Sayfa 256/1023 İlkİlk ... 156206246254255256257258266306356756 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 2,041 - 2,048 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bana göre hava hoş, bankaları 4-5 milyar dolar bayılıp alan yabancı sermaye düşünsün. Evet bankada büyük bir kredi geri dönmez ise sermayesi erir bu da bankanın değerini sıfırlar o yüzden banka satılamaz gibi bir yaklaşım da olabilir ama ben günümüzde 15-20 milyar dolar değerde olan bir bankanın 10 milyar dolar kredisi dönmeyince de 4-5 milyar dolara müşteri bulabileceğini düşünüyorum. Geriye kalan 5 milyar dolar da zaten teminatların satılmasıyla bir şekilde zaman içinde toplanır.

Asıl mesele yakın tarihte bu bankaları büyük meblağlar ile alan yabancı sermayeye devlet böyle bir hamle yapar mı?. İşte bu konu siyasetin alanına giriyor biraz da. O nedenle banka sahipliği de ülkenin siyasal olarak uyumlu olduğu sermayedarlara geçmeyi uygun buluyor olabilir. Bilmem anlatabildim mi?
    15 milyar Dolarlık bankanın 10 Milyar Dolar kredisi dönmeyince hala 4-5 milyara alıcı bulacağına inanıyorsanız çok ama çok iyimsersiniz diyeyim bu konuyuda herkesin kendi akıl fikir yürütmesine bırakayım.

Bankaların enkazının kalacağını düşünmüyorum. Zira bankaların da kendi piyasa değerleri var. Devlet bankayı başkasına satar bu parayla da geri dönmeyen kredileri öder. Bankaların sahipleri değişir kısaca. Bunu daha önceki krizlerde TMSF aracılığıyla yapmadı mı? Bu sefer engel ne hmmmm engel acaba bankaların yakın bir geçmişte yabancı sermayeye büyük meblağlara satılması olabilir mi. Hmmmm yabancı sermaye yeni aldığı bankaya devlet çökerse dur bakalım kardeş o kadar uzun boylu da değil der mi der se ne olur işte orasını tam çözemedim......😤
    Bankalar kaldıraçlı sermaye kullanırlar , yani 1 lira öz kaynağıyla 10 liralık kredi kullanma hakları vardır. Dediğiniz örnek gibi olursa batık duruma düşen bankayı hangi enayi alır ?

3.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    15 milyar Dolarlık bankanın 10 Milyar Dolar kredisi dönmeyince hala 4-5 milyara alıcı bulacağına inanıyorsanız çok ama çok iyimsersiniz diyeyim bu konuyuda herkesin kendi akıl fikir yürütmesine bırakayım.
    Kredi verilirken mutlaka bir teminat alınmıştır. Bu teminat tamamen bilanço bazlı ise ona bir şey diyemem ama 2-3 büyük holding dışında bankaların salt bilançoya kredi vermediklerini düşünüyorum. Yani teminatlardan kredinin yarısı üçte biri bile kurtarılsa bankanın değerini sıfırlamayı engeller. Büyük holdingler ise kasıt orada da başka mekanizmalar devreye girebilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    Bankalar kaldıraçlı sermaye kullanırlar , yani 1 lira öz kaynağıyla 10 liralık kredi kullanma hakları vardır. Dediğiniz örnek gibi olursa batık duruma düşen bankayı hangi enayi alır ?
    Büyük holdinglerde dahi gayrimenkul teminatı alınıyor. Tamam likit değil ama *belirli bir orana kadar* sistem kaldırır. Dikkat ederseniz 2009 yılından beri bankalara karlarını dağıtmaları yasaklandı veya sermayelerinin %5'i ile sınırlandırıldı.
    Buradaki asıl problem artık bankaların sahiplikleri eski krizlerdeki gibi yerli değil çoğu yabancı o nedenle konu biraz da siyasi bir boyut kazanıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Büyük holdinglerde dahi gayrimenkul teminatı alınıyor. Tamam likit değil ama belirli bir orana kadar sistem kaldırır. Dikkat ederseniz 2009 yılından beri bankalara karlarını dağıtmaları yasaklandı veya sermayelerinin %5'i ile sınırlandırıldı.
    Buradaki asıl problem artık bankaların sahiplikleri eski krizlerdeki gibi yerli değil çoğu yabancı o nedenle konu biraz da siyasi bir boyut kazanıyor.
    Biliyorsunuz genel olarak gayrımenkul fiyatlarında balon diyebileceğimiz bir fiyatlama var ...
    Borç faizi her gün ilerlerkene teminat olarak alınmış gayrımenkulun ne zaman satılacağı borcun ne kadarını karşılayacağı günümüz şartlarında muallaktır.
    Hem de Uzanların Batırılışıdan sonra sadece yabancı sermaye için bazı kolaylıklar getirilmişti.
    Banka batsa yabancı sadece o işe koyduğu sermaye batar ,enkazı Türkiyeye kalır.

6.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    TÜRKİYE'NİN önde gelen holdinglerinden Doğuş Holding bankalarla masaya oturdu ve borç yapılandırması istedi. Geçen aylarda da Yıldız Holding'in 10 banka ile masaya oturmuş 6 milyar dolar civarındaki borcunun yeniden yapılandırılması için Yapı Kredi'yi lider düzenleyici banka seçmişti.

Edinilen bilgiye göre Doğuş Holding'in bu yapılandırma talebi büyük ölçüde şirketlerinin zararları ve kur farkından kaynaklandı.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/d...stedi-40797167

Yaprak dökümü başladı.

Bunlar Türkiye'nin Forbes Listesindeki dolar milyarderleri...

Kağıttan kaplanlar.

Elin taşıyla elin kuşunu vurmaya alışmış adamlar.

BİST'in dolar bazında gidecek çok yeri var diyorlar anlı şanlı analizcilerimiz.

Banka hisseleri çok ucuz demekteler.

Borçlu şirketler borçlarını ödeyemezlerse geriye sadece borçlu şirketlerin değil bankaların da enkazı kalır.
    OHAL i neden kaldırmadıklarını çözebildiniz mi? OHAL i kaldıramıyorlar çünkü OHAL nedeniyle İflas açıklama yasak. Bunun gibi onlarca holding belkide İflas açıklamak istiyor. OHAL Kalktığı an zincirleme iflas açıklamaları gelebilir diye OHAL i uzattıkça uzatıyor olabilirler. Geçen aylarda Başbakan bir röportajında OHAL dışında da İFLAS açıklama durumunu ortadan kaldıracak bir yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını ifade etmişti. Ben o zaman şüphelenmemiştim. Bu gibi büyük şirketlerin borç yapılandırmaları çoğalırsa yabancı Türkiye deki yatırımlarını azaltabilir veya tamamen çekebilir. Başka büyük gruplarda Bankalarla borç yapılandırmasına girmeye kalkarsa bunlar ekonomide büyük bir çöküntünün ayak sesleri olabileceği kanısı güçlendirir.

7. Doğuş grubunun bankalara olan borcu Yıldız Holding'e göre 4 misli daha fazla.
    Yani ortada kaldırılacak daha büyük bir cenaze var.

Doğuş hangi bankalara borçlu acaba. Bu konuda basında bilgi bulamadım.
    Bilenlerden rica edelim bu konuda bizi aydınlatsınlar.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

8.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    Biliyorsunuz genel olarak gayrımenkul fiyatlarında balon diyebileceğimiz bir fiyatlama var ...
    Borç faizi her gün ilerlerkene teminat olarak alınmış gayrımenkulun ne zaman satılacağı borcun ne kadarını karşılayacağı günümüz şartlarında muallaktır.
    Hem de Uzanların Batırılışıdan sonra sadece yabancı sermaye için bazı kolaylıklar getirilmişti.
    Banka batsa yabancı sadece o işe koyduğu sermaye batar ,enkazı Türkiyeye kalır.
    Gayrimenkul teminatlarının özellikle döviz kredileri için tehlike yarattığını ben de geçmişte forumda dile getirmiştim. Ancak bankalar belirli bir orana kadar dayanabilecek düzeyde. Son yıllarda verdikleri kredilerde de teminat konusuna daha dikkatli yaklaşıyorlar. Ben tabii burada özel bankalardan bahsediyorum. Kamu bankaları için bir şey diyemem.

Burada çok iyimser olduğum izlenimi oluşmasın sadece bankaların direnç seviyelerinin bugünler için özellikle arttırıldığını düşünüyorum. Ancak tabii bunun da bir sınırı var. Bu sınır aşılır ve geri dönmeyen krediler genele yayılırsa ben de tamamen aynı fikirdeyim.

Sayfa 256/1023 İlkİlk ... 156206246254255256257258266306356756 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •