Originally Posted by
bigdata
Döviz borcu azalıyor, muhtemelen önümüzdeki yıl borç sıfırlanır. Bu saatten sonra santraldan zarar yazmasın yeter. Şu ortamda makul bir teklif gelir de santral satılırsa bizim için en iyi senaryo olur.
Elektrikli araç piyasasında ülke olarak hala yolun çok başındayız, zaten elektrik üretim maliyetlerini, yenilenebilir enerjinin payını artırarak düşürmediğimiz taktirde, ha dışardan petrol alıp işleyip dizel-benzin olarak araçlarda kullanmak ile dışardan doğalgaz kömür alıp onunla santralde elektrik üretip, bu elektriği araçlarda kullanmanın maliyet açısından çok bi farkı yok.
Özetle bu aşamada turcas için shell ve akaryakıt iş yolunun önümüzdeki bir kaç yıl çok karlı olacağını düşünüyorum. Petrol fiyatları yükselse de düşse de önümüzdeki yıllarda belli kar marjlarını koruyacağını düşünüyorum. Petrol fiyatlarında kısa sürede sert düşüşler olmadığı taktirde stok zararı yazmayacağımızı, hatta düşük petrol fiyatlarında satış hacminin artacağına, ayrıca bu enflasyonist ortamda litre bazlı maktu kar oranlarının epdk tarafından kademeli olarak artırılacağını düşünüyorum.
Yer İmleri