Sayfa 252/359 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302352 ... SonSon
Arama sonucu : 2871 madde; 2,009 - 2,016 arası.

Konu: NATEN - Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret A.Ş.

1. Gece gelen bilançoyu sabah kısa süreli inceleyebildim.Bundan iyisi can sağlığı. Bilançonun bir cümle ile özeti bana göre esas faaliyet karının 1 yılda 85 mn dan 508 mn .a 6 kat artmasıdır.668 mn Yatırım faal. karını dışarda bırakarak bunu vurgulayabilirim.508 mn karın 126 mn uda müteahhitlik karı olup enerji karı kadar önemli olduğu görülüyor.

Gerisini yatırımcıların ve piyasanın takdirine bırakıyorum.

Burada yer alan bilgi, yorum ve öngörüler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

3. https://www.trthaber.com/haber/dunya...iz-657390.html

Naten Avrupada daha çok iş yapacak gibi görünüyor.

Aşağı doğru sürmeye başladılar. Tepki gelmedikçe veriyorlar. Bakalım alım nereden gelicek.

SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by yarasa Yazıyı Oku
    Gece gelen bilançoyu sabah kısa süreli inceleyebildim.Bundan iyisi can sağlığı. Bilançonun bir cümle ile özeti bana göre esas faaliyet karının 1 yılda 85 mn dan 508 mn .a 6 kat artmasıdır.668 mn Yatırım faal. karını dışarda bırakarak bunu vurgulayabilirim.508 mn karın 126 mn uda müteahhitlik karı olup enerji karı kadar önemli olduğu görülüyor.

Gerisini yatırımcıların ve piyasanın takdirine bırakıyorum.
    tüm naten ortaklarına selam

syn yarasa,aklıma takılan bir konu oldu size sormak istedim,cevaplarsanız sevinirim,tabloda da işaretlediğim elektrik satış maliyetleri bana biraz fazla göründü,satış miktarına göre bu rakam çok değil mi,bu kadar maliyet rakamı için sebep ne olabilir,sonuçta hammadde alıp üretim yapan bir işletme değil bu,ana kaynak güneş ve hammadde bedava gibi bişey,tesis kurulurken veya alınırken masraf tamam anlaşılır,taahhüt tarafındaki maliyette anlaşılır normal ama bir ges işletilirken bu kadar masraf ? nasıl yorumlamamız lazım bunu,açıkçası burası kafama takılıyor, beni ve varsa merak eden diğer ortakları aydınlatırsanız memnun olurum,tşkler..

6. Post

Alıntı Originally Posted by different Yazıyı Oku

syn yarasa,aklıma takılan bir konu oldu size sormak istedim,cevaplarsanız sevinirim,tabloda da işaretlediğim elektrik satış maliyetleri bana biraz fazla göründü,satış miktarına göre bu rakam çok değil mi,bu kadar maliyet rakamı için sebep ne olabilir,sonuçta hammadde alıp üretim yapan bir işletme değil bu,ana kaynak güneş ve hammadde bedava gibi bişey,tesis kurulurken veya alınırken masraf tamam anlaşılır,taahhüt tarafındaki maliyette anlaşılır normal ama bir ges işletilirken bu kadar masraf ? nasıl yorumlamamız lazım bunu,açıkçası burası kafama takılıyor, beni ve varsa merak eden diğer ortakları aydınlatırsanız memnun olurum,tşkler..

Öncelikle aleyküm selam acemiliğimden dolayı özür dilerim şu şekilde düşünüyorum; Üretim firmalarında işçiler için katlanılan maliyetler, kullanılan elektrikler, sular, kiralanmış yerler ayrı bir gider hesabında takip edilmek yerine üretilen ürünün maliyetine dahil edilerek muhasebeleştirilir. Üretim gerçekleştikten sonra üretilmiş olan maddelerin saklanması, korunması, paketlenmesi gibi harcamalar da üretim hesaplarında takip edilir ve Satılan Malın Maliyeti olarak dönem sonunda karşımıza çıkar. Dolayısıyle işleyiş olarak bütün bu giderler ayrı bir gider hesabında izlenmiş olsaydı sizin de düşündüğünüz gibi Satılan Malın Maliyeti çok düşük çıkacaktı. Sonuç olarak Maliyet çok güzel görünüyor tabloda bence.

7.  Alıntı Originally Posted by different Yazıyı Oku

Sn. different
    Haklısınız bende bilmiyordum , araştırdım.Raporda açıklanmamış bu giderler.Ancak Galata wind raporundan baktım (66,Sf),bu giderler : üretim giderleri(bakım ,onarım dağıtım sistem),amortisman, sigorta gideri, danışmanlık,personel ,güvenlik giderlerini kapsayabiliyor.
    Naten raporu 62. sayfada 423 mn maliyetin 110 u elektrik santral gideri diyor 151-110 =41 mnu amortisman vs olabilir. 110u santral elektrik gideri alsak 110:225= 0,48 elektrik üretim brüt kar marjı çıkar.
    Netice olarak 2020 de elektrik B. kar marjı %62.5
    taahhüt '' % 22 iken
    2021 de elektrik b. kar marjı % 33 e düşmüş ama buna karşılık müteahhit karlılığı % 317 ye çıkması bana göre çok sevindiricidir. Bu müteahhitlikte çok iyi bir orandır . Bu oran önceleri 10-15 idi. Natenin bu alanda çok yoğun işler yapacağını bu bilançodaki 397 mn luk müt. cirosundanda görebiliriz.
    Benim bu konuda anladığım bu. Umarım sorunuzu doğru cevaplamışımdır.

Sayfa 252/359 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302352 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •