Originally Posted by
CARİ
3. İşletmenin Faaliyet Gösterdiği Sektör Hakkında Bilgi
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından yayımlanan verilere göre, Türkiyeâ��de 2018 yılı Temmuz
ayı sonu itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre klinker üretimi %10,50, çimento üretimi %3,91,
çimento iç satışları %4,22, klinker iç satışları %3,65 artmıştır. Klinker ihracatı %4,33, çimento ihracatı
ise %6,18 azalmıştır.
Ege bölgesinde 2018 yılı Temmuz ayı sonu esas alındığında geçen yılın aynı dönemine göre çimento
üretimi %14,23, çimento iç satışları %18,82, klinker üretimi %23,78, klinker iç satışları %24,71 artmış,
klinker ihracatı %6,93, çimento ihracatı ise %21,02 azalmıştır.
4. Şirketin Faaliyetleri
Geçen yılın aynı dönemine göre; klinker üretimimiz %166,69, çimento üretimimiz %8,60, klinker
satışımız % 765,38, çimento satışlarımız ise %9,37 artmıştır.
İştirakimiz Batıçim Enerji Elektrik Üretim A.Ş. geçen yılın aynı dönemine göre; elektrik üretimi %79,93
elektrik satışı ise %37,18 artmıştır.
F- Riskler ve Yönetim Kurulunun Değerlendirmesi
1. Risk Yönetimi Politikası
Şirket varlığını, gelişmesini ve devamını tehlikeye düşürecek riskleri tespit ederek, tespit edilen
risklerle ilgili gerekli önlemleri alarak riskleri yönetmektedir. Şirket bu kapsamda Riskin Erken
Saptanması Komitesini kurmuştur.
2. Riskin Erken Saptanması Komitesi
Şirket, söz konusu komiteyi 22.03.2013 tarihinde kurmuş olup, komite 4 üyeden oluşmaktadır. Komite
01.01.2018 â�� 30.09.2018 dönemine ilişkin 4 defa toplanmış ve hazırladığı raporları Yönetim
Kuruluâ��na sunmuştur.
G- Diğer Hususlar
1. Şirket Faaliyetlerini Önemli Derecede Etkileyebilecek Mevzuat Değişiklikleri Hakkında Bilgi
Şirket faaliyetlerini önemli derecede etkileyebilecek mevzuat değişiklikleri bulunmamak
ytd.
Yer İmleri