Sayfa 244/821 İlkİlk ... 144194234242243244245246254294344744 ... SonSon
Arama sonucu : 6566 madde; 1,945 - 1,952 arası.

Konu: YKBNK - Yapı ve Kredi Bankası

1. Türkiye bankalarındaki sorun şu :
    yangından mal kaçırırırcasına çook aşırı betonlaşma , gökdelenler , konutlar yapıldı , adamın cebinde parası yok , kredi ile bina dikti, bunların neredeyse tamamı bankalardan kredi çekilerek , desteği ile olmuştur , işin özü özel sektörün bankalara borcu şu an yani cari açık müthiş orandadır ,,, bi zamanlar Cavit Çağlar vardı eskiler bilir ,,,kredi vurgununu yaptı bankaları zarara uğratmıştı ,,,,
    eğer özel sektör bankalara borcunu bir an önce kapamazsa bankalar nereye kadar dayanıcak problem burada ,,,devlet desteği lazım
    , devletin cari açığı , borçları ise o da kol gibi 400 -500 milyar dolarda ,, o da yardım edemez ,, kendine hayrı yok

döviz fiyatları tavanlarda , konut satışları durunca , alım yok ,geri dönüşler olmuyor , zincirleme , bir zamanlar Amerikada konut krizi olmuştu hatırlarmısınız ,, çoğu bankalar battı , evler sudan ucuza satışa çıktı ,,
    sebebi özel sektörün borcunu ödeyememesiydi ..

dolayısıyla bankaların ufrs bilançolarında yer alan alacaklar ve krediler satırları önem arzediyor,,

kredi verirken çok mu cömert olmuşlar , önüne gelene vermişlermi ,,,ne kadar vermişler ,,, ?? açıkları nedir ??

örneğin Akbankın desteği Sabancılar , Ykbnk nin desteği Koç Holding .. etken ..

sonuç :
    özel sektörün Bankalara borcu çok yüksek , bir an önce önlem alınmalı ,,, geri dönüşler olmalı ,,,

2.  Alıntı Originally Posted by İzmir Yazıyı Oku

sonuç :
    özel sektörün Bankalara borcu çok yüksek , bir an önce önlem alınmalı ,,, geri dönüşler olmalı ,,,
    Ne kadar sorunlu firma veya şahıs varsa batmalı,kansere prim verirsen bütün vücudu yer bitirir,herkes cebindeki paraya göre hareket etmesini öğ-re-ne-cek...

zengin nadiren batar.
    fakir sürekli batar.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
     Alıntı Originally Posted by electrician Yazıyı Oku
    Ne kadar sorunlu firma veya şahıs varsa batmalı,kansere prim verirsen bütün vücudu yer bitirir,herkes cebindeki paraya göre hareket etmesini öğ-re-ne-cek...
    aynen

şimdi bunlardan bankalardan kredi alan büyük bir inşaat firması
    ona güvenen zengin embesiller dairleri teslim almamış paraları ödemişler ama
    nede olsa bir şey olmaz iskandan sonra taouyu alırız sen bize indirim yaptın yaa
    dairelerde tam gaz uçuyor ya fiyat
    daire teslim olmadığından müteahhit de gidip daireleri ipotek göstererek kredi almış
    hem de kaç daire bu şekilde
    ve ödeyemez hale gelince

banka dönüp daireyi satışa çıkaracak içindeki çifte bingolanacak .

neyse ki iyi yerlerde daireler.

açgözlü batacak başka yolu yok.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

5.  Alıntı Originally Posted by Yenice Yazıyı Oku
    grafiklere bakıyorum da 2005 yılında bile hisse 2 TL üzerindeymiş. üzerine 13-14 yıl geçmiş. siz neden bahsediyorsunuz. biste hisse mi yok.
    Yani? Nasil bir sonuca vardiniz?
    Ben neden bahsediyorum?
    Bosverin.

6.  Alıntı Originally Posted by Yenice Yazıyı Oku
    2 ay önce hisse bölününce grafiklerde bölünmüyor mu cahil olmayan arkadaşım?
    Mevcut grafiklerden bakarak söylediğinizi düşünmemiştim. Yalnız şu sürekli olumsuz havayı anlayamıyorum. Kısa vade yatirimciysaniz satın kurtulun, uzun vadeyse zaten her gün tqkip edip neden stres oluyorsunuz. Evet uzun vadeli yatırımcı için kotu bir seçim olmuş, ama borsa böyle birşey işte, bankanın temellerine güveniyorsanız uzun süre beklersiniz rüzgar dönene kadar. Ytd.

Mi MIX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
    sanki 2005 te hisseyi almaya başlamışız adam gelip fırça atıyor

bak goldman saksısı 2005 te almış 2 dolardan bugün 0.39 usd den sat diyor git ona fırça kay bğize niye kayıyorsun
    biz daha yeni almaya başladık.
    aldığımız %11 oldu olmadı

pehhhhh.

yeni başlıyor tangooo.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

8.  Alıntı Originally Posted by Yenice Yazıyı Oku
    grafikte alçalan testere dişlisi oluyor. düştüğü seviyeyi bir daha görmüyor. dibin dibi gidiyor.
    mesala 2,48 düştü 2,30 a bir daha o 2,48'i görmüyor.
    2,20 den 15 kadame düştü 2,05'e . oradan çıktı 2,14'e bir daha 2,20 yok.
    2,14 den düştü 2,00'e. oradan çıktı 2,08 e bir daha 2,14 yok.
    2,05 den düştü 1,97 ye . şimdi 2,05'i muhtemelen bir daha göremiyecek. görüp üstüne çıkarsa ne ala....
    Bugun 2.06 kapanis yapti, umarim dusen trend kirilir. Yatirim tavsiyesi degildir.

Sayfa 244/821 İlkİlk ... 144194234242243244245246254294344744 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •