Bu ülkede bireysel olarak birsey yaptın yaptın yoksa devletin gücü biryere kadar....emekli olup rahat yaşayan görmedim çift maaşlı olanlar hariç...çift maaşlı olanlar çalışırken de rahat emekli olunca da kısmen rahat...
keşke bende becerebilsem bu şekilde bakabilmeyi.. ama artık benden geçti...borsa içinde aynı görüşteyim.. 99 depreminden sonra öldük bittik dedi herkes.. bir kaç gün taban yedi hisseler.. sonra hızla yükselerek eski fiyatlarını fersah fersah geçti.. bu arada uzmanların görüşlerine göre bu bölgedeki zararın boyutu ülke ekonomisine ilk başta büyük yük getirip büyüme oranını bile bir kaç puan aşağı çekecektir ancak daha sonra buradaki imar faaliyetleri büyümeyi tetikleyip modern şehirlerin kurulmasına ve bir çok sektörün canlanmasına zemin hazırlayacaktır.. borsa yatırımcısının karamsar olmasına gerek yok.panik hareketlerden kaçınmak lazım..... Allah hayatlarını kaybedenlere rahmet eylesin ve yakınlarına sabırlar versin.. gerisi düzelecek inşallah.. yatırım tavsiyesi değildir...
99 depremi borsa hareketi...x100 yaparsak benziyor...
https://i.hizliresim.com/iz4x0j2.PNG
viop naktimi ne zaman çekebilirim ? yarin,sali,çarçamba?hazira dağlar dayanmiyor.depremle yatip kalkinca kaçirdik borsada olan biteni.
birde adanada ikamet eden arkadaşlarla yüzyüze görüşebilmeyi dilerim.dert buyuk felaket buyuk.bir arada olmak gerekir her anlamda.
not:yanlis anlasilmasin borsa ile ilgilenmiyorum ister acik ister kapali olsun.ama nakit lazim.ihtiyaçlar çok.evde yağ var evet ama o evde burasi tarla.
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
s.a ben ilk depremden sonra eve girdimaslinda esya alil cikacaktim.sonre jeocu arkadasa tel ettim evin resimlerini cektim.siva catlagi vs dedi seramikleri fayanslari gec dedi.kartonpiyer ve alçilar dokulmus dedi.14 katli binanin 6,7,8 katlarinA bodrum kati ile giris katindakilerde birsey var mi bak dedi.binadaki mimar ve insaat sektorunde olan bir abiyle gozle kontrol yaptik sutunlatda birseybyokdu.tv lerde artcilar gidetek azalur vs dendi....derken 1 ,2 saat sonra 2.depreme de evde yakalandim.
1.degilde 2.korkuttu iyice dostum.
adanada yikilan bina sayisi az ama hep yuksek binalar.14.14.17 vs gibi.....suleyman demirel guzelyali gibi semtler hasanusta ye yakin opet karsisi bina,dermancan tip arkasi....dostum çocuklarla uykuda yakalandik hem o korku,2.depremdede beklenilmediğinden yioratti.9 saatde 2 deprem gorduk.3 cocugu o eve sokmak işde .....o sorumluluk...umarim siz ve yakinlariniz iyisinizdir.
not:benimki psikolojik şok geçer insallah.
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
Mersin de kotu idi yuksek katlar daha cok hissetti.
Gozle kontrol yetmiyor
rontgen, karot vs vs yapilmasi lazim
isin kotu yani karot testi yaptirmak icin parcalar aldiginda direnclerini dusurmus oluyorsun .
yonetmelige uygun performans testi yaptirman icin butun katlardan karot alman gerekiyor
herseyi ile sacmalik lablar karotlarin aldigi yeri dolduruyor hatta sunu soyluyorlar extra ucret odyerek daha dayanakli bir malzeme ile dolduralim gibisinden ama buda sadece daha fazla ucret alip goz boyama sonucta karot alirken demirleri de kesiyorsun
Maddi olarak Sıkıntın varsa telefondan yazarmisin ya yarin havale yapayim yada kendim getirivereyim ogleden sonra
Kalacak yer sorunu varsa ondada yardimci olabilirim
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
Yer İmleri