Sayfa 246/278 İlkİlk ... 146196236244245246247248256 ... SonSon
Arama sonucu : 2224 madde; 1,961 - 1,968 arası.

Konu: Bitcoin & Ethereum

bakalım şu barı YEMİŞ kağıda, barın son gününde sözlü müdahale ederek

grafiği bu hale getirmenin, devamında ne olacak ?

hep söylüyoruz... longcu avantajlıdır

çünkü; devletler, başkanlar, merkez bankaları... vesaire... herkes arkalarındadır.

MÜDAHALE EDERLER piyasay

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    hep söylüyoruz... longcu avantajlıdır

çünkü; devletler, başkanlar, merkez bankaları... vesaire... herkes arkalarındadır.

MÜDAHALE EDERLER piyasay
    Alinacak pozisyonda onemliyse bu tespit/yargi, geregince davranmak mi icap eder ?

SAT'a güvenip 3,5 saattir şortlayanlarmı, yoksa NEGATİF UYUMSUZLUĞA oynayıp longlayanlarmı ? doğru oynadı

birazdan belli olacak

Alıntı Originally Posted by alyel Yazıyı Oku
    Alinacak pozisyonda onemliyse bu tespit/yargi, geregince davranmak mi icap eder ?
    aynen... burada da anlattım

bende biliyorum 1000 puan ile fiş çekilmez.

ama longcualrın elinde 1000 tane koz var ise, şortçunun 1 tane var

o yüzden yükseliş % 99... düşüş % 1 ihtimal kalır.

longcunun elindeki kozlar :

1. hiçkimse portföyünün geldiği yerden geri düşmesini istemez... düşecekse bile satmaz bekler... bu yüzden, olması gereken düşüşün, olması gerektiği kadar olmasını engeller.
    2. hiçbir firma zarar edeyim diye çalışmaz... hep karının artırmaya yönelik çalışır... buda longcunun lehine
    3. DEVLETLER
    devletler ve hükümetlerde, ülkede herşeyin iyi olmasını, kötü birşey olmamasına çalışır... buda longcunun menfaatine
    4. MERKEZ BANKALARI
    devlet politikalarından dolayı, sert bir kötü durum olursa... bu bankalara buna anında MÜDAHALE eder... buda longcunun lehine
    .
    bla
    bla

senin arkanda o kadar güç varken (TRUMP, FED... BOJ, EVROPE MERKEZ PANGASI ), ben tek başıma neden sana karşı kazanması zor bir savaşa gireyim.
    zaten isimleride ona göre konmuştur.

ŞORT: KISA demektir...yani şort pozda uzun süre beklenilmez, kısa sürede karı alıp çıkacaksından gelir

LONG: UZUN demektir. long pozda uzun süre bekleyeceksin anlamındadır

bir örnek daha vereyim.
    2021 de bist 1500'dü... vadelisi 2000
    şuan vadeli 11.000

2021 de 2000'den şort açtığınızı düşünün... o pozun maliyetine gelme ihtimali SIFIR

BUGÜN İLAVE YAPSANIZDA sıfır

ama long olmuş olsanız, % 50 aşağıda düşse, ilave ile maliyet düşürüp, biraz zaman ile maliyetine geri gelirsiniz

bir örnek daha vereyim.
    2021 de bist 1500'dü... vadelisi 2000
    şuan vadeli 11.000

2021 de 2000'den şort açtığınızı düşünün... o pozun maliyetine gelme ihtimali SIFIR

BUGÜN İLAVE YAPSANIZDA sıfır

ama long olmuş olsanız, % 50 aşağıda düşse, ilave ile maliyet düşürüp, biraz zaman ile maliyetine geri gelirsiniz
    örnek AKBANK...

bu ay AKBANK'ta açılmış şortların maliyete gelme ihtimali sıfır... ne oldu ?

enflasyon az düşük geldi diye... bir momentum... al sana bi kaya nerene dayarsan daya

neyse bitcolinimize dönelim

örnek AKBANK...

bu ay AKBANK'ta açılmış şortların maliyete gelme ihtimali sıfır... ne oldu ?

enflasyon az düşük geldi diye... bir momentum... al sana bi kaya nerene dayarsan daya

neyse bitcolinimize dönelim
    açmayalım appi şort
    ben zaten anca hedge şort açarım, nadiren para peşindeyim şortta, daha çok korunma
    yukarıdan sat aşağıdan al'a da short gözüyle bakıyosan o ayrı
    Son düzenleme : KPL; 03-03-2025 saat: 14:41.

Sayfa 246/278 İlkİlk ... 146196236244245246247248256 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •