haftaya artık kısmetse son dakikalarda önce aldı sonra verdi iyi akşamalr
haftaya artık kısmetse son dakikalarda önce aldı sonra verdi iyi akşamalr
KAP : Borsa İstanbul A.Ş. Duyurusu
VOLATİLİTE BAZLI TEDBİR SİSTEMİ (VBTS)
Sermaye Piyasası Kurulunun ilgili kararları uyarınca, Borsamız Pay Piyasasında işlem gören pay senetlerinde, işlemlerin adil ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesinin sağlanması ve yatırımcıların aşırı volatilitenin getirdiği risklerden korunmaları amacıyla bir tedbir sistemi geliştirilmiştir.
25/09/2017 tarihinden itibaren uygulanacak tedbir sistemi kapsamında; gerekli koşulların oluşması halinde ilgili pay senedinde 15 gün süreyle birinci tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri, birinci tedbir uygulanan pay senetlerinde volatilitenin devam etmesi durumunda ise 15 gün süreyle ikinci tedbir olan "Brüt Takas" tedbiri uygulanacaktır.
"Brüt Takas" tedbirinin getirilmesi durumunda, birinci tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri de "Brüt Takas" tedbirinin geçerli olduğu süre zarfında uygulanmaya devam edilecektir.
Tedbir alınmasını gerektiren koşulların oluşması durumunda; tedbir uygulanacak pay senedi ve tedbirin başlangıç tarihi ile tedbir süresi, ilgili tarihte piyasa kapandıktan sonra Borsamız tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurulacaktır.
**ÖNEMLİ
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Hisse senedinde işlem yapmak , alım satım yapmak yasaktır diyin olsun bitsin. Kapatalım borsa sayfasını işimize gücümüze bakalım. volalite dediği hacimse . ,İnsanlar tabiki alıp satacak. yıllardır bu SPK komedisi bitmedi. Hesapda borsayı destekliyoruz derler, ama paranın borsadan kaçması ve uzaklaşması için ellerinden geleni yaparlar.. işlem olması , hacim olması para girişini gösterir borsaya ve hisse senedine . Daha ne olsun borsaya girmeyen para ya faize, yada dövize kaçar . Bizde her gün daha da fakirleşiriz. Benim mantığım da bunların yaptığı işlere akıl sır ermiyor. Hangi akla yada çevreye hizmet ettikleri belli değil.Borsaya giren kara para bile dolaylı yoldan ekonemiye geri döner. Çünkü hayatını ilegal kara paradan kazanan insanlar , normal iş güç , istihdam yapacak işlerle uğraşmazlar . Borsa yada kısmen de olsa ,para kazanmak için , bir heyacanla bu paralarını getirirler. Tabi bu paralar el değiştirince , belk daha faydalı bir ele geçecek ve ekonemiye geri kazanılacak. Her ne şekilde olursa olsun, para girişini durduracak eylemlerden SPK kaçınması gerekirken , küçük yatırımcıyı korumak adına yapıyormuş bunları. Bizi korumayın biz istemiyoruz.![]()
Ayrıca volalitenin sınırı nedir? Garanti bankasında bir günde 700 milyon işlem olabiliyor. Bizim emkelde 30 milyon olsa kendi çapına göre çok büyük sayılır![]()
SPK Saçma sapan şirketleri borsaya açanları , bir masa sandalye içi boş ama , rakam üzerinde büyük gösterip. 1 TL lik kağıdı 10 TL ye çekip daha sonra hisseleri sattıktan sonra ortaklar hisse satıyor diye tekrar 0.50 kr lara dönen hisselerde , bu haberleri çıkaran ve organizasyonu dğzenleyenlerle uğraşsın.. Kendi beklentileri ve şirket içinden hiç bir bilgisi olmadığı halde , masumca kendi bilgisi altında alım-satım yapan insanlardan uzak durması gerekir.
Bizi ne bekliyor acaba haftaya diye sorsam ??üstadlar ne der acaba
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
''Dünden öğrenin, bugün için yaşayın, yarın için ümit edin'' A.E.
Metro da yüzde yüz bedelli kararı alındı..Ardından fiyat nominal değerine yani 1 tl ye geldi.Belki de 1 tl nin çok altına gelecek...Buraya neden yazdım...Emkel de çok eskiler var ve sermaye azaltımı yapmış zamanında.Soru şu ..Burada ki senaryo nedir..Ne yapmaya çalışıyor bu adamlar? Kepezmesut başta olmak üzere sizden yorum istiyoruz ki bizde başımıza gelecekleri bilelim![]()
Yer İmleri