Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 251/300 İlkİlk ... 151201241249250251252253261 ... SonSon
Arama sonucu : 2468 madde; 2,001 - 2,008 arası.

Konu: ARDYZ - ARD Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Hocam tamam gosteriyorlar ama ardyz gibi tamamini genel yonetim giderleri icerisinde gosteren yok.

Mesela sizin dediginiz krontun 6 aylik amortisman gideri 29 mln tl ama bunun sadece 5.3 mln tl si genel yonetim giderleri icinde. Baska sirketlerede baktim bazilarinda genel yonetim giderleri icinde amortisman gideri çok az bazilarinda ise hiç yok. Sizde inceleyebilirsiniz.

Amortisman gideri yapisi itibariyle nakit çıkışı gerektirmeyen bir gider türüdür ama bu genel yonetim giderinin icine yazilirsa nakit çıkışı olmus gibi favok rakaminı etkiler.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Siz haklısınız diğerlerinde tamamını değil bir kismini göstermişler Genel Yönetim giderleri başlığında..

Hatta Ardyz 1.ceyrek bilancosuna göz attım orda nasıl yansitmislar diye..
    Orda da toplam amortisman 63 milyonmus. 19 milyonunu yansitmislar Genel yön.gideri olarak.

Şirkete sormak lazım o zaman bu durumu neden bu şekilde..

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..

2.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Hocam tamam gosteriyorlar ama ardyz gibi tamamini genel yonetim giderleri icerisinde gosteren yok.

Mesela sizin dediginiz krontun 6 aylik amortisman gideri 29 mln tl ama bunun sadece 5.3 mln tl si genel yonetim giderleri icinde. Baska sirketlerede baktim bazilarinda genel yonetim giderleri icinde amortisman gideri çok az bazilarinda ise hiç yok. Sizde inceleyebilirsiniz.

Amortisman gideri yapisi itibariyle nakit çıkışı gerektirmeyen bir gider türüdür ama bu genel yonetim giderinin icine yazilirsa nakit çıkışı olmus gibi favok rakaminı etkiler.

Favok e amortisman gideri ekleniyor, baştan amortisman çıkarıldığı için.

Yazılım firmasında bu kadar amortisman olması da tuhaf.

Çalışan sayısı 739 olmuş. 6 ay önce 187 kişiymiş.
    Asla yatırım tavsiyesi olamaz

3.  Alıntı Originally Posted by kazankazan Yazıyı Oku

Sene başında aldığı 600 milyonluk iş ile birlikte 500 kişi aldılar.Bu yeni aldıkları 500 kişi bu işe özel aldiklari elemanlar.Çalisan sayısi o yüzden aniden yükselmis gözükmekte..

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..

4.  Alıntı Originally Posted by kazankazan Yazıyı Oku

Gelistirilen yazılım ürünleri, maddi olmayan duran varlıkta gösteriliyor. Muhtemelen onların amortismanıdır.

Tıpkı maddi duran varlıklarda olduğu gibi maddi olmayan duran varlıkların maliyetlerinin yıllara sistematik bir şekilde dağıtılması işlemi amortisman olarak ifade edilir.

5. Acaba amostisman olarak yazdığı duran varlıkların kullanım süresi dolduğu için bu şekilde yazmış olabilir mi?İlk aklıma gelen bu oldu ama bu da pek mantıklı değil çünkü zaten amortisman belli yıllara yayarak kademe kademe gider olarak muhasebelestiriliyor.Bir daha niye tek kalemde gider yazsın..

Yada vergisel acidan bu şekilde gösterip bir avantaj mi elde etmiş oluyor şirket?

Son düzenleme : Eagle24; 07-09-2024 saat: 13:21.

6. Aslinda tam olarak emin olsmasamda mantıken düşününce amortisman giderlerinin smm veya g.yonetim giderleri içerisinde gosterilmesinin favök rakamini cokta degistirmeyecegi kanaatine vardim.

A. giderleri smm icinde gisterilseydi brut kar marji daha düşük cikacakti ama favök yine ayni olacaktı diye düşünüyorum.

Bu düşüncem dogruysa burayi boşuna mesgul ettim dostlar kusura bakmayın.

7.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Aslinda tam olarak emin olsmasamda mantıken düşününce amortisman giderlerinin smm veya g.yonetim giderleri içerisinde gosterilmesinin favök rakamini cokta degistirmeyecegi kanaatine vardim.

A. giderleri smm icinde gisterilseydi brut kar marji daha düşük cikacakti ama favök yine ayni olacaktı diye düşünüyorum.

Bu düşüncem dogruysa burayi boşuna mesgul ettim dostlar kusura bakmayın.

Evet favok değişmez.

8. genel yönetim giderleri ilk çeyrekte 47 ikinci çeyrekte 141 milyon. bu ne demek anlamadım.32 yıllık borsacıyım ben böyle rezalet bilanço görmedim. 2023 yılı genel kurulunda yönetim kurulubu üyelerine yapılan zam açıklanır,ilk çeyrek ve diğer çeyreklerde bu gider kalemi aynı seyreder. bunlar ilk çeyrekten sonra yönetimkurulu üyelerine demek Yuzde 200 zam yapmışlar ya da yönetim kurulu üye sayısını 3 kat artırmışlar.bu rezilliği hiçbişey örtmez.Allah belalarını versin. çalıştıkları boşa gidiyor,ciro miro hikaye. kendi ceplerine çalışıyorlar.
    Borsada üstatdım Rahmetli özdemir abim her zaman şunu derdi. bir şirketin patronu adam olmadıktan sonra o hisseye asla yatırım yapma. eee büyük lafı dinlemezsem olacağı budur. bu hissede bekleyenlere Allah sabırlar versin.

Sayfa 251/300 İlkİlk ... 151201241249250251252253261 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •