Sayfa 245/969 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295345745 ... SonSon
Arama sonucu : 7750 madde; 1,953 - 1,960 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

1. Yıl sonu itibarıyla toparlayacak olursak;

Şirketin giriş veya çıkışlarına dair bir belirti yok.
    Son yaptığım görüşmede yatırım için bir iştah olmadığını, çok fazla fırsat görünmediğini de anlıyorum.
    Buna karşılık şirketler iyi bir dönem geçirmişler, yatırımlarla ilgili bir kaygı yok.
    Giriş için geçen Mart ayında bir imalat şirketiyle görüşüldüğü söylenmişti, vazgeçildiğine ilişkin bir bilgi yoksa da bence bu kadar uzun süreden sonra beklenti içinde olmamak lazım.
    Ocak sonunda yeni bir değerleme şirketinin hazırladığı denetim şirketinin de gözden geçirdiği iştirak değerlerinin yer aldığı mali tablolar gelecek.
    Faizler yükseldiği için değişen iskonto oranı nedeniyle iştiraklerin net bugünkü değerleri tırpalanır, buna karşılık şirketlerin lira bazında büyüdüklerini de biliyoruz, hangisinin daha etkili olduğunu mali raporlarda göreceğiz.
    Bence yeni yılda da temettü, bedelsiz filan olmaz, demedi demeyin.
    Maxis yeni kurulmuş bir şirket, fon kurma hazırlığında , fona konulmak için kaynak aranıyor.
    Henüz somut bir gelişme yok.
    Yatırımların 2-3 yıl sonra bugüne göre daha iyi görünümde olacağı tahmin ediliyor, elde tutmaya değer şirketler olduğu varsayılıyor.

Ülkenin içinde bulunduğu zorlu siyasi, hukuki, ekonomik süreçle ilgili bir yerlere danışmaya gerek yok, herkes değerlendirmesini yapabilecek durumda. Kimisi zift diyor, kimisi yok bir ton açığı diyor, tamamen ayrı fikirlerde olanlar var veya günışığını gördüğünü iddia eden benim gibi gafiller de var.

Sözün kısası; fiyat çok ucuz olduğu için uzun vadeyi düşünen alıcılar olabilir, kısa vadede bu durumdan faydalananlar çıkabilir, orta vadesi ise (1-2 yıl) kısa ve uzun kadar parlak görünmüyor.
    Kısacası dayanabilecek olan için yatırım tavsiyesi olabilir, bu cümleden bağışık olmak üzere yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,404
    ISGSY için doğru olan en son cümle : Yatırım tavsiyesi değildir ... Katılıyorum
    Çünkü para filan bulamaz ise batar 47 M Dolar sigortadan alırız .
    IS Grubuna yakışan da budur ...

Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    yatırım tavsiyesi değildir.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    7,404
    1.82 Ye kadar satış yazdım tahtaya son durum aşağıda . . .
    1.74 de satışa mal koyan arkadaş ta sağlam takoz koymuş . . .

0.77 TL olacak başka yolu yok ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    7,404
    Herkese yeni yılda başarı mutluluk ve sağlık dilerim . 2 Ocakta görüşmek üzere ...

5.  Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Herkese yeni yılda başarı mutluluk ve sağlık dilerim . 2 Ocakta görüşmek üzere ...

BeyGeorge tatile erken ayrılmasaydı, kendisine soracaklarım olacaktı. Her zaman söylüyorum teknoloji şirketlerine yatırım yaparken bir bilene ihtiyaç var.

İSGSY yatırımlarıyla ilgili bir beklenti olmadığı ortaya çıkınca yıldızlar liginde hangi şirketler olduğuna bakınmaya başladım.

Bu şirketlerden biri Kron Telco. Şirketin bugünkü cirosu 10-15 mio larda geziniyor, piyasa değeri ise 250 mio a fırlamış durumda. Yani cironun 20-25 katı kadar. Baktığınızda şirketin telekom sürektörü yanında güvenlik yazılımlarına yöneldiği kurumsal satışların cironun %15 i kadar olduğu görülüyor.

Buradan sonra Nevotek 'le ortak yönlerini sıralayalım.

1. Her iki şirket de özünde bir yazılım ve geliştirme şirketi, buldukları çözümler piyasada yer bulursa değer kazanabilirler, diğer ihtimal de kepenkleri indirmektir.

2. Kron'un insan kaynakları altyapsını Alcatel/ Netaş çalışan ve yöneticileri oluşturuyor. Nevotek'in de çok güçlü bir insan kaynağı var.

3. Her iki şirket de İTÜ teknokent alanında, her iki şirket de ABD'de yatırım yapıyor ve asıl pazarını ABD ile bağlantılı görüyor. Nevotek için özellikle Dubai/körfez bölgesinde "Ferrari" gibi marka değeri olduğu belirtilmişti.

4. Kron GTT'nin , Nevotek'in Cisco'nun güçlü çözüm ortağı.

5. Ürünlere baktığımızda belki bazı ürünlerde aralarında rekabet var, hedef müşteri kitleleri ve odaklanmaları farklı görünüyor.

6. Bugünkü ciro ve kar rakamları her iki şirket için çok yakın, Nevotek'inkini bilmiyorsak da tahmin etmek zor değil.
    Birinin ki 10 ise diğerinin 5 olması pek bir şey ifade etmiyor. Önemli olan teknolojiye katkısı ve piyasa reaksiyonudur.

7. Kron'un piyasada ne kadar başarılı olacağı belli değil ama şimdiden değeri 250 mio lirayı geçmiş durumda.

Nevotek'in de ne kadar başarılı olacağı belli değil ama İSGSY defterinde 20 mio liradan gösteriliyor, piyasa iskontosunu da alırsanız borsadaki fiyatı 9 mio civarında.

Her iki şirketin web sayfalarını iletiyorum.
    Elbetteki bu şirketlerden birinin başarısı diğeri için emsal teşkil etmez, veya birinin borsada fiyatı üfürüldüyse diğerine faydası olmaz.
    Gene de bu iki şirketle ilgili araştırma yapmanın ve varsa potansiyelin gösterilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum.

Hani, parası neyse verilecek durumlardan biri olarak görüyorum.

http://www.kron.com.tr/tr/products.php

http://www.nevotek.com/

6. [QUOTE=noreply;1459121]BeyGeorge tatile erken ayrılmasaydı, kendisine soracaklarım olacaktı. Her zaman söylüyorum teknoloji şirketlerine yatırım yaparken bir bilene ihtiyaç var.

İSGSY yatırımlarıyla ilgili bir beklenti olmadığı ortaya çıkınca yıldızlar liginde hangi şirketler olduğuna bakınmaya başladım.

Bu şirketlerden biri Kron Telco. Şirketin bugünkü cirosu 10-15 mio larda geziniyor, piyasa değeri ise 250 mio a fırlamış durumda. Yani cironun 20-25 katı kadar. Baktığınızda şirketin telekom sürektörü yanında güvenlik yazılımlarına yöneldiği kurumsal satışların cironun %15 i kadar olduğu görülüyor.

Buradan sonra Nevotek 'le ortak yönlerini sıralayalım.

1. Her iki şirket de özünde bir yazılım ve geliştirme şirketi, buldukları çözümler piyasada yer bulursa değer kazanabilirler, diğer ihtimal de kepenkleri indirmektir.

2. Kron'un insan kaynakları altyapsını Alcatel/ Netaş çalışan ve yöneticileri oluşturuyor. Nevotek'in de çok güçlü bir insan kaynağı var.

3. Her iki şirket de İTÜ teknokent alanında, her iki şirket de ABD'de yatırım yapıyor ve asıl pazarını ABD ile bağlantılı görüyor. Nevotek için özellikle Dubai/körfez bölgesinde "Ferrari" gibi marka değeri olduğu belirtilmişti.

4. Kron GTT'nin , Nevotek'in Cisco'nun güçlü çözüm ortağı.

5. Ürünlere baktığımızda belki bazı ürünlerde aralarında rekabet var, hedef müşteri kitleleri ve odaklanmaları farklı görünüyor.

6. Bugünkü ciro ve kar rakamları her iki şirket için çok yakın, Nevotek'inkini bilmiyorsak da tahmin etmek zor değil.
    Birinin ki 10 ise diğerinin 5 olması pek bir şey ifade etmiyor. Önemli olan teknolojiye katkısı ve piyasa reaksiyonudur.

7. Kron'un piyasada ne kadar başarılı olacağı belli değil ama şimdiden değeri 250 mio lirayı geçmiş durumda.

Nevotek'in de ne kadar başarılı olacağı belli değil ama İSGSY defterinde 20 mio liradan gösteriliyor, piyasa iskontosunu da alırsanız borsadaki fiyatı 9 mio civarında.

Her iki şirketin web sayfalarını iletiyorum.
    Elbetteki bu şirketlerden birinin başarısı diğeri için emsal teşkil etmez, veya birinin borsada fiyatı üfürüldüyse diğerine faydası olmaz.
    Gene de bu iki şirketle ilgili araştırma yapmanın ve varsa potansiyelin gösterilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum.

Hani, parası neyse verilecek durumlardan biri olarak görüyorum.

http://www.kron.com.tr/tr/products.php

http://www.nevotek.com/[/QUOTE

bu durumda radore ve nevotek değerlemelerinin ucu açık görünüyor demekki yatırımlarımız iyi
    iki şirketimizde e ticaret alanında gelişme yönünde
    netice itibariyle tüm şirketlerimiz iyi yolda artık hisse fiyatına yansımasını bekliyoruz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    7,404
    ABD ile vize sorunu çözüldü deniyor kulislerde ...

Hala hedge amaçlı kullanılıyor kağıdımız .
    IS YAt kağıda baraj kuruyor , kağıt baskı ile durduruluyor olurda satın alan olursa da , elde edilen nakitle ile başka kağıttan kazanılmaya çalışılıyor . Bu günler öngörülerek 1.80 ler den beri baskılandı kağıt tabiki kontrolden çıkıp gitmesi istenmiyor . Endex yerine oturunca bize geri dönecekler . Bir dahaki sefere 1.86 dan döndürecekler yani aynı hareket yapılacak .

Bizim gibisi yok diyordum meğerse varmış ...

endex e göre ve Haftalık
    İşlem hacmi dikkat çekici
    Son düzenleme : Baygeorge; 28-12-2017 saat: 17:57.

8. Bir zamanlar bende bu hissede uçacak kaçacak diye çok bekledim. Şimdi bakıyorumda burda durmak zaman kaybıymış.
    hala bir arpa boyu yol gidememiş.
    Allah hissedeki ky lere sabırlar versin.

Sayfa 245/969 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295345745 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •