Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

Ýþlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Sayfa 254/491 ÝlkÝlk ... 154204244252253254255256264304354 ... SonSon
Arama sonucu : 4072 madde; 2,025 - 2,032 arasý.

Konu: SISE - Þiþe Cam

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alýntý Originally Posted by moza80 Yazýyý Oku
    Sokulluyu farzý misal verdim.en azýndan bý sure yaraya merhem oldu😃ama bilanço kötü esas faaliyet karý dip yapmýþ.karini eldeki parayý deðerlendirerek yapmýþ.kimse kendini avutmasin yaptýðý iþ kolundan para kazanamiyorsan baþarýlý deðilsin.sirket in bu durumu da fiyata yansýyor bizim hayal ettiðimiz ya da þirketin reklam yaptýðý gibi deðil durum bu sene çok beklentiye girmemek lazým.rekorbilanco gelince de -4 yaptýðý olmadi mi? kafalarda demekki þirketin ederi 2 dolar deðil hiç bir zaman.bu zihniyet ne zaman deðiþir Allah bilir.
    Verdiðin örnekten çýkarým yaparsak birde olaya daha surunmuslerin olduðunu farkýndalýðýný vermek istedim. Genel olarak durumlara bakarsak, faizlerin oldukça yüksek olmasý þirketleri etkilediði kadar, son tüketiciyi yani kullanýcýlarýda alým yönlü etkilediðini görmemiz gerek. Bu durum global olarak böyle.
    Nasýl böyle dersek. Ýnsanlar birþeyi alamýyor veya alabilmek için alým gücü þartlarýnýn oluþmasýný bekliyor. Para korumayý geçtim, harcama yapmak yerine alacaðýni öteliyor.
    Araba veya ev almak yerine faizlerin düþmesi ve o zamanki koþullar oluþacaðý süreçte ödenebilir durumlarin saðlanmasýný bekliyor.
    Eldeki parayida harcamak yerine faiz veya diðer enstrümanlara yönlendiriyor.

Bu durum sadece ev,araba için geçerli deðil ayakkabýdan, zorunlu olmayan diðer harcamalara kadar geçerli ( tatil veya mutat harcamalar hariç)

Hal böyle olunca bu son tüketicinin alým gücünün zayýflamasý haricinde birde almak istediði þeylerin yüksek faiz sebepli otelenmesi de devreye girince
    çoðu þirkette bu durumdan satýþlarý ve kar marjlarý sebepli oldukça etkileniyor. Ytd

Kendimizden örnek verelim normal bir vatandaþ olarak.
    Atýyorum önceki yýllarda olduðu gibi, araba veya ev bakýyor muyuz?
    Ya da bilgisayar, telefon, karavan, yazlýk, saat, kýyafet, düðün, Beyaz eþya vs vs yahut baþka þeylerin hayallerini kurmamýz kýsmý biraz daha hayatýmýzdan uzaklaþmýþ mý?

Bakýnýz bunlarý kendi dünyamýzda veya çevremizde gözlemlemek çok zor deðil.
    Bu sadece bizim ülke de olarak deðil geliþmiþ ülkelerin þirketlerinde (bu ürünleri ) gelisemis veya geliþmekte olan ülkelere satýþlarýn azaldýðýný veya ithalat ihracatininda zayýfladýðý gozlemleyebiliriz.

Yani faizlerin global olarak düþmesi gerekiyor ve alým gücününde bir dengeye gelmesi gerekmekte olduðunu düþünüyorum.
    Kýsaca yüksek faizler gerçekten hayatýn ve hayatlarýn akýþýný oldukça etkiliyor.. ytd

Evet zenginlerin alým gücü daha yükseldi ama gel görelim zengin sayýsý az. Bugün AVM lere gittiðimizde de doluluk oranlarý eskisi gibi mý? Eskisi gibi ise elinde poþet ile çýkan kiþiler de azalma var mý?
    Gecen Bayramda adým atacak yer yoktu ama bayram öncesi bir kampanya mi diyelim o durumada veya normal zamanda almasý gereken þeylerin bayram sebepli alýnmasýna otelenmis halinin kalabalikligimi diyelim. Aslina bakarsak biryerden bir yere gitmenin maliyeti de arttigi gibi o alacaðýnýz þeyin hem zamansal hemde yol maliyeti sebepli de otelenme var alýnacak þeye dair. Örnek Ýstanbul'un bir ucundan Eminönüne almaya gidilecek her ne ise ihtiyaça dair, yol parasý ve zaman düþünüldüðü gibi kargolar her ne kadar artsada bir hesap yapma zorunluluðu doðuyor bireysel harcamalar da ister istemez.
    Bunun adýna tasarruf demek gerekiyor, zorunlu da olsa bir hesap yapýyor insan..
    Ytd

Ha buradan olmasý gereken buydu anlamý çýkmasýn elbette. Olayý normalleþtirmek gibi bir derdim yok. Ama yukarýdan aþaðýya yani kurumdan kiþisele doðru global ekonomi kanýmca bu süreçte. Özellikle faizler sebepli aðýrlýklý olduðunu düþünüyorum bu hususun.
    Yan etkilerin oluþumu ise.
    Dünyada elektrikli araçlarýn yer edinme çabalarý, bu sebepli olasilamdirilmis savaþlar, güç kazanma diðerlerine güç kaybettirme, Kýzýldenizdeki ulasim ulastirma veya alýþveriþ sirkulasyonun engelendirilmesi ve buna bagli güçlü ülkelerin piyasayý kendi para birimi, faizler vs ile baski altýna almaya çalýþma çabalarý olarak düþünebiliriz.. ytd

Alýntý Originally Posted by spenc Yazýyý Oku
    Ha buradan olmasý gereken buydu anlamý çýkmasýn elbette. Olayý normalleþtirmek gibi bir derdim yok. Ama yukarýdan aþaðýya yani kurumdan kiþisele doðru global ekonomi kanýmca bu süreçte. Özellikle faizler sebepli aðýrlýklý olduðunu düþünüyorum bu hususun.
    Yan etkilerin oluþumu ise.
    Dünyada elektrikli araçlarýn yer edinme çabalarý, bu sebepli olasilamdirilmis savaþlar, güç kazanma diðerlerine güç kaybettirme, Kýzýldenizdeki ulasim ulastirma veya alýþveriþ sirkulasyonun engelendirilmesi ve buna bagli güçlü ülkelerin piyasayý kendi para birimi, faizler vs ile baski altýna almaya çalýþma çabalarý olarak düþünebiliriz.. ytd
    Spenc hc son 3 yazýna katilmiyorum bu þirket sadece Türkiye içine is yapsa dediðinde haklisin.sadece Türkiye'de fabrikasý olsa dediðinde kýsmen haklýsýn.ama biz yatýrýmcýlar 3kitada 15 ülkede üretim yapan bir þirkete yatýrým yapýyoruz niye yapýyoruz?Türkiye'deki koþullardan daha az etkilensin diye.adamlar misal Macaristan'da üretip Avrupa'ya mal satýyor girdisi ciktisi ekonomisi o ülkenin mevzusu.uretimin yarýya yakýný dýþarýdan
    Yani verdiðin Türkiye örneðinde migros 2 etkileniyorsa þiþe 1 etkilenmeli.
    Kýlýf hazýrlamaya gerenk yok mike.adamlar yatirmci sevmiyor yonetemiyor topu da ekonomik koþullara atmayi sen yapiyorsun halbuki bu onlarýn bahanesi.
    Amerika borsasý rekor üstüne rekor kýrýyor Avrupa'da iþler pandemi öncesine dönmeye yakýn bizim endeks rekor kýrarken bu yerinde saydý þimdi de boktan bir bilançoyu bahane edip düþüyor.bunun sorumlusu yatýrýmcý mi ?yoksa bu iþi beceremeyen yöneticiler mi?yoksa ekonomik koþullar mi?
    Ayný koþullar Sabancý da kocta yok mu
    Ýðneyi kendimize batiralim çuvaldýzý degil

Taþa topraða dayalý sektör borsa sektörleri arasýnda en dipte. Þiþe'nin brüt kar marjý Migros düzeylerine gerilemiþ. Bu durum daha da devam edebilir. Þiþe kar marjýndan feda edebilir ama planlý duruþlar hariç üretmekten vazgeçemez. Aracý kurumlarýn dünkü bilançodan sonra hedef fiyatý güncelleyeceklerini ama fiyatý çok da indirmeyeceklerini tahmin ediyorum. Diðer olumsuz gelen bilançolarda da bu yolu izlediler. Hedef fiyatlarý çok aþaðýya çekerlerse borsada kimse kalmak istemez.
    Gülerken kaybettðini aðlayarak kazanamazsýn.

Alýntý Originally Posted by noreply Yazýyý Oku
    Taþa topraða dayalý sektör borsa sektörleri arasýnda en dipte. Þiþe'nin brüt kar marjý Migros düzeylerine gerilemiþ. Bu durum daha da devam edebilir. Þiþe kar marjýndan feda edebilir ama planlý duruþlar hariç üretmekten vazgeçemez. Aracý kurumlarýn dünkü bilançodan sonra hedef fiyatý güncelleyeceklerini ama fiyatý çok da indirmeyeceklerini tahmin ediyorum. Diðer olumsuz gelen bilançolarda da bu yolu izlediler. Hedef fiyatlarý çok aþaðýya çekerlerse borsada kimse kalmak istemez.
    Aslýnda ben þiþeye dair yazmadým, genel sektorsel kendi iç dinamiklerinin birbirine baðlý etkilenmesi. Otomotivden, jant kapaðýna, lastiðine, beyaz eþyasýna, çöpüne kadar..
    Birbirine koleredir piyasa ve bir dongusellik vardýr. Ne tüm taþlarý yikabilirsin ne de tek taþa çalýþabilirsin. Ytd

Moza hc zeytinyaðý fiyatý neden arttý acaba?
    Toprak arazi fiyatlarýndan mý? Petrol fiyatlarý sebepli mý? Þiþeye gelen zamdan mý?
    Aðaçtaki zeytin ayný zeytin deðil mi? Hangisi yüzünden böyle fýþkýrdý.
    Olta ile balýk tutuyorsun yýllardýr ayný olta ile balýk tutuyorsun çapari ayný çapari yem yok.
    Deniz ayný deniz balýk ayný balýk. Balýk yiyemiyoruz.
    Oltan varsa zamsýz yersin. Sadece o oltayla gideceðin denizin yol maliyeti var galiba.. ytd

Sayfa 254/491 ÝlkÝlk ... 154204244252253254255256264304354 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •