bu gördüğünüz kurumlar oyunu oynanması için sisteme sokulan operasyon tetikçileri biraz basit düşünün kumda iğne aramayın 10 tavan yapan bankaya SPK ses çıkarmıyorsa oda haberdar ne zaman başlayıp ne zaman biteceğine.
bu ülkede o kadar ilginç şeyler oluyorki bunlar birşey değil bu yüzden bu operasyonda ucundan , ortasından,sonundan herkes birşey aldı geçen günde söyledim bu operasyon kamau bankaları toplu olduğu için etliye sütlüye dokunmadan oldu diğer bankalarla anlaşarak bana kimse masal anlatmasın.Önemli olan bu saatten sonra bu endeks yürüyecekse kimler kimlerle gezerek yürüyecek![]()
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
battı gitti mi
akdere ve bekir isgyo-skbnk-tskb yukarı sürdükten sonra, büyük banka tahtalarını ilk kaldıran ekip, faiz indirimi olduğu gün herkes dolar patlar- borsa çöker derken, bankaları kaldırmaya başladılar, shortta kalan londra trade deskler bir kaç gün sonra büyük zararla shortlarını kapattılar, sonra ahlatçı- karakaya ve başka büyük para sahiplerinin koyduğu fonlarla ralli devam etti..
isgyo ? hala 17-18 işlem görüyor, 17 altına gelmedi
Belki bir deneme yapıldı sistem çalışıyor mu diye. Bu kadar kolay olacağı belki de düşünülmedi. Seçimlere yakın tekrar denenebilir.
Atilla Yeşilada tekrar denenir diyor.
Fantezi bir senaryo düşünüyorum:
Mesela ISCTR piyasadan toplanır, iktidara gelince de CHP elindikiler alınıp kamulaştırılır, çağrı ile son 6 aylık fiyat vs denir.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
spekülasyon- ve manipülasyon- borsaların doğasında vardır, bizdekinden çok daha vahşileri amerika ve uzakdoğu borsalarında her daim yaşanmıştır.. mesela 2008 çöküşünde ilk olarak martta 6-7 büyükten biri olan bear sterns üstüne yürüdüler, batırdılar- borçları kamuya yükleyip kalan bonfile kısmını jp morgan yuttu.. eylülde lehman brothers benzer şekilde battı, bu sefer kimse kurtarmadı, zaten 600 milyarlık pasifin yarıdan fazlası uzakdoğululara aitti, korelilerin parası gitti daha ziyade.. bi ay içinde citi, aig, ipotek şirketleri vs en büyük finans kurumları iflas noktasındaydı- o noktada fed müdahale etti, hepsini kamulaştırdı, sınırsız sermaye enjekte etti, sistemi kurtardı
bizde olan ne ? kar rekoru kıran, pd/dd çarpanı 0.4x olan banka hisselerini kaldırdılar, bugün hala defter değerine bile varamadı bankalar, hala 1.0x bile değiller- 15 sene evvel çoğunluk hisseleri 3.0- 4.0x çarpanlarla satılmıştı yabancılara..
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
Yer İmleri