Sayfa 257/751 İlkİlk ... 157207247255256257258259267307357 ... SonSon
Arama sonucu : 6007 madde; 2,049 - 2,056 arası.

Konu: TRCAS - Turcas Petrol

Alıntı Originally Posted by bigdata Yazıyı Oku
    İşlem günü olmamasına rağmen telegram nufusumuz dunden bugune 1377 den 1402 olmuş )
    En tehlikelisi
    Bir ara Petkim star yapıyor Tüpraş oluyor şöyle böyle kime sorsanız Petkim in starı konuşuldu
    Sonra ASELSAN 9 dan 45 oldu millet ASELSAN diyor başka bir şey demiyordu.aselsan hala kendini toparlayamadi.endeks üç katı arttı oysa
    Aselsan hala bolunmemis halı 48 50 bandında.
    Şimdi yeni gelecek arkadaşlara tavsiyem koşan ata binmeyin binmeye çalışmayın
    Sadece trcas değil hicbirine binmeyin
    Saadet zincirinden uzak durunuz vagona son binen siz olursaniz çiftlik bank gibi olur elinizde patlar
    Hayırlı pazarlar

2.  Alıntı Originally Posted by bigdata Yazıyı Oku
    Döviz borcu azalıyor, muhtemelen önümüzdeki yıl borç sıfırlanır. Bu saatten sonra santraldan zarar yazmasın yeter. Şu ortamda makul bir teklif gelir de santral satılırsa bizim için en iyi senaryo olur.

Elektrikli araç piyasasında ülke olarak hala yolun çok başındayız, zaten elektrik üretim maliyetlerini, yenilenebilir enerjinin payını artırarak düşürmediğimiz taktirde, ha dışardan petrol alıp işleyip dizel-benzin olarak araçlarda kullanmak ile dışardan doğalgaz kömür alıp onunla santralde elektrik üretip, bu elektriği araçlarda kullanmanın maliyet açısından çok bi farkı yok.

Özetle bu aşamada turcas için shell ve akaryakıt iş yolunun önümüzdeki bir kaç yıl çok karlı olacağını düşünüyorum. Petrol fiyatları yükselse de düşse de önümüzdeki yıllarda belli kar marjlarını koruyacağını düşünüyorum. Petrol fiyatlarında kısa sürede sert düşüşler olmadığı taktirde stok zararı yazmayacağımızı, hatta düşük petrol fiyatlarında satış hacminin artacağına, ayrıca bu enflasyonist ortamda litre bazlı maktu kar oranlarının epdk tarafından kademeli olarak artırılacağını düşünüyorum.
    +1

Yazdıklarınızın hepsine katılıyorum.

Bir de gelecek yıl temettü vermeyi kafaya koymuş olmaları var. Borç ödeme planını biraz uzatarak da olsa gelecek yıl temettü ödemeye odaklanmışlar gibi. İsteseler borcu daha da hızlı bitirebilirler sanki.

Kaynak: https://www.turcas.com.tr/docs/finan...unumu-2c22.pdf

3.  Alıntı Originally Posted by honky Yazıyı Oku
    En tehlikelisi
    Bir ara Petkim star yapıyor Tüpraş oluyor şöyle böyle kime sorsanız Petkim in starı konuşuldu
    Sonra ASELSAN 9 dan 45 oldu millet ASELSAN diyor başka bir şey demiyordu.aselsan hala kendini toparlayamadi.endeks üç katı arttı oysa
    Aselsan hala bolunmemis halı 48 50 bandında.
    Şimdi yeni gelecek arkadaşlara tavsiyem koşan ata binmeyin binmeye çalışmayın
    Sadece trcas değil hicbirine binmeyin
    Saadet zincirinden uzak durunuz vagona son binen siz olursaniz çiftlik bank gibi olur elinizde patlar
    Hayırlı pazarlar
    Temmuz ortasından beri tüm riskli varlık gruplarında ( coin- altın- borsalar) ciddi yukarı hareket oldu.. Bu hızla devam eder mi bilemiyorum. Ara ara şirket/ sektör özelinde düzeltmeler olacaktır..

Pay sahibi olduğunuz şirketi ve sektörünü iyi tanımak lazım.

4.  Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    +1

Yazdıklarınızın hepsine katılıyorum.

Bir de gelecek yıl temettü vermeyi kafaya koymuş olmaları var. Borç ödeme planını biraz uzatarak da olsa gelecek yıl temettü ödemeye odaklanmışlar gibi. İsteseler borcu daha da hızlı bitirebilirler sanki.

Kaynak: https://www.turcas.com.tr/docs/finan...unumu-2c22.pdf
    Evet. Sanırım ilk amaç net nakit pozisyonuna geçmek. Önümüzdeki sene seçim olduğunuda unutmamak lazım. Böyle stresli dönemlerde elde nakit bulundurmak daha mantıklı

5. https://twitter.com/_bruglione_/stat...k802Qm71UogpVQ

Yarına santral çalışır herhalde… Rekor ortalama , rekor saat dilimleri

https://twitter.com/_bruglione_/status/1558769890739326978?s=21&t=H-VwD5gfhIzG0_KH7rqwag

Piyasanın işleyişini anlamak açısından önemli
    Son düzenleme : wasaban; 14-08-2022 saat: 14:00.

6. Evet borcu henen kapatmak yerine nakit pozu güçlü tutmak daha olası.

Ayrıca daha önceki bilgi notlarında paylaşıldığı üzere 2023 yılında hem temettü ödemesi hem de hisse gerialımı gündemde olabilir.

Adamlar aksa gibi şirket hisse fşyatının düşük olduğunu düşünüyorlar

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Evet. Sanırım ilk amaç net nakit pozisyonuna geçmek. Önümüzdeki sene seçim olduğunuda unutmamak lazım. Böyle stresli dönemlerde elde nakit bulundurmak daha mantıklı

7.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Shell Türkiye'nin CEO'su röportajlarından birinde yurtdışı istasyonlarında çok ciddi kahve satışı yapıldığından ve Türkiye'de de bu formata kayılacağından bahsetmişti. Market ve Deli2go meselesini bu kadar önemsemeleri de bundan olmalı. Elektrikli araç sayısı arttıkça istasyonlardaki bekleme süresi çok daha fazla uzayacak, o zaman Shell marketlerini Starbucks şubeleri gibi hıncahınç dolu çalıştırmayı hedefliyor olmalılar.

Sayfa 257/751 İlkİlk ... 157207247255256257258259267307357 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •