Sayfa 248/425 İlkİlk ... 148198238246247248249250258298348 ... SonSon
Arama sonucu : 3398 madde; 1,977 - 1,984 arası.

Konu: GSDHO - GSD Holding

1.  Alıntı Originally Posted by memo Yazıyı Oku
    Hisse geri alimi aciklamasini bekliyorum..

Parayi yatiracagi en iyi yer kendi hissesi su sartlarda..

Algyo bile acikladi..

Bu yapmaz yatirimciyi guldurmez diyenlerde haklidir yasadiklarindan oturu.
    Lakin bu temettude vermezdi verdi (gerci verdigini aldi)
    Bedelsizde yapmazdi yapiyor..

Sirada hisse geri alim programi neden olmasi..

-Silopi halka arzi..

-Dolarda 22 TL beklentisi

Kisaca ort. 2 sene daha listemin tepesindesin GSD.. basinizi sisirmeye devam edecegim..

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Aslında geri alımdan önce Gsdde için gönüllü çağrı yapıp Gsdde’yi kottan çıkarmak, sonrasında Gsdho hisseleri için geri alım ve en son Gsd Shipping’i yurt dışında, Silopi’yi yurt içinde halka arz etmek. Bu rotayı izlerse 300-400 milyon dolarlık şirket olur. Ama sanmam ki yapsınlar. Geri alım yapılabilir belki ama navlunların döneceği düşünülüyorsa yapılır. Geri aldığı hisseleri de zamanı gelince yüksek karla satar.

2.  Alıntı Originally Posted by Noname34 Yazıyı Oku
    Ek 28937

Yillarca 9 cent ile 45 cent arasinda gidip gelmis
    Su anda 24 cent ... Her tahtanin bir beslenme sekli var onemli olan spek nasil besleniyor bu tahtada ...
    Yatirim tavsiyesi degildir
    Son 1 yılda 0.18-0.33 dolar arasında hareket etti. Özellikle 0.32-0.33 doları, geçen sene Ekim ve bu sene Mayıs’ta Navlunlar zirvedeyken geçemedi. Geçmişte 0.40 doları Silopi haberleri sayesine geçtiği olmuştu. Ama burada şirketin kasasının artık dolar dolu oluşu da unutulmamalı. Net parasal döviz pozisyonu, KKM ve Silopi Elektrik’teki payların satış hakkı (geri alınmış payları da düşününce) hisse başı yaklaşık 0.21 dolar.

https://tr.tradingview.com/chart/?symbol=GSDHO%2FUSDTRY

3. şirket için en önemli şey bence tabi nakit akışının düzenli olması kar üretmesidir kambiyo karı beni ilgilendirmiyor esas faliyet karı önemlidir
    gördüğüm kadarı ile şirket
    gsdbank ve faktoring işinden
    bir de gsddenizcilik işinden kar üretiyor agırlıklı gemi işinden kar üretiyor olası bir reseyon vs ile navlun fiyatları düşerse karlılık nasıl etkilenir piyasa kambiyo hesabı yapmıyor gözüküyor

bir de 2016 dan sonra 2017 2018 2019 2020 2021 de neden temettü ödememiş gördüğüm kadarı ile 5 yıl temettü ödememiş 2022 de ödemiş

yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Noname34 Yazıyı Oku
    şirket için en önemli şey bence tabi nakit akışının düzenli olması kar üretmesidir kambiyo karı beni ilgilendirmiyor esas faliyet karı önemlidir
    gördüğüm kadarı ile şirket
    gsdbank ve faktoring işinden
    bir de gsddenizcilik işinden kar üretiyor agırlıklı gemi işinden kar üretiyor olası bir reseyon vs ile navlun fiyatları düşerse karlılık nasıl etkilenir piyasa kambiyo hesabı yapmıyor gözüküyor

bir de 2016 dan sonra 2017 2018 2019 2020 2021 de neden temettü ödememiş gördüğüm kadarı ile 5 yıl temettü ödememiş 2022 de ödemiş

yatırım tavsiyesi değildir.
    Kambiyo karı / zararı hesabı yapmak istenmiyorsa o zaman F/K değil FD/Favök bakılır. F/K’da kambiyo karı veya zararına bakılmayan hisse normalde olmaz. F/K değil de FD/Favök bakılsa şirket daha ucuz görünür çünkü son 1 yılda çok güzel faaliyet karı var ve net nakit pozisyonu çok güçlü. Söyledikleriniz içinde bence tek geçerli nokta, navlunların düşüşü ve daha da düşmesi ihtimali. Aslında mevcut seviyeler yine güzel ama vadeliler kötü.

Bu arada şimdiye kadar çoğu şirket stok karları ile iyi bilanço açıkladı. Mesela Trcas’ın karının çoğu stok karından geliyor ve stok karı, hem nakit akışını bozar hem de fazladan vergi vermenize neden olur. Ama bilanço sonrası uçtu. Navlunlar mevcut seviyelerde kalsa nakit akışı bakımından Gsdho, elektrik üretim şirketleri, perakendeciler vs hariç hepsine koyar geçer ama tek bir sıkıntısı var o da navlun vadelileri kötü. Navlun vadelileri iyi olsa Gsdho için olumsuz bir nokta göremiyorum şahsen.
    Son düzenleme : meteor78; 02-09-2022 saat: 23:33.

5.  Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Kambiyo karı hesabı yapmak istenmiyorsa o zaman F/K değil FD/Favök bakılır. Kambiyo karı veya zararına bakılmayan hisse normalde olmaz. F/K değil de FD/Favök bakılsa şirket daha ucuz. Söylediklerinizden navlunların düşüşü ve daha da düşmesi ihtimali Gsdho için asıl can sıkıcı nokta. Aslında mevcut seviyeler yine güzel ama vadeliler kötü.
    bence burada en önemli konu neden 2016-2022 arası temettü yok eger düzenli kar üretiyorsa dövizi şunu bunu varsa neden temettü yok ,

temettü olmayan şirket spek istediği gibi oynar istediği degere getirir beslenme şekline göre ky nin kanını emer ...
    yatırım tavsiyesi değildir ....

6.  Alıntı Originally Posted by Noname34 Yazıyı Oku
    bence burada en önemli konu neden 2016-2022 arası temettü yok eger düzenli kar üretiyorsa dövizi şunu bunu varsa neden temettü yok ,

temettü olmayan şirket spek istediği gibi oynar istediği degere getirir beslenme şekline göre ky nin kanını emer ...
    yatırım tavsiyesi değildir ....
    Düzenli kar ettiği iddası yok ki, denizcilik tarafı 2021 Mart - Nisan gibi kar etmeye başladı. Ben Gsdho özelinde çok düşünüp neden bu hisse gitmiyor diye çok kafa yordum, Sahol’de banka var dedim ondan gitmiyor, ondan bir tık daha pahalı olan Gsdho için neden bulamamıştım. Ondan sonra zaten 2.5-5 hareketini yaptı. Şimdi neden gitmiyor diye soran olsa patron ve tahtaya özel faktörler hariç sadece Navlun vadelilerinin kötü olması derim. Mevcut Navlun fiyatları ile hala güzel nakit akışı var. Net kar marjı %40-50 gibi. Stok zararı yazma ya da stok karı yazıp fazladan vergi verme ve nakit akışının bozulması riski yok, kiradan para kazandığı için iş riski yok, ihracatçıların aksine parite düşüyor derdi yok, finans tarafı her çeyrek stabil kazanıyor, borcu çevirebilir mi finansmana ulaşabilir mi derdi yok.

7.  Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Düzenli kar ettiği iddası yok ki, denizcilik tarafı 2021 Mart - Nisan gibi kar etmeye başladı. Ben Gsdho özelinde çok düşünüp neden bu hisse gitmiyor diye çok kafa yordum, Sahol’de banka var dedim ondan gitmiyor, ondan bir tık daha pahalı olan Gsdho için neden bulamamıştım. Ondan sonra zaten 2.5-5 hareketini yaptı. Şimdi neden gitmiyor diye soran olsa patron ve tahtaya özel faktörler hariç sadece Navlun vadelilerinin kötü olması derim.
    enflasyonu göz önüne almakta fayda var dedim ya temettü en büyük sıkıntı , bir de gördüğüm kadarı ile dolar grafiğinde spek ky nin kanını emerek besleniyor buna indir çıkar indir metodu da diyebiliriz çıkar ver indir al çıkar ver indir al .... bu döngüyü izlemeye aldım sadece .... yolunuz açık olsun yatırım tavsiyesi değildir ...

8.  Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Kambiyo karı / zararı hesabı yapmak istenmiyorsa o zaman F/K değil FD/Favök bakılır. F/K’da kambiyo karı veya zararına bakılmayan hisse normalde olmaz. F/K değil de FD/Favök bakılsa şirket daha ucuz görünür çünkü son 1 yılda çok güzel faaliyet karı var ve net nakit pozisyonu çok güçlü. Söyledikleriniz içinde bence tek geçerli nokta, navlunların düşüşü ve daha da düşmesi ihtimali. Aslında mevcut seviyeler yine güzel ama vadeliler kötü.

Bu arada şimdiye kadar çoğu şirket stok karları ile iyi bilanço açıkladı. Mesela Trcas’ın karının çoğu stok karından geliyor ve stok karı, hem nakit akışını bozar hem de fazladan vergi vermenize neden olur. Ama bilanço sonrası uçtu. Navlunlar mevcut seviyelerde kalsa nakit akışı bakımından Gsdho, elektrik üretim şirketleri, perakendeciler vs hariç hepsine koyar geçer ama tek bir sıkıntısı var o da navlun vadelileri kötü. Navlun vadelileri iyi olsa Gsdho için olumsuz bir nokta göremiyorum şahsen.
    Deniz taşımacılığı endeksine uzun dönemli bakınca hala 2021 öncesinin çok üzerinde,2021 dünya ticareti canlanırken petrol ve diğer emtia fiyatlarında aşırı yükselişler.konteyner sorunu vb.gemi taşıma ücretlerini de aşırı yükseltti,belki yavaşlama etkisiyle artık normalleşiyor.Bu arada yaşlanan gemilerin ayrılması,gemi yapım maliyet artışından yeni siparişlerin ve katılımların azalması dünya ticaretinin yavaşlamasına rağmen deniz taşımacılık ücretlerindeki baskıyı azaltıyor.GSD görece genç filoya sahip,finansal yapısı da çok güçlendi avantajlı..

Sayfa 248/425 İlkİlk ... 148198238246247248249250258298348 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •