Sayfa 253/348 İlkİlk ... 153203243251252253254255263303 ... SonSon
Arama sonucu : 2780 madde; 2,017 - 2,024 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Borsada ciddi oranda yabancı satışları artık sona erdi. Çıkmak isteyenler ellerindeki malı sattı. Geriye yabancıların stratejik rezervi kaldı, ETF ler devlet fonları uzun vadeli YF ler vs gibi, eldeki bu malı kolay kolay satmazlar ülke batmadığı sürece. QNB gibi anormal yüksek PD ye sahip, halka açıklık oranı %1 den az şirketleri dikkate almazsak BİST teki şirketlerin toplam piyasa değeri 300 milyar dolar civarında. Bunun 3 te 1 i halka açık yani 100 milyar doları. Bunun %30 u yabancılarda, %20 si yerli emeklilik ve yatırım fonlarında. Yani halka açık kısmın yarısı satışa müsait değil, uzun vadeci bunlar. Alım satıma uygun tüm lotlar 50 milyar dolar ancak ediyor. 86 milyonluk nüfusa sahip, neredeyse 1.5 trilyon dolarlık yıllık GSMH si olan bu ülkenin fonları, TVFsi ve bireyleri bu 50 milyar dolarlık malı çoktan silip süpürmeliydi.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ufak meblağlarla uğraşma. Takipte ol sportiflerde. TSPOR u boşver hisse çok sulandı. GSRAY da öyle. BJKAS da çok sulanacak yakında. En cazip olan FENER ama alım için uygun seviyeye gelirse. Benim belirlediğim FENER alım seviyesi 35 TL dir. Bu arada GSRAY ve BJKAS da uygun seviyelere gelirse düşünülebilir. .
    Fener icin 35'ler hayal , eger gs bjk deplasmaninda takilirsa bu haftasonuna kadar olan 3 gunluk sure icerisinde yeni sezon oncesi fener icin daha iyi maliyetlenme firsati olamaz buralar dip olarak kalir yani , eğer gs yenerse belki biraz daha salar ama 40 altı ihtimal dahi vermem.

3.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Fener icin 35'ler hayal , eger gs bjk deplasmaninda takilirsa bu haftasonuna kadar olan 3 gunluk sure icerisinde yeni sezon oncesi fener icin daha iyi maliyetlenme firsati olamaz buralar dip olarak kalir yani , eğer gs yenerse belki biraz daha salar ama 40 altı ihtimal dahi vermem.
    Borsada olmaz olmaz bunu sen de biliyor olman lazım. Önümüzdeki aylarda muhtemelen yeni bir bedelliye gidecek FENER. Bu bedellinin %400@5TL olma ihtimali var yani hisse başına 20 TL para istenecek (şahsi öngörümdür). Eğer böyle olursa hisse pekala aşağı salar. Benim stratejim çok basit: 35 e gelirse alım yaparım, gelmezse yolun açık olsun der geçerim. Sportiflerde alım seviyesini doğru tutturamazsak elimizde çok kötü patlar. Bu konuda hiç taviz vermemek lazım, benim görüşüm bu yönde.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4. FENER'in 2018 yılındaki %250@5TL lik bedellisini hatırlayalım. Hisse başına 12.5 TL rüçhan bedeli talep ediliyordu. Bedellinin hemen arifesinde 45 tl yi görmüş olan hisse bedelli ertesinde bölünmüş fiyat bazında 5.96 ye kadar düşmüştü, ki bölünme öncesi fiyat bazında (5.96x3.5) - 12.5 = 8.36 tl yapıyor. Demek ki hisse bu süreçte 45 tl den 8.36 ya %82 düşmüş, 5 te 1 fiyata inmiş. Borsada asla olmaz olmaz demeyeceksin. Benim 35 tl şu anki spot fiyatın sadece %25 altındadır.

5. us20f 26 mart seans sonu
    istediğin hayat sana verilmez. onu inşa edersin, tuğla tuğla, gün gün.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    FENER'in 2018 yılındaki %250@5TL lik bedellisini hatırlayalım. Hisse başına 12.5 TL rüçhan bedeli talep ediliyordu. Bedellinin hemen arifesinde 45 tl yi görmüş olan hisse bedelli ertesinde bölünmüş fiyat bazında 5.96 ye kadar düşmüştü, ki bölünme öncesi fiyat bazında (5.96x3.5) - 12.5 = 8.36 tl yapıyor. Demek ki hisse bu süreçte 45 tl den 8.36 ya %82 düşmüş, 5 te 1 fiyata inmiş. Borsada asla olmaz olmaz demeyeceksin. Benim 35 tl şu anki spot fiyatın sadece %25 altındadır.
    Bu sefer net imkansız , sezon basi ya da ortasi olsa şu anda hadi ok derim faizler de yuksekken hala ama zaten bu sezon bitmiş yeni sezon başlıcak bu sene yaz transfer doneminde Ali koç para saçıcak mecbur artik , yani buralar dip Fener'de 35 ler falan yalan dolan boşuna bekleme ben sana soliyim TH yine de keyfin bilir sonuçta Fener almak için bayilmiyosun gelirseee modundasın ama gelmeeezz 😁

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    FENER'in 2018 yılındaki %250@5TL lik bedellisini hatırlayalım. Hisse başına 12.5 TL rüçhan bedeli talep ediliyordu. Bedellinin hemen arifesinde 45 tl yi görmüş olan hisse bedelli ertesinde bölünmüş fiyat bazında 5.96 ye kadar düşmüştü, ki bölünme öncesi fiyat bazında (5.96x3.5) - 12.5 = 8.36 tl yapıyor. Demek ki hisse bu süreçte 45 tl den 8.36 ya %82 düşmüş, 5 te 1 fiyata inmiş. Borsada asla olmaz olmaz demeyeceksin. Benim 35 tl şu anki spot fiyatın sadece %25 altındadır.
    SN. TH.... dolar bazlı grafik üzerinden durum nasıl? Belki € bazlı fiyat daha doğru mu olurdu?

Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

8. Bankalar hisse geri alımı yapmalı. Bu son satış dalgası yüzünden SPK geri alımlarda büyük kolaylık sağladı özellikle bankalara. Yapılan geri alımlar çekirdek sermayeden düşülmeyecek. Temettüyü bu yıl pas geçen YKBNK hisse geri alımı yapabilecek durumda. Olağanüstü yedeklerde 140 milyar TL duruyor. 2025 1Ç net karı da yakında açıklanacak.

Sayfa 253/348 İlkİlk ... 153203243251252253254255263303 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •