Sayfa 243/1002 İlkİlk ... 143193233241242243244245253293343743 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 1,937 - 1,944 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by seref9 Yazıyı Oku
    Amerika Borsası Temmuz ayı değerlerine kadar geriledi. 6 Ay geri attı, Dolar 6 ay önceki halinden %50 daha primli olduğundan Yabancı Fonlara yatırdığımız paramız 6 ay önceki haline göre hala %50 yukarda olduğundan , henüz hissetmiyoruz.

Ne zaman aldığınızı bilmiyorum. Sabrı Cemil ile beklemekten başka çaremiz yok.
    Satmanız bizide menfi yönde etkiler. Bu yüzden satmamanızı salık veririm.
    Benim gibi yabancı fonlara dolar yüksekken girenler iki taraftan birden kayıp yaşadılar ama bazıları eksi olsa da hâla artıda olanlar da var, bence de beklemekten başka çare yok. Sadece kafamı karıştıran abd tarafı düştükçe alım yapmaya devam mı etmeli yoksa dolar da düşerse mi alım yapmalı ona karar veremedim.

2.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Benim gibi yabancı fonlara dolar yüksekken girenler iki taraftan birden kayıp yaşadılar ama bazıları eksi olsa da hâla artıda olanlar da var, bence de beklemekten başka çare yok. Sadece kafamı karıştıran abd tarafı düştükçe alım yapmaya devam mı etmeli yoksa dolar da düşerse mi alım yapmalı ona karar veremedim.
    Kendi kendime konuşuyorum. Öncelikle %100 Yabancı fonlarda isem, kendime kızardım, bütün yumurtaları aynı sepete koyduğum için ve başka atacak taşım kalmadığı için.

Eğer bir şekilde varlıklarımı pay ettiysem, karda olanları azaltır, diğer tarafı dengelemeye çalışırdım. Zaten sepet yaptıysam içlerinde bir birine ters hareket edecek fonlar da vardır. Mesela USD dünyada değer kaybediyorsa ya da Rusya Ukrayna'ya girdiyse, Ons altınla ters hareket edecektir, destek-direnç noktalarından bir birine aktarım yapabilirim. Kısa vadede portföyüm gelişmez ama, uzun vadede enflasyonun olduğu yerde döviz kurununun da bundan etkilenmeyeceği düşünülemeyeceğinden, TL değer kaybından korunurum. Bir de üstüne yabancı borsaların düşüşünden yararlanmış olurum. Ya da yerli hisse fonlarım varsa, haftalık grafikleri açar, RSI'ın zirve yaptığı, direnç noktalarında HSYF'leri azaltır, ya da arttırırdım.

Şahsen doların olabilecek en makul seviyelerde olduğuna inanıyorum, o yüzden yabancı fonlara yatırım kararımı esas dayanak varlıkları etkilerdi.

3. Dolar bu gün eksi 0,003, borsa eksi, viop eksi, tahvillerde eksi akşam ABD borsaları da eksi kaparsa fonlar gene eksi her yer batık bu işler nereye kadar böyle gidecek millete ev , araba alın diyorlar zorla

4.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Kendi kendime konuşuyorum. Öncelikle %100 Yabancı fonlarda isem, kendime kızardım, bütün yumurtaları aynı sepete koyduğum için ve başka atacak taşım kalmadığı için.

Eğer bir şekilde varlıklarımı pay ettiysem, karda olanları azaltır, diğer tarafı dengelemeye çalışırdım. Zaten sepet yaptıysam içlerinde bir birine ters hareket edecek fonlar da vardır. Mesela USD dünyada değer kaybediyorsa ya da Rusya Ukrayna'ya girdiyse, Ons altınla ters hareket edecektir, destek-direnç noktalarından bir birine aktarım yapabilirim. Kısa vadede portföyüm gelişmez ama, uzun vadede enflasyonun olduğu yerde döviz kurununun da bundan etkilenmeyeceği düşünülemeyeceğinden, TL değer kaybından korunurum. Bir de üstüne yabancı borsaların düşüşünden yararlanmış olurum. Ya da yerli hisse fonlarım varsa, haftalık grafikleri açar, RSI'ın zirve yaptığı, direnç noktalarında HSYF'leri azaltır, ya da arttırırdım.

Şahsen doların olabilecek en makul seviyelerde olduğuna inanıyorum, o yüzden yabancı fonlara yatırım kararımı esas dayanak varlıkları etkilerdi.
    Doğru tabi ki tüm yumurtaları aynı sepete koymak şu ortamda çok yanlış olur, neyse ki bende öyle bir durum yok %20 yabancı fonlardayım, gerekirse %40 a kadar çıkarım diye hesapladım.
    Yerli hisse fonlardan hiç yok ama bist'te tekrar bir düşüş olursa kademeli almayı düşünüyorum, değişken fonlar ve biraz da altın fonu var onlar da %25 civarında, kalanı borçlanma ve ppf.
    Yine de bakıyorum da aylardır yerimde sayıyorum resmen hatta bazılarında zararlar var. Demek ki alırken zamanlamayı yanlış yapmışım ve fon da olsa arada bir kârdayken satış yapmak gerekiyormuş.

5.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Dolar bu gün eksi 0,003, borsa eksi, viop eksi, tahvillerde eksi akşam ABD borsaları da eksi kaparsa fonlar gene eksi her yer batık bu işler nereye kadar böyle gidecek millete ev , araba alın diyorlar zorla
    Maalesef her taraftan zarar, hisseler zararda, fonlar zararda, kriptolar zararda, bu para nereye kayıyor anlamak zor. 4-5 ay önce ev, araba almayı düşünüyordum erteledim durdum şimdi de çok pişman oldum, onların fiyatı uçtu biz geri gitttik resmen.

6. Ocak ayları genellikle böyle geçer zaten. Şu anda kestiremesek de para bir yerlere kayıyor, bir iki haftaya çıkar kokusu.

Forum da sakinledi, bizden başka dert eden yok. En güzelini yaptılar, foncuyuz biz, kısa vadeli bakmayız deyip, ekranı kapatıp gittiler.

7.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Maalesef her taraftan zarar, hisseler zararda, fonlar zararda, kriptolar zararda, bu para nereye kayıyor anlamak zor. 4-5 ay önce ev, araba almayı düşünüyordum erteledim durdum şimdi de çok pişman oldum, onların fiyatı uçtu biz geri gitttik resmen.
    yüksek enflasyon döneminde borsaya da en iyi korunma aracı deniyor da özür dileyerek yazıyorum, tuvalet kâğıdı dahi ülkemizde borsadan kat kat fazla getiriyor. ucuz olan tek yer borsa ama yabancılar sata sata bitiremiyor hisseleri. yönetim değişikliği olmadan da gelmemeye sanki yeminliler. hal böyle olunca da tasarruf sahibinin parasını borsa veya banka yoluyla birileri götürüyor. siz yiyemezseniz yiyemeyenin malını bir yiyen bulunur gibi bir şeyler oluyor ve olacak gibi. borç harç, kredi dahi çekip ev araba alan kurtuluyor. gerisi şimdilik hikâye

8. Dolar kurunun etkisi %-0,31
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

Sayfa 243/1002 İlkİlk ... 143193233241242243244245253293343743 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •