Artan

187,00 10 18:10
243,20 10 18:10
3,52 10 18:10
112,20 10 18:10
24,86 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

1,23 -10.22 18:10
16.650,00 -10 18:10
50,40 -10 18:10
88,20 -10 18:10
5,22 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.239.969.123,70 18:10
9.040.503.149,50 18:10
8.606.593.889,00 18:10
7.631.812.223,41 18:10
7.471.303.136,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 25/157 İlkİlk ... 1523242526273575125 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 193 - 200 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1. Temettü vermeyen senedi taşımam için çok özel bir sebebi olmalı, hele ki bizimki gibi bir borsada.
    Yok karı bünyesinde tutarmış da yok karlı yere yatırım yaparmış da bunlar yanılsamadır. Yıllarca kar eder, dağıtmaz gün gelir bir bakmışsınız o paralar buhar olmuş gitmiş.

Bir de tersi var tabi, sürekli zarar eder ya da güdük karlar eder ama ne hikmetse bir türlü şirket iflas da etmez. Bu şirketin de aynı şekilde ne yaptığı gayet açıktır aslında.

2. Arkadaşlar bilmeyenler için Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği Başkanı Arif Ünver Hocam temettü konusunda mükemmel bir bilgi birikimine sahip. YouTube dan videolarını mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Birde 2 tane kitabı var e-kitap şeklinde ve ücretsiz. Kitapların adları : Borsadan Uygarlığa ve Borsa Okulu.
    http://arifunver.com.tr
    Adresinden ücretsiz indirebilirsiniz. Atlara inince kitaplar başlığında Görebilirsiniz

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    EVET BÖYLE BİR FİKRİM VAR

Bir konu başlıgı accagım yakında agırlıklı olarak hisse senedi olacak aynı zamanda bir web sitede aççacağım.

Hem formdan hem web sitede uzerınden dileyen istediği bilgiyi arayıp ogrenebilecek analizleri görebilecek.

Değineceğim konular sınırlı değil malesef.

kategorıilerimi sıralayayım

CANLI BORSA

Ekonomi Haberleri Ekonomi Haberleri
    Bilgi Grafikleri Ekonomik Bilgi Grafikleri
    Altın / Petrol Altın ve Petrol Haberleri
    Viop Duyurular Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Duyuruları

ANALİZ Hisse, Viop, Borsa Analizleri

Borsa AnalizBist-100 Analizlerimiz
    Hisse Öneri / Analiz Hisse Analizlerimiz
    Model Portföy Kucuk Yatirimci Portföy Sepetimiz
    Viop AnalizViop Analizlerimiz

DİĞER Diğer Yatırım Araçları

Algoritmik TradeOtomatik Alım Satım Sistemleri
    Mevduat Yatırımı Faiz Yatırımı Oranları
    Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) BES Analiz, Fon Seçimi Avantajları
    Emlak Yatırımı Konut Sektörü, Analizleri

EĞİTİM – 1. Bölüm Eğitim

Borsa Eğitimi Borsanın En Temel Bilgileri
    Temel Analiz Borsa’da Bilanço Analizi
    Teknik Analiz Borsa’da Teknik Analiz

EĞİTİM – 2. Bölüm Eğitim

Viop Eğitimi Viop Temel Bilgileri
    Veri Terminalleri Veri Terminalleri Hakkında Bilgiler
    Algoritmik Trade Eğitim Otomatik Alım Satım Programları

EĞİTİM – 3. Bölüm Eğitim

Ekonomi Sözlüğü A’dan Z’ye Ekonomik Sözlük
    Hesaplama Araçları Ekonomik Terim Hesaplama Araçları
    Yatırımcı Hakları Haklarınızı Öğrenin!

TESTLER

Borsa hisse viop vb tüm konular hakkında eğlenceli testler bilginizi sınama testleri.

YATIRIM Farklı Yatırım Alanları

Bitcoin Geleceğin Para Birimi
    Network Marketing Ağ Pazarlama Sistemleri
    İş Fikirleri / Fırsatları Yeni İş Fikirleri, Girişimcilik

İNTERNET O Artık Heryerde

İnternet Oyunları Oyun Oynayarak Para Kazanmak mı ?
    Makale Yazarlığı Yazı Yazarak Kazanç Sağlamak
    İnternetten Para Kazanmak Modern Çağın Yeni İş Kolu

GOOGLE O Bir Dünya Devi

Web Site Yapmak Web Siten Olsun İster miydin ?
    Google Adsense Google Reklamları ile Para Kazanmak
    Youtuber Olmak Tek Yapman Gereken Video Çekmek

BENİM İÇİN YORUCU OLACAĞI KESİN ANCAK BU VE BUNUN GİBİ YATIRIM ALANLARINI KEŞFETMEK VE PARA KAZANMAK HEPİMİZİN TEMEL AMACIDIR. BENDE TUM BU KONULARLA İLGİLİ BİLGİLERİMİ DİĞER TÜM ARKADAŞLARIMLA PAYLAŞMAK İSTİYORUM.

BU İŞLER BENİM İÇİN BİRER HOBİ EĞLENCELİ VE ZEVKLİ OLACAK...

Guzel bir hizmet olur Erhan Bey, yakisir. Ancak, sadece hisse senetleriyle baslarsaniz bence daha faydali olabilirsiniz. Mesela 30 tane senet secip, adam gibilerden tabii ki, bunlari iki sene takip etseniz ve guzel bir basari yakalasaniz...Arkasindan da ozel ders vermeye baslar, siz de para kazanirdiniz.... Iyi de olurdu hakikaten.

Ama yukarida saydiklarinizin hepsini tek basiniza gerceklestirmeye kalkarsaniz, bence cuvallarsiniz. Orada en az 5 kisilik full-time is var, eger dogru anladiysam...

Saglicakla,

freesky

4.  Alıntı Originally Posted by freesky Yazıyı Oku
    Guzel bir hizmet olur Erhan Bey, yakisir. Ancak, sadece hisse senetleriyle baslarsaniz bence daha faydali olabilirsiniz. Mesela 30 tane senet secip, adam gibilerden tabii ki, bunlari iki sene takip etseniz ve guzel bir basari yakalasaniz...Arkasindan da ozel ders vermeye baslar, siz de para kazanirdiniz.... Iyi de olurdu hakikaten.

Ama yukarida saydiklarinizin hepsini tek basiniza gerceklestirmeye kalkarsaniz, bence cuvallarsiniz. Orada en az 5 kisilik full-time is var, eger dogru anladiysam...

Saglicakla,

freesky
    Yok artik ozel derse girmemde

Bunlarin hepsi zamanla olagan seyler diger basliklarin bir cogu guncelleme gerektirmeyen bilgiler borsa tarafi guncelleme sebebi ile zor olacak.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5. Egitim isinede degineyim beni az cok tanidi isen yaptigim yatirimlari referans gosteririm

Yani banka hesabimin fotografini ceker koyarim
    Zarar ettiysem de kar ettiysem de bunu gercek hesabimdaki portfoyumun resminden gosteririm

Eski topikten bilirsin. Yeni acacagim bu topikte boyle olacak referanssiz benchmarksiz is yapmayacagiz.

Tum analizlerimizi hisselerimizi hatta algoritma kazanc ve kayiplarini gosterecegiz.

Zaten benchmark yapmiyorsak duzgun is yapip yapmadigimizi nasil anlariz ki.

Topiklerde gezin kazanmayan adam yok ama ben daha portfoyunu sergileyen ikinci bir adam gormedim.

Dolayisiyla eger birine ozel ders vereceksem bu kisinin mutlak basariya ulasmasi gerekir yoksa aldigi egitim degersiz olur.

Bu sebeple boyle bir niyetim yok olsa bile.mutlak basari olmasi lazim.

Bu acacagimiz site ve topigin.en.temel amaci yatirimciya ucretsiz bilgi vermek bilincli bir yatirimci haline getirmek.

Yaptigimiz analizlerin getirilerini benchmark yaparak analizlerimizin dogrulugunu ispatlamak vbdir.

Boylece yaptigimiz analizlerin dogru olup olmadigini hem kendimiz hemde diger arkadaslar.goreceklerdir.

Bu hem benim.kendimi .gelistirmeme fayda hemde insanlara fayda saglayacaktir.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

6. Arkadaşlar pınar ette brüt 1.01 kuruş brüt temettü değilmi nette 0.85 alıcaz. Ayrıca erhan arkadaş eskilerden sayılır her temettümuhabbeti olduğunda büyüme karlılık artışı şirket mi yoksa temettü mi diye tercih yap deseler ilkini seçer.. Bist te temettü dağıtmayıp devamlı büyüme odaklı karını özsermayeye ekleyen şirketlerde var aklıma gelen bim Cola gibi.. Ama temettü yatırımcılıpı başka bi konu... Kendiside farkında olmadan BİR PİYASA ZAMANLAYICISI. Örneğin algoritmik bi hata sonucu Ford hissesi anlık 60 tl oldu elimizde 5000 lot var..kaçımız satar. Böyle bir örnekteki davranış karakteristiği aslında sizin yatırımcı karekteristiğinizdir..aslında temettü veren şirketler genelde büyüme odaklıdır..pazar payını artıramayan şirket büyüyemez..BURDA TEMETTÜ YATIRIMCILIĞINDAN BAHSEDİYOSAK EN AZ 20 YIL Bİ HİSSEYİ TUTMAK İSTİYORUZ DEMEKTİR..BEN WARREN AMCA GİBİ JİLET DE COLADA OLDUĞU GİBİ TEMETTÜ VERMESİN ŞİRKET BÜYÜSÜN BANA KAR DAĞITMASIN DİYEMEM.. Burası amerika değil...Her sene karımı almak paramı 7 8 sene amorti etmek isterim..yarın koçun bile hükümetle ters düşüp hisselere el konulmayacağının garantisi yok...o yüzden her sektörden en az 2 8-20 hisse arası farklı ailelerden sepet yapmak kafa rahatlatır..

7.  Alıntı Originally Posted by L Lawliet Yazıyı Oku
    Temettü yatırımı yapmayanlar bu başlıkta temettüyü kötülemeye devam etmese nasıl olur? Başka başlıklarda yatırım tarzınızla ilgili konuşsanız? Temettünün sizin için anlamı olmadığını anladık, ama biz devam etsek artık bu başlıkta normal konulara, haberlere?

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Aynen sıkıldık artık. Her gün aynı muhabbet. Bırakın yatırım tarzımızı konuşalım, bitmedi bu kısır tartışma. Sülük gibi yapıştılar konuya gitmiyorlar.
    Herkesten rica ediyorum, bu tür yazıları gördüğünüzde sol altta "Yönetimi Bilgilendir" butonuna basarak ilgili yazıları şikayet edin.
    Konuşmamız gereken; hangi firma temettü verimini arttırır, hangileri borcunu düzgün yapılandırdı, hangilerinin yatırımları var ve durumları ne gibi gibi konular olması gerekirken bakkal çakkal hesabıyla sayfalar doluyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Benim yoğun olarak takip ettiğim, temettü verimi yüksek ve temettüsü üzerinde, borçluluk oranı düşük ve borçları çevrilebilir, kısaca beğendiğim 3 hisse var.

ADANA, Güncel Brüt TV 13,21% F/K 8,4 PD/DD 2,9 Borç Oranı 16,66%
    CRDFA, Güncel Brüt TV 16,98% F/K 5,2 PD/DD 0,9 Borç Oranı 79,62%
    PETUN, Güncel Brüt TV 9,44% F/K 7,8 PD/DD 1,1 Borç Oranı 23,40%

Burada dikkat çeken Creditwest'in borçluluk oranıdır, çoğunluk bunun neresi düşük diyebilir. Ancak faktoring işi kredi alıp kredi verme işi olduğundan yoğun yabancı sermaye kullanımı normaldir. Hemen Garanti'nin borçluluk oranını kontrol ettim, 87,49% imiş onun da. Crdfa'nın diğer rasyoları bunu telafi ediyor bana göre.

Dünyada endekslerin ciddi yükselişleri sonrası onları da takip eden biri olarak ''acaba'' demiyor değilim. Bu yüzden çarpan analizine göre daha ucuz olan hisseleri daha defansif görüyorum. Olası bir düşüşe karşı yani.

Syg.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 25/157 İlkİlk ... 1523242526273575125 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •