Amazon, basrollerini Orlando Bloom ve Cara Delevingne’in paylastigi dizisi Carnival Row'dan yeni fragman yayinladi.
Amazon, basrollerini Orlando Bloom ve Cara Delevingne’in paylastigi dizisi Carnival Row'dan yeni fragman yayinladi.
FX, American Horror Story'nin 9.sezonundan Teaser yayinladi.
30 Temmuz Dunya Arkadaslik Gunu
"Her dost icimizdeki bir dunyayi temsil eder; onlar gelene dek belki de henuz dogmamis olan bir dunyayi. Ancak bu bulusmayla dogar yeni bir dunya."
Italyan ressam, yazar, tarihci ve mimar Giorgio Vasari'nin dogum yildonumu (30 Temmuz 1511)
Ritratto di sei poeti toscani (Italian Humanists / Six Tuscan Poets, 1544)
San Luca dipinge la Vergine (St Luke Painting the Virgin, 1565)
![]()
Italyan besteci Antonio (Benedetto Maria) Puccini'nin dogum yildonumu (30 Temmuz 1747)
![]()
18.Yuzyilin onemli Ingiliz sairlerinden Thomas Gray'in olum yildonumu (30 Temmuz 1771)
Olecek olur da birakirsam seni
Baskalarina benzeme, koyverme kendini
Sessizce uzun nobetler tutup basimda
toz ve gozyasiyla.
Benim hatirima don ve gul hayata
Guc ver kalbine ve titrek ellerine
rahatlatmak icin senden gucsuzleri
Bitiremedigim butun islerimi tamamla
O zaman belki ben de gelir rahatlatirim seni.
Ingiliz roman yazari ve sair Emily Brontë'nin dogum yil donumu (30 Temmuz 1818)
"Beni seviyordun sen! O halde hangi hakla beni terkettin? Hangi hakla? Cevap ver bana!Bizi ne sefalet, ne insanlarin gozunde kucuk dusmek, ne olum hicbir musibet ayiramayacakken, bunu sen kendi isteginle yaptin. Ben senin kalbini paramparca etmedim. Kendi kalbini sen kendin paramparca ettin, kendininkinin yani sira benimkini de paramparca ettin." Ugultulu Tepeler
"Tu mi amavi; che diritto avevi di lasciarmi? Che diritto? Rispondimi. Lasciarmi per quel misero capriccio che ti prese per Linton? Giacché né la miseria, né la degradazione, o la morte, né qualunque pena che Dio o Satana potessero infliggere, avrebbero potuto separarci, tu lo facesti di tua volontà. Non ho infranto il tuo cuore, tu l'hai infranto; e nell'infrangerlo, hai spezzato il mio."
"Ruhlarımizin neyle yogruldugunu bilmiyorum ama onunkiyle benimki ayni."
Brontë'nin bazi film uyarlamalari:
![]()
Italyan opera bestecisi Gioacchino Rossini, 30 Temmuz 1824’de Paristeki Italyan Tiyatrosuna mudur olarak atandi.
![]()
Yer İmleri