Eskiden insanlar pazar fiyatı yazarlardı onlar da küstürüldüler
Eskiden insanlar pazar fiyatı yazarlardı onlar da küstürüldüler
How's Russias Economy Actually Doing?
Rus ekonomısinin yaptırımlar ve savaş giderleri sonrası ekonomik durumunu özetlemiş.
Son düzenleme : HURKUŞ; 04-09-2022 saat: 20:59.
Önce bir sistem kur.
Sen sadece sistemi denetle yeter.
35 liraya aldığım beyaz L boy yumurta 2 haftada 55 oldu.. Pazarda köy diye satılan yumurta 1 ayda 40 dan 65 fırladı...
Salça 35 den 100 e fırlamış...
Allahtan pembe domates hala 10 tl![]()
Ben de laptop araştırması tecrübelerimi aktarayım bu hafta sonu.
Almışken core i5 11 nci nesil, 16 gbyt ram, 512 ssd li minimum konfigürasyon almak lazım dedik, baktık ki fiyatları 20.000 bandında, çok geldi.
Dedim şu 8 gbyt ramli olanlardan alayım, yanına bi 8 daha takarız. 512 yerine 256 ssd de olur harici hdd filan idare ederiz olmadı ileride ssd yerine bi M2 li ssd takarız. Az kalsın alıyordum 10.500 TL ye, bi tanesi de 11.500 civarı..
Son anda yırtmışız. Şöyle ki, efendim RAM leri lehimliyorlarmış artık çoğu modelde, değiştirmek mümkün değil. 2 yuva var mesela ikisini de dolduracak şekilde 4+4 takıp lehimliyorlar ki boş yuvaya bir şey takamasınlar. M2 takma yeri de yokmuş, gerçi adaptörle M2 li ssd leri ekran kartı v.s. takılan PCI slotlarına da takıyorlarmış da, ona da iyice bakmak lazım laptoplarda biraz daha civcivli o konu. Bu arada SSD ler de lehimliymiş çoğu modelde baştan iyi düşünmek lazım..
Yani, piyasadaki laptopların çoğu, misal lenovo, huawei özellikle bu şekildeymiş, apple macbook zaten öyleymiş, haberiniz olsun. bknz soldered ram
Ben de niye bu fiyatlarda bi tutarsızlık var diyordum konfigürasyonlar arası, hikaye buymuş...
Yer İmleri