TV de her akşam ne reklamı var. Elde yıkamayın, bulaşık makinesinde yıkayın, suyu heba edip gelecek nesillerin ebesini bellemeyin.
Bugün algılarınızı nasıl istekleri doğrultusunda yönlendirdiklerine dair bir örnek sunacağım. Sizi nasıl maymun gibi oynatıp, etinizden faydalanıyorlar.
Çevremdeki kadınlarda görüyorum, bu yönlendirme ile ağıla girmişler, diğer kadınlarıda uyarıyorlar. Bulaşık makinesi kullan diye.
maymun deneyini anlatmıştım. Hemde 2 kere. Şartlandırılan maymun, sonrakileride eğitiyor. Sonrakiler neden şartlandıklarını bile bilmeden, şartlı refleks oluşturuyorlar.
Kadınlarda aynen bu maymunlara dönmüş durumdalar.
Hiç biride çıkıp, "olm elde yıkayınca suyu yok mu ediyoruz" diye soramıyor. Öyle bir sihirli gücünüzmü var.?
Hayır, ister elde yıka, ister makinede, su kanalizasyon aracılığı ile yine döngüye giriyor. Suyu yok edemiyoruz.
Hatta bulaşık makinesi daha zararlı çünki elde yıkayınca tek deterjan kullanıyorsun.
Makinedeki ise çok daha güçlü ve doğaya zararlı bir deterjan. Çünki makinede ovma olayı olmadığından, deterjanın kimyasalı çok daha güçlü olmalı.
O kimyasal kanalizasyon aracılığı ile doğaya salınıyor. Elde yıkamaktan çok daha kötü.
Elde yıkama ile makinede yıkama arasında iyi ve köyü yönler var.
Elde yıkamanın avantajları.
* Doğaya Az zararlı, ve miktar olarakda az deterjan kullanıyorsun.
* Elektrik kullanmıyorsun.
* Maliyet çok daha düşük, doğaya az zarar veriyorsun.
Elde yıkamanın dez avantajı.
- İstanbul izmir Ankara yada eskişehir gibi, su kıtlığı çeken şehirdeyseniz, ilerde su bulamayabilirsiniz. Su az olduğundan SU MALİYETİ artaracaktır. İnsan başına düşen su miktarı az olacaktır.
makinede yıkamanın avantajı.
* Suyu az bölgede iseniz, makinede yıkamanın SU MALİYETİ daha düşük olacaktır.
makinede yıkamanın dez avantajları.
* Elde yıkamaya göre çok daha pahalı. en az 2 çeşit deterjan parlatıcı ve elektrik artı makine satın alıyorsun ve makineyi yenilemen gerekiyor.
* Doğaya elde yıkamaya göre çok daha fazla zarar veriyorsun. Çok güçlü kimyasalları ortaya salıyorsun.
Eldede yıkasan, makinedede yıkasan, o su yok olmuyor. kanalizasyon aracılığı ile doğaya salınıyor. Bu har olup yağmura dönüşüyor ve tekrar evine geliyor.
Elde yıkadın diye o suyu yok etmiyorsun...
Kadınlar uyanın. yahudi maymunların pazarlama oyunlarına alet olmayın.
kalabalık aile iseniz makine avantaj, kullan.
Ama benim gibi tek tabanca isen, elde yıka. Aaaaa makinen yokmu diyene de maymun muamelesi yap çünki maymun.
Benim makine var ama en son ne zaman kullandım hatırlamıyorum.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri