Originally Posted by
meesut
Kendi kendime konuşuyorum. Öncelikle %100 Yabancı fonlarda isem, kendime kızardım, bütün yumurtaları aynı sepete koyduğum için ve başka atacak taşım kalmadığı için.
Eğer bir şekilde varlıklarımı pay ettiysem, karda olanları azaltır, diğer tarafı dengelemeye çalışırdım. Zaten sepet yaptıysam içlerinde bir birine ters hareket edecek fonlar da vardır. Mesela USD dünyada değer kaybediyorsa ya da Rusya Ukrayna'ya girdiyse, Ons altınla ters hareket edecektir, destek-direnç noktalarından bir birine aktarım yapabilirim. Kısa vadede portföyüm gelişmez ama, uzun vadede enflasyonun olduğu yerde döviz kurununun da bundan etkilenmeyeceği düşünülemeyeceğinden, TL değer kaybından korunurum. Bir de üstüne yabancı borsaların düşüşünden yararlanmış olurum. Ya da yerli hisse fonlarım varsa, haftalık grafikleri açar, RSI'ın zirve yaptığı, direnç noktalarında HSYF'leri azaltır, ya da arttırırdım.
Şahsen doların olabilecek en makul seviyelerde olduğuna inanıyorum, o yüzden yabancı fonlara yatırım kararımı esas dayanak varlıkları etkilerdi.
Yer İmleri