Sayfa 248/1004 İlkİlk ... 148198238246247248249250258298348748 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 1,977 - 1,984 arası.

Konu: Viop XXXIV

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Hayal falan değil abi..
    Bu iş için kredi mekanizması var..
    Bizde sabit faiz vardır..Hele birde geçen seneki gibi zamanlamayı tutturursan.Ohhh misss..

Misal 5 sene evvel çektiğin kredinin bugünkü ödemesi enflasyon ile kuşa dönmüşür..
    Ama aldığın evin değeri ve aldığın kirası yada maaşın 2 katına çıkmıştır çoktan..
    nerde yaşıyorsun ben bazen anlam vermekte güçlük çekiyorum..

abd ye göre çok daha fakiriz.. kesin..

abd ye göre 2 katı para ödüyoruz araba için.. bu da kesin bilgi..

80 milyonluk ülkede mutlaka araba alanlar var.. ama ücretliler dedik..

bu konuda bir illüzyon içindesin.. ben milletin önemli bir kısmı sürünüyor diyorım sen adeta hayal alemi tasvir ediyorsun..

ülkenin yarısı sürünüyor.. ücret olarak.. itirazın var mı buna mesela ??
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2. an ıtıbarı ıle degmemız gereken ıkı rakam var.........sortculaR İÇİN..150650......LONGCULAR İÇİN 152000....bu sıkısıklaga ragmen
    147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........

maaşlara da nasıl ayarlar çektikleri belli.. alım gücü ciddi düşüyor.. tl enflasyonunu geçtim bir de usd bazlı enflasyon artmaya başladı..

80 milynluk ülkede mutlaka çok güzel yaşayan var.. ama maaşlı çalışanların önemli bir kısmı asgari ücret.. asgari ücret üstü olanlarda öyle ahım şahım değil.. genel olarak büyük çoğunluk sürünüyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    nerde yaşıyorsun.. abd ye göre fakiriz.. kesin..
    abd ye göre 2 katı para ödüyoruz araba için.. bu da kesin bilgi..

80 milyonluk ülkede mutlaka araba alanlar var.. ama ücretliler dedik..

bu konuda bir illüzyon içindesin.. ben milletin önemli bir kısmı sürünüyor diyporım sen adeta hayal alemi tasvir ediyorsun..

ülkenin yarısı sürünüyor.. ücret olarak itirazın var mı buna mesela ??
    Sen ABD yi avrupayı gidip yerinde gördün mü..
    Los Angeles in arka sokakları..
    New york da brooklyn de 150 senelik dökülen binalarda 1+0 çer çöp içindeki hayatları..
    ABD de karavan satışları ? En son oscarlı filmi izledin mi..?

FED niye deli gibi virüs pandemi cart curt u bahane edip para basıyor..?

Fransada sarı yelekliler eylemi neden çıktı..
    Orada insanlar aldıkların maaşın yarısını bankaya mı koyuyorlar falan sanıyorsun..
    Batı nın başka dinamikleri var
    Bizim başka..
    Onların avantajları var
    Bizim başka..

Şu biz batıyoruz onlar uçuyor

Yada tam tersi ifadeleri bırakmak lazım..Şu ikide bir araba fiyatlarını da karşılaştırmakdan vazgeçin..Hayat arabadan ibaret olmuş ülkede..

ABD de bi mortgage alırsın 10 sene 20 sene ödeyecem diye imanın gevrer..Hemde değişken faizli..
    20 sene köpek gibi çalışırsın..
    Bizde alırsın 5 sene sonra üstteki durum olur..
    Ama bizde de başka dezavantajlar vardır..
    Oraları asla ama asla cennet falan sanma..

5. varank ucan araba yapcaz demiş.
    147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........

cennet filan sanmıyoruz.. bizzat abd de yaşadım 8 yıl.. refah seviyesi bizden fersah fersah yüksek.. ortalamada..

neden ortalamada dedim.. zira büyük rakamlar konuşulmaya başlandığında ortalamalar belirleyici olur..her yerde zengin ve fakir var..

abd 340 milyonlukl ülke.. orada da sürünen var..

ama senin sürünenin daha fazla yüzde olarak..

üstelik alım gücün daha düşük..

vergilerimiz daha yüksek..

bunlar realite..

ülkenin yarısı sürünüyor.. belki daha fazlası.. 1-2 milyon veya 10 milyon çok iyi yaşıyordur.. keşke daha fazla olsa.. ama realiteler değişmiyor..

mesela beştepeye veya muğlada yeni yapılan (6 odalısı yıkılıp) 300 odalı yazlık saraya bakarsan biz abd ye göre daha zenginiz.. zira onların beyaz sarayı bizimkinin yanında kulübe gibi kalır..

ama abd halkı daha zengin.. tartışma götürmez..biz daha fakiriz.. tartışma götürmez.. bizde asgari ücret resmen sürünecek seviyede ki nüfusun yarıya yakını bu ücreti alıyor..

8. Ev temizliği yevmiyesi 250 tl,çalışacak insan bulamıyorum.
    İzmir dışı 300 tl + yol+yemek.
    Çok çelişkiler var ülkemde.

Sayfa 248/1004 İlkİlk ... 148198238246247248249250258298348748 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •