım direk bankaya cv bırakın referansı forum gösterin.

4. Bugun eksi getirisi mi var gpg nin.
     Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Dun tcd alisi giren kazandi
    Bugun gpg alan kaybetti

5.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Bugun eksi getirisi mi var gpg nin.
    Şu an için öyle bir bilgi yok

6.  Alıntı Originally Posted by John Dutton Yazıyı Oku
    o zaman birinde kar küçük diğerinde zarar büyük ama yine de yüzde 10 ödüyorsun yani Mustafa bey zararda yüzde 10 size ödeniyor diyor ben sanmam vergi dairesi ödesin kara ortak zararda yoktur
    Sn. John Dutton vergi dairesi ödemiyor işlem yaptığınız kurum ödüyor size nasıl ki stopajı kesiyorlarsa iadeyi de yapıyorlar zarar ettiğiniz fon işleminde Benim çalıştığımda kurumda "Vergi Fon Tahsilat İadesi" olarak ekstremde gözüküyor. Şöyle örnek verelim 1000 TL'lik 2 farklı fiyattan alım yaptınız fonda ve sattınız ilk aldığınız fon değeri 1010 TL ikinci aldığınız fon değeri 980 TL oldu ilk alımınız için 10 TL'nin stopajı 1 TL kesilir, ikinci satışınızda ise 20 TL zarar için 2 TL stopaj iadesi olur toplamda 10 TL olan zarar 9 TL'ye düşer

7.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Konuları karıştırdınız galiba..
    yok üstadım ışığı buradan gördüm geldim araya kaçmasın haber dedim.

8.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    üstat helal size ya hani kimya işindeyim diyorsunuz ya bırakın üstadım direk bankaya cv bırakın referansı forum gösterin.
    Evet üstadım hala aynı işteyim kovulana kadar Banka işi bana gelmez

Sayfa 242/1000 İlkİlk ... 142192232240241242243244252292342742 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •