Yıl sonu itibarıyla toparlayacak olursak;
Şirketin giriş veya çıkışlarına dair bir belirti yok.
Son yaptığım görüşmede yatırım için bir iştah olmadığını, çok fazla fırsat görünmediğini de anlıyorum.
Buna karşılık şirketler iyi bir dönem geçirmişler, yatırımlarla ilgili bir kaygı yok.
Giriş için geçen Mart ayında bir imalat şirketiyle görüşüldüğü söylenmişti, vazgeçildiğine ilişkin bir bilgi yoksa da bence bu kadar uzun süreden sonra beklenti içinde olmamak lazım.
Ocak sonunda yeni bir değerleme şirketinin hazırladığı denetim şirketinin de gözden geçirdiği iştirak değerlerinin yer aldığı mali tablolar gelecek.
Faizler yükseldiği için değişen iskonto oranı nedeniyle iştiraklerin net bugünkü değerleri tırpalanır, buna karşılık şirketlerin lira bazında büyüdüklerini de biliyoruz, hangisinin daha etkili olduğunu mali raporlarda göreceğiz.
Bence yeni yılda da temettü, bedelsiz filan olmaz, demedi demeyin.
Maxis yeni kurulmuş bir şirket, fon kurma hazırlığında , fona konulmak için kaynak aranıyor.
Henüz somut bir gelişme yok.
Yatırımların 2-3 yıl sonra bugüne göre daha iyi görünümde olacağı tahmin ediliyor, elde tutmaya değer şirketler olduğu varsayılıyor.
Ülkenin içinde bulunduğu zorlu siyasi, hukuki, ekonomik süreçle ilgili bir yerlere danışmaya gerek yok, herkes değerlendirmesini yapabilecek durumda. Kimisi zift diyor, kimisi yok bir ton açığı diyor, tamamen ayrı fikirlerde olanlar var veya günışığını gördüğünü iddia eden benim gibi gafiller de var.
Sözün kısası; fiyat çok ucuz olduğu için uzun vadeyi düşünen alıcılar olabilir, kısa vadede bu durumdan faydalananlar çıkabilir, orta vadesi ise (1-2 yıl) kısa ve uzun kadar parlak görünmüyor.
Kısacası dayanabilecek olan için yatırım tavsiyesi olabilir, bu cümleden bağışık olmak üzere yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri