Sayfa 242/773 İlkİlk ... 142192232240241242243244252292342742 ... SonSon
Arama sonucu : 6183 madde; 1,929 - 1,936 arası.

Konu: THYAO - Türk Hava Yolları

1. ABD havayolları yeniden yükselişe geçiyor
    Kaynak: haber.aero
    COVID-19 pandemisinin başlangıcından bu yana zor günler geçiren havayolları toparlanma aşamasında. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) taşıyıcıları artan talep karşısında iki yılın ardından kâr elde etmeyi hedefliyor. ABD havayolu şirketleri, iki yıl boyunca COVID-19 kaynaklı kısıtlamalar ile savaşmasının ardından yatırımcılarına “havayolları geri döndü†mesajını iletti. American Airlines, United Airlines ve Alaska Air Perşembe günü, COVID-19’un Omicron varyantı nedeniyle yılın başlarında yaşanan gerilemenin ardından seyahat talebinin artmasıyla birlikte, Perşembe günü mevcut çeyrekteki gelirlerinin ve yolcu rakamlarının 2019’un altında kalsa da pandemi öncesi seviyeleri geçeceğini söyledi. Sonuç olarak ABD’li taşıyıcılar, Haziran ayına kadar olan üç aylık dönemde karlı olmayı bekliyor. Geçen hafta, Delta Air Lines de tarihi olarak adlandırdığı yüksek rezervasyonlara atıfta bulunarak, üç aylık kâra dönüş tahmininde bulundu. CFRA Research Başkan Yardımcısı Colin Scarola; “Hava yolculuğu için bastırılmış bir talep dalgası, büyük havayolları etrafındaki uzun vadeli kıyamet ve kasvet duygusunu çözüyor†dedi. Talepteki toparlanmanın hızı ve yükseliş görünümü, havayolu hisselerinin pandeminin başlangıcından bu yana yaşadığı kayıpları hafifletmesine yardımcı oldu. NYSE Arca Havayolu endeksi, Şubat 2020’nin ortasındaki seviyelerinden hala yüzde 32 aşağıda. Ancak Mart başından bu yana yüzde 37 artmış durumda. Perşembe günü CFRA, United Airlines hisselerini, 12 aylık hedef fiyatını taşıyıcının tarihindeki en yüksek üç aylık geliri elde etme yolunda olduğunu söylemesinin ardından beklentisini yüzde 37 artırarak 63 dolara çıkardı. Rezervasyonlardaki artış büyük ölçüde tatil amaçlı seyahat edenlerden kaynaklansa da, taşıyıcılar sınır kısıtlamalarının hafifletilmesinin görünümü desteklediğini söyledi. Örneğin American Airlines, 2019 seviyelerinin bir yüzdesi olarak kurumsal ve devlet seyahatlerinden elde edilen gelirin bir önceki çeyreğe göre Mart ayına kadar olan çeyrekte 27 yüzde puan arttığını söyledi. American Airlines CEO’su Başkanı Robert Isom yatırımcılara yaptığı açıklamada; “Kurumsal rezervasyonlar, pandeminin başlangıcından bu yana en yüksek seviyede. Daha fazla şirket ofislerini yeniden açtıkça bunun devam etmesini bekliyoruz.†dedi. United, bu yaz Atlantik ötesi trafiğinde yüzde 25’lik bir büyüme bekliyor. Havayolu, Asya’nın bazı bölgelerinin bile toparlanma yaşadığını söyledi.

2.  Alıntı Originally Posted by balina Yazıyı Oku
    ABD havayolları yeniden yükselişe geçiyor
    COVID-19 pandemisinin başlangıcından bu yana zor günler geçiren havayolları toparlanma aşamasında. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) taşıyıcıları artan talep karşısında iki yılın ardından kâr elde etmeyi hedefliyor. ABD havayolu şirketleri, iki yıl boyunca COVID-19 kaynaklı kısıtlamalar ile savaşmasının ardından yatırımcılarına “havayolları geri döndü†mesajını iletti. American Airlines, United Airlines ve Alaska Air Perşembe günü, COVID-19’un Omicron varyantı nedeniyle yılın başlarında yaşanan gerilemenin ardından seyahat talebinin artmasıyla birlikte, Perşembe günü mevcut çeyrekteki gelirlerinin ve yolcu rakamlarının 2019’un altında kalsa da pandemi öncesi seviyeleri geçeceğini söyledi. Sonuç olarak ABD’li taşıyıcılar, Haziran ayına kadar olan üç aylık dönemde karlı olmayı bekliyor. Geçen hafta, Delta Air Lines de tarihi olarak adlandırdığı yüksek rezervasyonlara atıfta bulunarak, üç aylık kâra dönüş tahmininde bulundu. CFRA Research Başkan Yardımcısı Colin Scarola; “Hava yolculuğu için bastırılmış bir talep dalgası, büyük havayolları etrafındaki uzun vadeli kıyamet ve kasvet duygusunu çözüyor†dedi. Talepteki toparlanmanın hızı ve yükseliş görünümü, havayolu hisselerinin pandeminin başlangıcından bu yana yaşadığı kayıpları hafifletmesine yardımcı oldu. NYSE Arca Havayolu endeksi, Şubat 2020’nin ortasındaki seviyelerinden hala yüzde 32 aşağıda. Ancak Mart başından bu yana yüzde 37 artmış durumda. Perşembe günü CFRA, United Airlines hisselerini, 12 aylık hedef fiyatını taşıyıcının tarihindeki en yüksek üç aylık geliri elde etme yolunda olduğunu söylemesinin ardından beklentisini yüzde 37 artırarak 63 dolara çıkardı. Rezervasyonlardaki artış büyük ölçüde tatil amaçlı seyahat edenlerden kaynaklansa da, taşıyıcılar sınır kısıtlamalarının hafifletilmesinin görünümü desteklediğini söyledi. Örneğin American Airlines, 2019 seviyelerinin bir yüzdesi olarak kurumsal ve devlet seyahatlerinden elde edilen gelirin bir önceki çeyreğe göre Mart ayına kadar olan çeyrekte 27 yüzde puan arttığını söyledi. American Airlines CEO’su Başkanı Robert Isom yatırımcılara yaptığı açıklamada; “Kurumsal rezervasyonlar, pandeminin başlangıcından bu yana en yüksek seviyede. Daha fazla şirket ofislerini yeniden açtıkça bunun devam etmesini bekliyoruz.†dedi. United, bu yaz Atlantik ötesi trafiğinde yüzde 25’lik bir büyüme bekliyor. Havayolu, Asya’nın bazı bölgelerinin bile toparlanma yaşadığını söyledi.
    Tüm bu açıklanan veriler ve tahminler havacılık sektörünün 2022 yilinda tekrardan canlanacağinin ayak sesleri oluyor Sn balina. Havacılık sektörü gümbür gümbür geliyorum diyor ve daha yolun başındayız. Bu sene havayolu sektörü hisseleri show yapabilir gibime geliyor bana.
    Tavsiye içermez kendi düşüncem dır

3. 20 mart 2020 de Tuncay Turşucu nun bir videosunu izleyerek 8 tl den aldım. beklemeye devam ediyorum. yolumuz nereye kadar bilemiyorum. Satsam ne alıcam beklemek en mantıklısı geliyor. öneriniz nedir.

4.  Alıntı Originally Posted by SGEZER Yazıyı Oku
    20 mart 2020 de Tuncay Turşucu nun bir videosunu izleyerek 8 tl den aldım. beklemeye devam ediyorum. yolumuz nereye kadar bilemiyorum. Satsam ne alıcam beklemek en mantıklısı geliyor. öneriniz nedir.
    Hocam çok iyi biliyorum dediginiz zamanı. Hatta pgsus hissesinin tarihi düşük seviye olan 15 lira civarina inerse kendi içimden kesinlikle al dedim kendi kendime. Ama 20 lira civarindan dönüş yaptı tabiiki. THY de o zaman çok çok ucuzdu.

Şöyle soyleyeyim Mart 2018 de THY nin bir hissesi yanilmiyorsam 12 lira ederi vardı ve piyasada bir hissesi 19-20 lira gibi bir rakama kadar çıkmıştı. Tabi sonrasinda bizim piyasadan yabanci çıkışları giderek artti ve zamaninda %66 olan yabanci orani şimdilerdeki orani olan %37 lere kadar inmiş durumda. Artik 4-5 senedir çıkan yabanci oranı minimum seviyelere kadar indi diye düşünüyorum.

Şimdi gelelim sorunuza, havacılık sektörü pandemi bitişi ile parlayan bir yilina girdi. Gelen veriler zaten çok iyi bir yil olacagini gösteriyor bence.

Dunyada çoğu insan yaklaşık 2 yillik pandeminin bitişini kutlamak için yaz aylarını bekliyor. Pandemi herkesin moralini çok düşürdü. Insanlarin tatile ve gezmeye ihtiyaci var.
    Ayrica THY firmasi giderek yolcu kapasitesini ve
    uçuş yerlerini artırıyor
    Ayrica THY firması kargoculuk bölümünü de büyütüyor
    Ayrıca 2023 yilinda Yeni Istanbul havalimani tam kapasitesi olan yanilmiyorsam 150 milyonluk kapasitesine ulaşacak diye hatırlıyorum.
    Ayrica Türkiye Çin yerine alternatif olarak görülüyor
    Çevre ulkeler ile iliskiler düzelmeye başladı gibi
    Yani havacılık için çarklar onumuzdeki aylarda ve yillarda çok iyi çalışacak görünüyor.
    Belki bu sene sonu ozsermayesi 140 milyar olabilir. Belli olmaz. Ama ben çok ümitliyim ve ihtiyacım olmayan parayi bu hisseye yatırıyorum. Artik sene sonunda mi çıkarım yoksa emekli olana kadar saklarmiyim bende tam bilemiyorum. Thy nin gelecegi çok parlak bence.
    Ha birde şu varki çok guzel kâr yazarsa yatırımcılar belki de hisseyi ederinin üstüne bile çıkartabilir. Bu da benim için sürpriz uzerine surpriz olur. Çünkü suan ki değeri 65 lira civarinda ve sene sonu ederi 100 lirayi bulabilir diye düşünüyorum.
    Tabi herşey düşünce ve tahmin üzerine. Artik bundan sonrasını kendiniz karar verin bence

5.  Alıntı Originally Posted by Yalniz Mehmet Yazıyı Oku
    Hocam çok iyi biliyorum dediginiz zamanı. Hatta pgsus hissesinin tarihi düşük seviye olan 15 lira civarina inerse kendi içimden kesinlikle al dedim kendi kendime. Ama 20 lira civarindan dönüş yaptı tabiiki. THY de o zaman çok çok ucuzdu.

Şöyle soyleyeyim Mart 2018 de THY nin bir hissesi yanilmiyorsam 12 lira ederi vardı ve piyasada bir hissesi 19-20 lira gibi bir rakama kadar çıkmıştı. Tabi sonrasinda bizim piyasadan yabanci çıkışları giderek artti ve zamaninda %66 olan yabanci orani şimdilerdeki orani olan %37 lere kadar inmiş durumda. Artik 4-5 senedir çıkan yabanci oranı minimum seviyelere kadar indi diye düşünüyorum.

Şimdi gelelim sorunuza, havacılık sektörü pandemi bitişi ile parlayan bir yilina girdi. Gelen veriler zaten çok iyi bir yil olacagini gösteriyor bence.

Dunyada çoğu insan yaklaşık 2 yillik pandeminin bitişini kutlamak için yaz aylarını bekliyor. Pandemi herkesin moralini çok düşürdü. Insanlarin tatile ve gezmeye ihtiyaci var.
    Ayrica THY firmasi giderek yolcu kapasitesini ve
    uçuş yerlerini artırıyor
    Ayrica THY firması kargoculuk bölümünü de büyütüyor
    Ayrıca 2023 yilinda Yeni Istanbul havalimani tam kapasitesi olan yanilmiyorsam 150 milyonluk kapasitesine ulaşacak diye hatırlıyorum.
    Ayrica Türkiye Çin yerine alternatif olarak görülüyor
    Çevre ulkeler ile iliskiler düzelmeye başladı gibi
    Yani havacılık için çarklar onumuzdeki aylarda ve yillarda çok iyi çalışacak görünüyor.
    Belki bu sene sonu ozsermayesi 140 milyar olabilir. Belli olmaz. Ama ben çok ümitliyim ve ihtiyacım olmayan parayi bu hisseye yatırıyorum. Artik sene sonunda mi çıkarım yoksa emekli olana kadar saklarmiyim bende tam bilemiyorum. Thy nin gelecegi çok parlak bence.
    Ha birde şu varki çok guzel kâr yazarsa yatırımcılar belki de hisseyi ederinin üstüne bile çıkartabilir. Bu da benim için sürpriz uzerine surpriz olur. Çünkü suan ki değeri 65 lira civarinda ve sene sonu ederi 100 lirayi bulabilir diye düşünüyorum.
    Tabi herşey düşünce ve tahmin üzerine. Artik bundan sonrasını kendiniz karar verin bence

Sadece THY'ye özgülemeyin. O tarihlerde kağıtların yüzde 90'ı tarihi diplerindeydi. O tarihte hangisini alsanız bugün paranızı zaten en kötü 5'e katlamış olurdunuz. Tüpraş ve THY çıkışlarını 2021'in sonuna doğru başlattılar sadece. Hatta Mart 2020'de THY alan birisi pandemi sonrası uçan diğer kağıtları gördükçe kanser bile olmuştur.

6.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Sadece THY'ye özgülemeyin. O tarihlerde kağıtların yüzde 90'ı tarihi diplerindeydi. O tarihte hangisini alsanız bugün paranızı zaten en kötü 5'e katlamış olurdunuz. Tüpraş ve THY çıkışlarını 2021'in sonuna doğru başlattılar sadece. Hatta Mart 2020'de THY alan birisi pandemi sonrası uçan diğer kağıtları gördükçe kanser bile olmuştur.
    Hocam o tarihlerde birçok hisse düştü ancak en çok düşüşü yaşayan havacılık hisseleriydi benim gördüğüm. Düşünün bir kere 90 larda gezen bir pgsus hissesi 20 ye gelmiş, bunu alan yatırımcı 1 yada 2 sene bekleyince 90 üzerine geri çıkacaktı. Nitekimde boyle oldu. Piyasadaki Diğer hisseler bu kadar ucuz değildi, bu kadar düşmedi. Birde Türkiye'nin havacılık sektöründe eskiden Ataturk havalimani vardi ve ful çalışıyordu, daha fazla buyume imkani da yoktu. Yeni havalimani ile kapasitemiz bir hayli artti ve daha da artacak. Kargo bölümünde de gelişmeler görüyoruz. Benim gördüğüm THY Bölgesel konumunu dahada güçlendiriyor. Ucak sayısı ve yolcu sayıları eski yillara göre artış eğiliminde. Yani bunları düşününce bizim havalimani bence muhteşem bir projeye dönüşüyor. Bunun etkisini görüyoruz ve de artarak görmeye de devam edeceğiz. Diğer sektörler bana göre bu hizda bu şekilde büyüme göstermeyecek. Belki birkaç şirket hızlı büyüyor ancak onlarda degerinin ustunde fiyatlaniyor haliyle. Eger guzel kâr yazip bilançosu hizli buyurse eğer, hisse gerçek ederinin üstüne çıkabilir. THY 2022 ile 2025 arasinda çok iyi büyüme gösterecek benim tahminlerime göre. Bu saatten sonra bilançolar geldikçe daha çok heyecanla, merakla hissenin gidişini izleyeceğim 😊

7. Size katılıyorum sayın yalnızmehmet, elimde yok, ama THY de küçük yatırımcıların belki de tamamına yakını döküldü, düşürerek tekrar alım fırsatı vereceklerini hiç sanmam. Kağıtlarda taban+2 kat gözlemliyorum genelde. 25-30 arası taban oluşturduklarına göre 75-90 arası varış yeri olabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by Yalniz Mehmet Yazıyı Oku
    Hocam o tarihlerde birçok hisse düştü ancak en çok düşüşü yaşayan havacılık hisseleriydi benim gördüğüm. Düşünün bir kere 90 larda gezen bir pgsus hissesi 20 ye gelmiş, bunu alan yatırımcı 1 yada 2 sene bekleyince 90 üzerine geri çıkacaktı. Nitekimde boyle oldu. Piyasadaki Diğer hisseler bu kadar ucuz değildi, bu kadar düşmedi. Birde Türkiye'nin havacılık sektöründe eskiden Ataturk havalimani vardi ve ful çalışıyordu, daha fazla buyume imkani da yoktu. Yeni havalimani ile kapasitemiz bir hayli artti ve daha da artacak. Kargo bölümünde de gelişmeler görüyoruz. Benim gördüğüm THY Bölgesel konumunu dahada güçlendiriyor. Ucak sayısı ve yolcu sayıları eski yillara göre artış eğiliminde. Yani bunları düşününce bizim havalimani bence muhteşem bir projeye dönüşüyor. Bunun etkisini görüyoruz ve de artarak görmeye de devam edeceğiz. Diğer sektörler bana göre bu hizda bu şekilde büyüme göstermeyecek. Belki birkaç şirket hızlı büyüyor ancak onlarda degerinin ustunde fiyatlaniyor haliyle. Eger guzel kâr yazip bilançosu hizli buyurse eğer, hisse gerçek ederinin üstüne çıkabilir. THY 2022 ile 2025 arasinda çok iyi büyüme gösterecek benim tahminlerime göre. Bu saatten sonra bilançolar geldikçe daha çok heyecanla, merakla hissenin gidişini izleyeceğim ��

Dostum yanlışın var Pegasus çok güzel pandemi rallisi yaptı.Sayın kelebekx dediği dönemlerde sadece Thyao yerine aynı sektörde öncelik olarak Pegasus u tercih eden biri , şu an kat be kat daha karlı yani 90 lardan pegasus u satıp 20 li rakamların başında Thyao alan biri için durum çok pozitif ,Pegasus 20 li rakamlardan 90 lara kadar yol alırken malesef tombul kuş artık adı her neyse fazlası ile fiyatı aşağılarda tutuldu.Şahsen bende o ters ayak kurbanlarındanım pandemi rallisinde resmen Thayo nun nefesini kestiler.Evet pandemi Ulaştırma sektörü açısından riskler ortaya koydu lakin hiç bir şekilde defalarca örneğini verdim son 2 yılda avrupa havacılık 40 milyar euro zarar ve keza dünya havacılık sektörü on milyarlarca dolar zarar yazarken sadece 5 küsür milyar tl zarar yazan thyao nun hisse fiyatlamasının dünya havacılık sektörü ile paralel diplemesinin çok da bir bağdaşır tarafı yoktu.Thyao dolar zirvesini gördüğü zaman endeks 114 lerdeydi.Şu an bile Endeks 247 lerdeyken endeks e göre 39 .7 civarı fiyatlama bile endeksin geldiği yere göre %10 civarı daha aşağıda kalıyoruz.Yani 43 civarı olsak sadece endekse paralel seviyelere ulaşabiliyoruz ki .Gerek zarar yazdığı yıl ve arkasından gelen 8 küsür milyar bilanço ile şu an bile endeksin fiyatlamasının çok üzerinde olmamız gerekirdi.Şu bir gerçek son bir yılda yakın zamanda hisse ile buluşan kesim ciddi anlamda karda ama elinde en az 3 yıl bu senedi taşıyanlar için ortada şu an sadece elimizde olan bu rakamlar mevcut kar demek bile zor yani her ne kadar maliyetler kağıt üzerinde düşük olsa da....
    Son düzenleme : HİSSİYAT; 23-04-2022 saat: 23:15.

Sayfa 242/773 İlkİlk ... 142192232240241242243244252292342742 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •