Sayfa 244/996 İlkİlk ... 144194234242243244245246254294344744 ... SonSon
Arama sonucu : 7968 madde; 1,945 - 1,952 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI IV ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1. OPB nin yaptığı iş değil ama, düzeltme olur da bu kadarına yuh yani.

2.  Alıntı Originally Posted by Yasyas Yazıyı Oku
    Tcd 15ocak fon fiyat 2.26
    06 şubat fon fiyat 2.25
    21 gündür yerinde saymış..
    Evet maalesef, bu fon bende 21 gündür mevcut ve halen zarardan çıkamadım. Kar görmeden satmaya da hiç niyetim yok

3.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Evet maalesef, bu fon bende 21 gündür mevcut ve halen zarardan çıkamadım. Kar görmeden satmaya da hiç niyetim yok
    Tcd'nın son 1 aylık değişimine Tefaştan baktığımda tüm değişken fonların ortalması % 2.82 iken % 9.89 getirmiş.

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    MKK bilgi sistemine girildiğinde bütün bunların görülmesi vs değil mevzu. Hele TMSF hiç değil, bu website ağır uydurmuş açıkçası. TMSF , adı üstünde bankalarda tutulan mevduat hesaplarını sigorta eder, konumuzla hiç mi hiç ilgisi yok.

Konuştuğumuz şu. Aracı kurumun aracılık hizmeti verdiği ve sizin sahip olduğunuz menkul kıymetlerden bahsetmiyoruz. onlar mkk nezdinde takasbankta saklıdır zaten.
    myfinans da açıklamış.

şu durumdan bahsediyoruz. kamil menkul değerler aş. diye bir kurum . kamil değişken fonu çıkardı. gidip o fonu aldınız, bir süre sonra spk kamil menkul değerlerin faaliyetini durdurdu ya da kamil menkul değerler kendi iflas etti. kamil menkul değerler kendi portföy yönetimi şirketi aracılığıyla yönettiği kamil değişken fonı da batırmış olabilir, orada bulunan likiti kendi bünyesinde iç etmiş olabilir. Çünkü siz yatırım fonu alırken aldığınız pay ile, yatırım fonununa fondaki nakdi kullanam yetkisi verirsiniz. ( bu yetkinin sınırları, düzenlemeleri vs. vardır. ) Bu fon , portföyünde tuttugu tüm likitin %40'ını ters repo yapıyorum diyip, bunu batmasına 15 gün kala yapmamış da olabilir. FOn denetlemeleri belli periyotlarla yapılır çünkü.

takasbankın garanti sunduğu yatırımcı tazmin merkezi adıyla sunduğu şey aracı kurum aracılığı ile aldığınız MENKUL KIYMETLER ya da söz gelimi viop kontratı için yatırdığınız teminat.. Benim sorduğum ve myfinansın cevap verdiği şey farklı. Ben o aracı kurumun çıkardğı fonu alıyorum. aracı kurum aracılığıyla aldıgım fon, menkul kıymet vs. değil. aracı kurumun KENDİ fonu

Takasbankın ,'' fon almışsın, ama aldığın fonu yöneten şirket batmış. Al sana oraya koyduğun para'' diye bir uygulaması yok. ''Kurum batmış, o kurum aracılıyla aldığın hisseler ve viop sözleşmelerinin teminatları vs.'' diye bir tazmin uygulaması var.

Hiç bir fona yatırdıgınız paranın hukuken bir koruması yok. Olur diye söylemiyorum. İşin teorisinden bahsediyorum. Kurum batmış ama fon yerli yerinde duruyor olabilir ve spk fonu başka portföy şirketine de devredebilir. Ya da tasfiye der, siz payınıza karşılık gelen nakdi alırsınız da oalbilir durum.
    ppf olsa dahi mi?

5.  Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    KRC günlük getiri koca bir 0
    güncellenmemiş mi nedir artık
    dün de fiyat güncellemesi oldu biraz daha beklemek gerekiyor doğru fiyat için.

6.  Alıntı Originally Posted by sevinen Yazıyı Oku
    dün de fiyat güncellemesi oldu biraz daha beklemek gerekiyor doğru fiyat için.
    umarım öyle olur üstadım, şu saate kadar değişim 0

Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Bugün son parti tcd yide satış talimatı verdim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Patlıyor kaçın[emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sayfa 244/996 İlkİlk ... 144194234242243244245246254294344744 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz