Artan

187,00 10 18:10
243,20 10 18:10
3,52 10 18:10
112,20 10 18:10
24,86 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

1,23 -10.22 18:10
16.650,00 -10 18:10
50,40 -10 18:10
88,20 -10 18:10
5,22 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.239.969.123,70 18:10
9.040.503.149,50 18:10
8.606.593.889,00 18:10
7.631.812.223,41 18:10
7.471.303.136,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 25/691 İlkİlk ... 1523242526273575125525 ... SonSon
Arama sonucu : 5761 madde; 193 - 200 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Sayın temelreisim

Forumu esasında uzun zamandır genellikle akşamları olmak üzere okuyorum. Bu başlık özelinde sayın Maslak1 başta olmak üzere zaman zaman çok değerli paylaşımlar yapılıyor. Bunları daha yakından takip etmek için üye olmaya karar verdim. Yeni üye olunca da ilk mesaj sayısı haliyle 1 oluyor..

Deva, portföyde ağırlık olarak ikinci hissem. Şirket özelinde sektör satış rakamlarını öngörmek pek mümkün değil. Örneğin türk traktörde her ay satış ve üretim rakamları paylaşılması sebebiyle ciro ve net kar hesabı yapmak daha mümkün olmasına rağmen Deva'da bu durum mümkün değil. Haliyle geriye yeni ruhsat alan ilaçları ve marka tescillerini takip etmek kalıyor.
    Yeni ruhsat alan ilaçlar https://www.titck.gov.tr/dinamikmodul/85 adresinde, yeni marka başvuruları ise https://online.turkpatent.gov.tr/tra...ademark_search adresinde kamuya açık olarak paylaşılıyor.

Coseblar isimli ilacın yeni ruhsat aldığı paylaşım tarihi itibariyle foruma yazılmamış olduğu için paylaşmak istedim. Esasında ne ilacı olduğunu da araştırdım ama bulamadım, dolayısıyla ilacın birim fiyatı hakkında dahi bilgim yoktur.

Diğer ürünler ise turkpatent.gov.tr adresinde yeni marka başvurusu yapılmış olarak görülüyordu. Bu başvurulara yönelik şahsi görüşümü dile getirdim. Kimseye al, sat, tut ya da şu fiyata gidecek demedim, isteyen satar isteyen alır bu herkesin kendi fikridir

2.  Alıntı Originally Posted by ylyy Yazıyı Oku
    Sayın temelreisim

Forumu esasında uzun zamandır genellikle akşamları olmak üzere okuyorum. Bu başlık özelinde sayın Maslak1 başta olmak üzere zaman zaman çok değerli paylaşımlar yapılıyor. Bunları daha yakından takip etmek için üye olmaya karar verdim. Yeni üye olunca da ilk mesaj sayısı haliyle 1 oluyor..

Deva, portföyde ağırlık olarak ikinci hissem. Şirket özelinde sektör satış rakamlarını öngörmek pek mümkün değil. Örneğin türk traktörde her ay satış ve üretim rakamları paylaşılması sebebiyle ciro ve net kar hesabı yapmak daha mümkün olmasına rağmen Deva'da bu durum mümkün değil. Haliyle geriye yeni ruhsat alan ilaçları ve marka tescillerini takip etmek kalıyor.
    Yeni ruhsat alan ilaçlar https://www.titck.gov.tr/dinamikmodul/85 adresinde, yeni marka başvuruları ise https://online.turkpatent.gov.tr/tra...ademark_search adresinde kamuya açık olarak paylaşılıyor.

Coseblar isimli ilacın yeni ruhsat aldığı paylaşım tarihi itibariyle foruma yazılmamış olduğu için paylaşmak istedim. Esasında ne ilacı olduğunu da araştırdım ama bulamadım, dolayısıyla ilacın birim fiyatı hakkında dahi bilgim yoktur.

Diğer ürünler ise turkpatent.gov.tr adresinde yeni marka başvurusu yapılmış olarak görülüyordu. Bu başvurulara yönelik şahsi görüşümü dile getirdim. Kimseye al, sat, tut ya da şu fiyata gidecek demedim, isteyen satar isteyen alır bu herkesin kendi fikridir
    sayın ylyy, ilk yazdığınızda bu ilacı ben de 3-5 dk vakit ayırıp bulmaya çalışmıştım. Yoğunluktan vazgeçmiştim. Şimdi tekrar baktım. Deva'nın geliştirdiği her ürünü, ruhsatı vb potansiyel bakımından anlamaya çalışıyorum. bu sayede bir UV yatırımcı olarak neyi beklediğimi anlamış oluyorum.. bir bakıma; bu durum, sabrımı ıslah etmeme yardımcı oluyor. ayrıca, ileriye doğru bakarken görüş mesafemi uzatmış oluyorum. özellikle, küresel ciro sırlamasında üstlerde yer alan bir ürünü geliştirmişse (molekülü sentezlemeyi başarmışsa) o ürüne dair potansiyeli anlamaya daha çok vakit ayırıyorum. genel bakışımı anlatmak istedim.

bu ürünle ilgili durum şudur:

Deva'da İnbroxa adlı bir ürün var. molekül adı, İndakaterol maleat. bu ürün piyasada novartis ve farmanovada da ruhsatlı.. novartis artık ithal etmiyor.

Deva'nın bir de Sebraler adlı bir ürünü var. Onun da molekül adı, Glikopironyum bromür'dür. Bu ürün de, Deva dışında; Sandoz (Novartis'in jenerik firmasıdır) ve Farmanovada var..

Her iki ürün de KOAH tedavisinde kullanılıyor. Deva, Inbroxa ruhsatını 2020de almış, Sebraler ise 2019da..

Şİmdi ise, Deva şunu yapmış: bu 2 molekülü tek bir ilaçta birleştirmiş..

Bunun neden yapıyor? her 2 ürünü de hastaya ayrı ayrı sunabilecekken, neden 2 molekülü tek kutuda (ve hatta belkide kapsülde; bu kısmı öğrenemedim) birleştiriyor?

Burda, zaman zaman medikal fayda, hasta açısından kullanım kolaylığı vb gibi sebepler oluyor. Ancak, jenerik firmalar bu kombine ürünleri çok seviyor. çünkü, bu durum jenerik firma için bir olumlu anlamda bir farklılaşma noktasıdır, olumlu anlamda ayrışma konusudur. Şampuancıların, "ikisi bir arada" (şampuan + saç kremi) veya beyaz eşyacıların hem yıkayan hem kurutan makinaları gibidir. hem ağrı kesen hem de ateş düşüren ilaçlar gibidir..

Böyle olunca hastaya kullanım kolaylığı dışında ne oluyor?

1-hekim, kullanım kolaylığı için (belliki bu ürünün birlikte kullanılmasının tedavi uygulamarında yeri var, yoksa birleştirilmesine sağlık bakanlığı kesinlikle ruhsat vermezdi) bu ürünü reçetelemeyi tercih ediyor. diğer tekli rakipleri ayrı ayrı tercih etmiyor..
    2-hekim, devanın bu ürününü reçetelediğinde eczane, sadece devanın ürününü vermek zorunda kalacak; "muadili vereyim" diyemeyecek.. çünkü piyasadaki tek kombine ürün devanın ürünü (henüz....).

fiyatını vb göremedim ama fiyat, 2 tekli molekülün günlük tedavi maliyetinden fazla olamaz. mevzuatta böyle bir üst sınır var.. ama eğer ki 2 molekülü aynı kutuda değil de aynı kapsül veya tablette, tozda birleştirdi ise, orda fiyat konusu farklı işleyebilir. o kısmını bilmiyorum..

aramızda solunum konusunda uzman hekim ortağımız varsa, medikal değerlendirmeyi vs daha doğru yapabilir.

bu ürünün alabileceği pazar payı ve ana pazar büyüklüğünü kestiremiyorum..

3. Zyndebirgun, zyndehealth, zyndevitamins, zyndeyasam, zyndekal, zynde vit c + 1000 isimli ürünler vitamin ürünleri olduğu izlenimi veriyor. Bu tarz ürünler gittikçe popülerleşmekte, ancak e-ticaret vs ile ürünlere ulaşım çok kolay olduğundan marka algısı yerine fiyat performans ürünlere yönelim daha yoğun. Eğer şirket tarafından reklamı etkin yapılırsa kısa vadede olmasa bile orta-uzun vadede favöke ve net kara çok ciddi katkı yapabilir, şirket tarafından yapılan diğer yeni yatırımları ve yurtdışı şirket kurulumları düşünülünce 2025 sonrası farklı bir boyuta geçilebilir. YTD.

4. Telegram gruplarında
    Pazarlanmış
    Buyur bi de burdan yak
    Bi de bu yeni gelenler satsın diye beklrtirse vay bizim halimize
    -Hee inşallah
    Bu gurupçularda sınırsız para vardır alır götürürler, ben de çıkarım
    Yıllardır hamallığını yaptık
    Lakin bu tahta sahiplerinde sınırsız para
    Sınırsız lot var
    Alıştaki paraları silip alışı boşaltıp
    Habire aşağı basarlarsa, gurupçuların 10 dakka nefesi yetmez
    Öyle bireysel guruplar, pazarlayalım uçuralım öyle sığ tahta değil
    Ben de diyorum sayfa niye bi anda şenlendi yine
    Sayınlar, ilaçlar, ruhsatlar, jenerikler havada uçuşuyo
    Neyse, gurupçular umarım başarırısınız biz de çıkıp gideriz, bize de bi faydanız olur
    Zaten kuşlu sitede Temel analistçiler reklam etmiş, trende binlerce küçük bireysel vardı
    Çok zor Lakin binlerce yeni bireysel daha varken kopar gidersek büyük iş başarmış olursunuz)))
    Hee sizler yüzünden bi yıl daha bekletirse çok sayarım o da ayrı
    Yatırım tavsiyesi değildir
    Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir

5. https://www.reuters.com/markets/euro...es-2022-01-20/

potansiyel satış gündeme geldiğinde bu işlem de bizim için işlem çarpanları bakımından emsal olabilecek nitelik (Zentiva'nın iş alanı) ve nicelikterdir (Zentiva'nın cirosu). Polpharma - Zentiva işlemi henüz gerçekleşmemiş; müzakere aşamasındadır..

Yakın vadede gerçekleşmiş bir diğer emsal işlem Pharmathen satışı idi (bu başlıkta yazılmıştı)..

Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    https://www.reuters.com/markets/euro...es-2022-01-20/

potansiyel satış gündeme geldiğinde bu işlem de bizim için işlem çarpanları bakımından emsal olabilecek nitelik (Zentiva'nın iş alanı) ve nicelikterdir (Zentiva'nın cirosu). Polpharma - Zentiva işlemi henüz gerçekleşmemiş; müzakere aşamasındadır..

Yakın vadede gerçekleşmiş bir diğer emsal işlem Pharmathen satışı idi (bu başlıkta yazılmıştı)..
    Sn Maslak1,
    Zentiva ile çok da emsal olabilecek gibi gözükmüyor , yanılıyor muyum bilmiyorum ama zentiva nın finansallarına ulaşamadım ama sadece çalışan sayısından yola çıkarsak Zentivanın 4.700 çalışanı var , devanın 2.300 . Yani 2 katı büyüklük var , daha önce aynı büyüklükte olan pharmathen için de 2 mia usd değer için , zentivada 4 mia usd değer biçilmesi normal , ben devayı değerini 2 mia usd olarak düşünüyorum.
    Saygılarımla

7.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Sn Maslak1,
    Zentiva ile çok da emsal olabilecek gibi gözükmüyor , yanılıyor muyum bilmiyorum ama zentiva nın finansallarına ulaşamadım ama sadece çalışan sayısından yola çıkarsak Zentivanın 4.700 çalışanı var , devanın 2.300 . Yani 2 katı büyüklük var , daha önce aynı büyüklükte olan pharmathen için de 2 mia usd değer için , zentivada 4 mia usd değer biçilmesi normal , ben devayı değerini 2 mia usd olarak düşünüyorum.
    Saygılarımla
    sayın value investor,

"... çarpan bakımından.." emsal olduğunu belirtmiştim. Örnek; ebitda çarpanı, ciro çarpanı, pipeline bilgisi, 2 firmanın yetkinliklerinin karlılaştrılarak değerleme yapılması.. fiyatlamada mutlaka en değerli konu indirgenmiş nakit akımları hesabı olur.. ayrıca, yakın zamanda gerçekleşmiş emsal işlemlerdeki fiyat/favök, fiyat/ciro gibi çarpanlara da bakılır.. bistteki firmalarda fk üzerinden konuşulduğu gibi bakılır..

deva için 4 milyar USD tabi ki şimdiki finansallara göre uzaktır. şöyle bakmak lazım; devanın sürdürülebilir favök rakamı Zentivanın yarısı ise, diğer faktörler sabit/aynı kalmak kaydı ile, fiyatı da Zentivanın yarısı olur.

8.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    sayın value investor,

"... çarpan bakımından.." emsal olduğunu belirtmiştim. Örnek; ebitda çarpanı, ciro çarpanı, pipeline bilgisi, 2 firmanın yetkinliklerinin karlılaştrılarak değerleme yapılması.. fiyatlamada mutlaka en değerli konu indirgenmiş nakit akımları hesabı olur.. ayrıca, yakın zamanda gerçekleşmiş emsal işlemlerdeki fiyat/favök, fiyat/ciro gibi çarpanlara da bakılır.. bistteki firmalarda fk üzerinden konuşulduğu gibi bakılır..

deva için 4 milyar USD tabi ki şimdiki finansallara göre uzaktır. şöyle bakmak lazım; devanın sürdürülebilir favök rakamı Zentivanın yarısı ise, diğer faktörler sabit/aynı kalmak kaydı ile, fiyatı da Zentivanın yarısı olur.
    Sevgili Maslak 1 kardeşim o halde söylenenler üzerinden iz sürersem ortaya çıkan beher hisse değeri 10 usd olarak ortaya çıkmış oluyor yani,yanılıyormuyum?Sevgi ve saygılarımla...ytd tahmindir

Sayfa 25/691 İlkİlk ... 1523242526273575125525 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •