Sayfa 2511/7020 İlkİlk ... 151120112411246125012509251025112512251325212561261130113511 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 20,081 - 20,088 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Atlantic Records’in kurucu kardeslerinden Nasuhi Ertegun’un olum yildonumu (15 Temmuz 1989)

2. Amerikali trash metak grubu Overkill, 7.studyo albumu (Wide Fucking Open) W.F.O.'yu 15 Temmuz 1994'de Atlantic Records etiketiyle piyasaya surdu.

3. Italyan moda tasarimcisi Gianni Versace'nin olum yildonumu (15 Temmuz 1997)

4. Silili roman, kisa hikaye, deneme yazari ve sair Roberto Bolaño’nun olum yildonumu (15 Temmuz 2003)

"Daha gec bir saatte baska sairler de geldi, bazilari damardan gercekci, bazilari degil, gurultu patirti cekilmez oldu. Bir ara, masamiza yaklasan her tuhaf yaratikla cene calan Belano ve Lima'nin beni unuttuklarini dusundum, ama sabaha karsi ceteye katilmak isteyip istemedigimi sordular. 'Grup' ya da 'hareket' demediler, cete dediler, bu da hosuma gitti. Elbette isterim, dedim. Cok kolay oldu. Iclerinden biri, Belano, elimi SIKTI, artik onlardan biri oldugumu soyledi, sonra da rencber sarkisini soyledik. Hepsi bu kadar. Sarkinin sozleri kuzeyde kayiplara karismis koylerden ve bir kadinin gozlerinden bahsediyordu. Sokakta kusmaya baslamadan once sarkidaki kadinin Cesàrea Tinajero mu diye sordum. Belano ve Lima yuzume baktilar, artik damardan gercekci oldugumdan hic kuskulari kalmadigini, hep beraber Latin Amerika siirini degistirecegimizi soylediler. Sabah saat altida bir taksiye binip Lindavista mahallesindeki evime geldim. Bugun universiteye gitmedim. Butun gun odama kapanip siir yazdim." Vahsi Hafiyeler

"Più tardi arrivarono altri poeti, alcuni realvisceralisti, altri no, e la baraonda divenne impossibile. Per un attimo pensai che Belano e Lima si fossero dimenticati di me, occupati com'erano a parlare con ogni genere di personaggio stravagante che si avvicinasse al nostro tavolo, ma quando cominciò ad albeggiare mi chiesero se volevo far parte della banda. Non dissero "gruppo" o "movimento", dissero banda e questo mi piacque. Naturalmente, dissi di sì. Fu molto semplice. Uno di loro, Belano, mi strinse la mano, disse che ormai ero dei loro e poi cantammo una canzone ranchera. Questo fu tutto. Il testo della canzone parlava dei villaggi sperduti del nord e degli occhi di una donna. Dopo essere uscito a vomitare in strada gli domandai se fossero gli occhi di Cesárea Tinajero. Belano e Lima mi guardarono e dissero che senza dubbio ero un realvisceralista a tutti gli effetti e che insieme avremmo cambiato la poesia latinoamericana. Alle sei del mattino presi un altro taxi, questa volta da solo, che mi portò fino a Lindavista, dove abito. Oggi non sono andato all'università. Ho passato tutto il giorno chiuso in camera a scrivere poesie."

5. Owen Wilson, Vince Vaughn, Rachel McAdams'in rol aldigi komedi Davetsiz Capkinlar (Wedding Crashers), 15 Temmuz 2005'te Amerika, Kanada ve Irlanda'da vizyona girdi.

6. 1474 yilinda ilk yayinlanan kitap olan Troya Oykuleri'nin (The Recuyell of the Historyes of Troye) bir kopyasi, 15 Temmuz 2014'de Londra Sotheby's'de yapilan muzayedede 1,082,500 pounda satildi.

7. New Line Cinema, Finn Wolfhard, Bill Skarsgård, Jessica Chastain'in rol aldigi korku filmi It Chapter Two'nun yeni posterini yayinladi.

8. Skyitalia, Roma Imparatorlugu'nun dogusunu konu alan Romulus dizisinin cekimlerine basladi.

Uzun yillar Akdeniz cevresinde hukum suren, Kavimler Gocu'yle baslayan karisikliklardan sonra dogu ve bati olmak uzere ikiye ayrilan Roma Imparatorlugu'nun dogusunu konu alan Romulus dizisi icin hazirliklar surerken, diziden ilk gorseller yayinlandi.

Matteo Rovere'nin yaraticiligini ustlendiği dizinin dili Ingilizce olmayacak, oyuncular artik kullanilmayan Latince dilinde konusarak rollerini canlandiracaklar.

https://www.wired.it/play/television...oto-set-serie/

Sayfa 2511/7020 İlkİlk ... 151120112411246125012509251025112512251325212561261130113511 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •